Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2012

Πού αλλού θα πήγαιναν τα λεφτά του ΕΣΠΑ;; Σε προγράμματα και ημερίδες για τους λαθρομετανάστες!!!

Λεφτά υπάρχουν για τους λαθρομετανάστες.... και μάλιστα όταν χρηματοδοτούνται και από το υπουργείο παιδείας όταν οι Έλληνες μαθητές υποσιτίζονται και δεν μπορούν να σπουδάσουν σε τροτοβάθμια ιδρύματα εκτός του χώρου διαμονής τους.

Βέβαια μας λένε και κάποια αλήθεια, ότι ο αριθμός των αλλοδαπών μαθητών φθάνει το 10%! Δεν μας λέει όμως ότι το Σύνταγμα ρητά λέει ότι...
δικαίωμα δωρεάν παιδείας έχουν οι Έλληνες πολίτες και το υπουργείο Παιδείας εγγράφει παράνομα αλλοδαπούς μαθητές χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα παρόλο που έδωσαν σε χιλιάδες λαθρομετανάστες την Ελληνική ιθαγένεια.

Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών

Είναι ένα έργο πανελλήνιας εμβέλειας και απευθύνεται στα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας που συγκεντρώνουν πληθυσμό αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών πάνω από 10%.
Αφορά μαθητές και εκπαιδευτικούς, γιατί βελτιώνει το εκπαιδευτικό έργο των σχολείων και τους προετοιμάζει, ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της πολυπολιτισμικής κοινωνίας.
Στοχεύει στη βελτίωση των σχολικών επιδόσεων των παλιννοστούντων και αλλοδαπών μαθητών στο ελληνικό σχολείο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κατά το δυνατόν ισότιμη εκπαίδευση των ομάδων με γηγενείς μαθητές, καθώς και η κοινωνική τους ένταξη.
Διοικείται από ενδεκαμελή επιτροπή, υπό την επιστημονική ευθύνη της καθηγήτριας Άννας Αναστασιάδη, και συνεργάζεται με αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ., καθώς και με κοινωνικούς φορείς που ασχολούνται με θέματα παλιννόστησης και μετανάστευσης.
Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2010 και ολοκληρώνεται το Δεκέμβριο του 2013.

Η ημερίδα λοιπόν παρουσιάζει τα οφέλη από την εισροή των λαθρομεταναστών στην παιδεία.... Θα δούμε την κουλτούρα των Μαο Μαο, των νιγηριανών των πακιστανών , των αλγερινών και θα ωφεληθούμε.... Τα παράπονά σας στο υπουργείο παιδείας και στα παρακάτω τηλέφωνα από την πρόσκληση της ημερίδας:

Η Πράξη Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών, που υλοποιείται κεντρικά από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από όλη τη χώρα, διοργανώνει το Σάββατο 12 Μαΐου 2012 (9:00 – 15:30) τη β' ημερίδα πανελλαδικής εμβέλειας στο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Αττικής Helexpo Palace (Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι), με θέμα "Το ελληνικό σχολείο και η διαπολιτισμικότητα: η δυναμική και τα οφέλη για μαθητές και εκπαιδευτικούς".

Στη 2η αυτή ημερίδα πανελλαδικής εμβέλειας, συνεργάτες και στελέχη της εκπαίδευσης θα
ξεδιπλώσουν τη χρησιμότητα και την πορεία του διαπολιτισμικού έργου στο ελληνικό δημόσιο
σχολείο, λίγο πριν από τη λήξη του β’ σχολικού έτους εφαρμογής του.

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, στελέχη της εκπαίδευσης, γονείς, ερευνητές αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο, και είναι ανοιχτή στο κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Πράξης www.diapolis.auth.gr και στα τηλέφωνα 2313018460 και 2313018459. Επικοινωνία με δημοσιογράφους: Καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., Δημήτρης Μαυροσκούφης, τηλ. 2310997976 και 6947404827, e-mail: dmavrosk@edlit.auth.gr

thermopilai.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών