Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Απριλίου 19, 2012

Οι δανειστές-δυνάστες μας ενοχλούνται επειδή....ζούμε πολύ!


Κι ενώ οι ξένοι δανειστές της χώρας δεν δείχνουν να ικανοποιούνται με τίποτα και ενοχλούνται με όλα όσα αφορούν τη ζωή των Ελλήνων πολιτών, χαρακτηρίζοντάς τους "προνομιούχους", τώρα έχουν βαλθεί και να μας... πεθάνουν πριν από την ώρα μας.
Ως εκ τούτου, μονόδρομο θεωρεί για τη χώρα μας ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, τις μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, φαρμακευτικές και προνοιακές δαπάνες, εξαιτίας της οικονομικής κρίσεως αλλά... και για έναν  επιπλέον λόγο: επειδή οι Έλληνες έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από τους άλλους Ευρωπαίους!
Όπως αναφέρει στις 41 σελίδες όπου περικλείει το σχέδιό του ο Ζοζέ Μπαρόζο, το προσδόκιμο ζωής στη χώρα μας το 2010 έφτασε στα 78,4 χρόνια για τους άνδρες και 82,8 χρόνια για τις γυναίκες (όταν το αντίστοιχο για την ΕΕ των 27 κρατών μελών ήταν το 2008 76,4 και 82,4). [Οπότε είναι και αυτό μεμπτό και θα πρέπει να.....
το "φροντίσουμε", να πεθαίνουμε νωρίτερα, για να μην στοιχίζουμε και πολύ στο ελληνικό κράτος που τόσο πλουσιοπάροχα μεριμνά για τους πολίτες του χάρη στην "ευρωπαϊκή αλληλεγγύη" ...] 
Όπως δημοσίευσε και χθες το defencenet.gr (με τα ανάλογα σχόλια) http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=39473&Itemid=160
το σχέδιο Μπαρόζο δίνει προτεραιότητα στην βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών. Θεωρεί «έτος κλειδί» για το μέλλον της χώρας μας το 2012. Στην... προεκλογικού τύπου εμφάνισή του, καλεί τους Έλληνες να κάνουν υπομονή γιατί τώρα βρίσκονται στα μισά της διαδρομής και τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους «θα φανούν σύντομα» («και από το 2012 κιόλας» όπως τονίζει).
Υπόσχεται μια «ιστορική μεταμόρφωση» της χώρας, αξιοποιώντας τα πολλά πλεονεκτήματά της: ναυτιλία, τουρισμό, καλά πανεπιστήμια και εν γένει καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό, εφοδιαστικός και ενεργειακός κόμβος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Για να τα καταφέρει, το σχέδιο Μπαρόζο θέτει πολλαπλούς στόχους (σσ. το καρότο):
-  Άμεσα θα αρχίσουν να «πέφτουν» στην αγορά, τις μικρομεσαίες και την γεωργία έως 20 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ από κοινοτικά πρόγραμματα.
-  300 εκατομμύρια θα δοθούν για ενίσχυση των ανέργων.
-  Ειδικά για τους άνεργους νέους, ετοιμάζεται σύστημα για να βρίσκουν πρώτη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα με κονδύλια από κοινοτικά προγράμματα (σαν τα παλαιά stage).
-  Προβλέπεται «τείχος προστασίας» κατά της φτώχειας (αλλά με αυστηρό έλεγχο) δεν ενώ εξαιρούνται από τις περικοπές οι πολύ χαμηλές συντάξεις.
-   Ευρύτερα μαζί με δάνεια 340 δισ. ευρώ (για παλαιά χρέη κλπ) η Ελλάδα θα λάβει συνολικά 388 δισ. ευρώ, δηλ. 177% του ελληνικού ΑΕΠ ή περίπου 85 φορές μεγαλύτερο από το αμερικανικό «σχέδιο Μάρσαλ» που υπολογίζεται σε περίπου 2,2% του ΑΕΠ της χώρας.

Προϋπόθεση για όλα αυτά θεωρεί (σσ. ιδού και το μαστίγιο)
- Τις σαρωτικές αλλαγές στο δημόσιο
- Την πάταξη της διαφθοράς
- Την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος (με κατάργηση ειδικών απαλλαγών και προνομίων)
- Την αποκατάσταση σχέσεων εμπιστοσύνης με το κράτος
- Την εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων του κράτους προς τους πολίτες (πχ επιστροφές ΦΠΑ).
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών