Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Απριλίου 01, 2012

Αιώνια Τιμή στον Αρχηγό Γρίβα Διγενή...

Γεώργιος Γρίβας Διγενής

Ο Στρατηγός Γρίβας είναι μία ξεχωριστή περίπτωση Ήρωα του Ελληνικού Έθνους του 2ου αιώνος. Ενός ήρωα από αυτούς που μετρώνται στα δάκτυλα της μίας χειρός. Νέος έλαβε μέρος στην μεγάλη εκστρατεία για το όνειρο της Μεγάλης Ελλάδος και πολέμησε στην πανάρχαια πάντοτε ελληνική γη της Μικράς Ασίας. Πρώτος στο πεδίο της μάχης και το 1940. Πρώτος στην μάχη των Αθηνών με την θρυλική «Χ» τα δύσκολα χρόνια του αλληλοσπαραγμού, κρατώντας ψηλά το λάβαρο του Εθνικού αγώνος.
Ο Διγενής υπήρξε παράδειγμα ανδρός γενναίου, ηρωικού και εντίμου. Δύο φορές όμως που επιχείρησε να ανακατευτεί με την πολιτική μέσω εκλογικών διαδικασιών την πρώτη με το κόμμα των Χιτών το 1946 και την δεύτερη στα τέλη της δεκαετίας του ‘50 απέτυχε. Φαίνεται πως η πολιτική δεν είναι για άνδρες ξεχωριστούς όπως ήταν ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής.
Εκεί όμως όπου όλοι σιωπούν είναι στο ηρωικό και επικό του φινάλε. Γέροντας ζούσε σε κρυσφύγετα στην ιδιαίτερη πατρίδα του προσπαθώντας να επιτύχει τον προαιώνιο πόθο της γης του Ευαγόρα για ένωση με την Ελλάδα.
Πάνω από τον τάφο του οι αντάρτες της θρυλικής ΕΟΚΑ τιμώντας τον ήρωα, τον Άνδρα, τον ασυμβίβαστο Πατριώτη, είχαν τότε τραγουδήσει τα λόγια:

«Σιωπά το Έθνος και θρηνεί για τον χαμό του Γρίβα

για τον χαμό του Διγενή, κλάψε Ελλάς πατρίδα.»

 

 

συνέχεια για τους Αγωνιστές της ΕΟΚΑ στο συγκλονιστικό αφιέρωμα...

1η Απριλίου 1955

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών