Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Μαΐου 01, 2012

Πριν ψηφίσεις ΔΗΜ.ΑΡ., δες αυτές τις φωτογραφίες

Από την ΑΝΤΙΠΑΡΑΚΜΗ

 Πηγή

Ανθελληνικό παραλήρημα Ρεπούση ..


Οικίες ‘’συνωστισμένων’’ στη Παλιά Κοκκινιά 1951
Ρεσιτάλ ανθελληνισμού έδωσε προχθές βράδυ στο Mega (στον Σταύρο Θεοδωράκη) η γνωστή και μη εξαιρετέα κα Ρεπούση, υπερασπιζόμενη τις απόψεις της περί “συνωστισμού”, πρότεινε να έχουμε κοινά βιβλία ιστορίας στα σχολεία με τους Τούρκους........και άλλα πολύ πρωτότυπα.
Μέτα από αυτά, οι γειτονιές της Παλιάς Κοκκινιάς,τα Αρμένικα,οι σύλλογοι Μικρασιατών,οι ενώσεις Ποντίων Πειραιά, της ετοιμάζουν θερμή υποδοχή στη κάλπη της 6ης Μάιου.

 

Η Τουρκία στηρίζει… Ρεπούση!

Άρθρο με τίτλο ....«Βρικολάκιασε το πνεύμα πολέμου στον γείτονα» αφιερώνει στο πρωτοσέλιδο της η τούρκικη εφημερίδα Milliyet για το νέο βιβλίο της έκτης τάξης Δημοτικού στην Ελλάδα.

Η Τουρκία στηρίζει… Ρεπούση!
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι στη χώρα μας γράφηκε και πάλι το βιβλίο της Ιστορίας της τελευταίας τάξης του Δημοτικού που είχε προκαλέσει την αντίδραση, όπως τονίζει,  των εθνικιστών καθώς περιείχε ήπιες διατυπώσεις για τους Τούρκους και τους Οθωμανούς.

 Πηγή

 

 Δείτε τον υποψήφιο της ΔΗΜ.ΑΡ. στη Θράκη: Σαμή Καραμπουγιουκλού

 

Διαβάστε τι είπε ο αρχιχαφιές της Τουρκίας ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε για τις εκλογές της 6ης Μαΐου, σε τελετή όπου παρίσταντο όχι μόνο οι συνήθεις πρακτοράντζες του Προξενείου, αλλά και υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ, της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ…

Σας παραθέτουμε σήμερα την εξαιρετικά εύγλωττη ανακοίνωση που εξέδωσε προ ολίγων ημερών στην επίσημη ιστοσελίδα της η ψευδομουφτεία Ξάνθης σχετικά με ένα χάτιμ που τελέστηκε στις 16 Απριλίου σε τζαμί της Ξάνθης (1η φωτό). Προσέξτε όχι μόνο τι αναγράφεται σε αυτήν για το Προξενείο Κομοτηνής (που κατονομάζεται ως «το Προξενείο της Μητέρας-Πατρίδας μας, Τουρκικής Δημοκρατίας»), αλλά βεβαίως και ποιοι αναφέρονται ότι παρίσταντο. Ιδιαίτερη ημασία έχουν όμως φυσικά και οι δημόσιες συμβουλές του ψευδομουφτή Μέτε προς τους παρευρισκομένους στην τελετή μουσουλμάνους για το τι θα πρέπει να ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές. Απολαύστε:
(...)
ο Ραμαντάν Ντουμπάν-εκπροσωπώντας το Προξενείο της μητέρας-πατρίδας μας Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή,
(...)  

Μετά την τελετή μοιράστηκε πιλάφι που είχε ετοιμαστεί από τους νέους της συνοικίας μας».
Στη 2η φωτογραφία πάντως (που προέρχεται από τα μεθεόρτια της συγκεκριμένης εκδήλωσης) διακρίνουμε πλην του νυν ανεξάρτητου βουλευτή Τσετίν Μάντατζη, τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, τον Σαμή Καραμπουγιουκλού της ΔΗΜΑΡ και τον Αντνάν Πετσενίκ της ΝΔ. Άρα δίκιο είχε ο Μέτε, όταν δήλωσε πως «Όλοι οι υποψήφιοι είναι εδώ».
 

 

"Η γενοκτονία δεν είναι δουλειά των κομμάτων", δηλώνει ιδρυτικό στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς


Ο Σαμί Καραμπουγιουκλού που είναι ιδρυτικό μέλος του κόμματος ΔΗΜΑΡ και υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης δήλωσε πως το θέμα της γενοκτονίας δεν είναι δουλειά των κομμάτων.

Ο υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης Σαμί Καραμπουγιουκλού σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την γενοκτονία δήλωσε τα εξής :

¨Το θέμα της γενοκτονίας δεν είναι δουλειά των πολιτικών, και καθόλου δουλειά των κομμάτων.
Διότι τα κόμματα έχουν άλλη δουλειά. Αυτό είναι δουλειά των ιστορικών. Ξέρετε ότι η λέξη γενοκτονία εφαρμόστηκε για ένα συγκεκριμένο περιστατικό.

 Πηγή

 

-O Κουβέλης, η Ρεπούση και το “πατριωτικό ΠΑΣΟΚ”

Mε αφορμή την κάθοδο της κ. Μαρίας Ρεπούση με το κόμμα του Κουβέλη, τη Δημοκρατική  Αριστερά (ΔΗΜ.ΑΡ), ο Κωσταντίνος Φωτιάδης έγραψε ένα κείμενο, του οποίου ο τίτλος στη δημοτική είναι: “Αυτός που δεν σκέφτεται όταν κάθεται, απορεί όταν σηκώνεται”. Ας το διαβάσουμε, γιατί μπορεί και νάχει και δίκιο!!!
 spyros.jpg
Που κι νουνίζ όντες κάθεται, θαμάσκεται όντες σκούται
.
του Κωνσταντίνου Φωτιάδη
Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατικής Αριστεράς
.
Η πρόσφατη ένταξη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός σας, της κυρίας Μαρίας Ρεπούση, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Α.Π.Θ., και του επαγγελματία γυρολόγου των πολιτικών σχημάτων, κομμάτων, και ιδεολογικών τάσεων, κυρίου Νίκου Μπίστη, μου προξένησε αλγεινή εντύπωση για τους εξής λόγους:
η συνέχεια εδώ


ΔΕΝ θα καταργήσετε την Προσευχή από το σχολείο των παιδιών ΜΟΥ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΜΟΥ ΜΟΝΟ. Και δυστυχώς για εσάς, το εννοώ……

 

Γράφει η Χριστιάνα. 

Ξέρω….το θέμα είναι λεπτό. Εμπλέκεται η θρησκεία. Το αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός μας να πιστεύει σε ΟΠΟΙΟΝ Θεό ή Θεούς θέλει. Και αν θέλει. Μπορεί και να μην θέλει ρε αδερφέ…..ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ!!!
Λεπτό το θέμα και δεν το έχω θίξει ποτέ εδώ μέσα. Ποτέ μου δεν σχολιάζω σε αναρτήσεις θρησκευτικού περιεχομένου. Θέμα Αρχής. ΔΕΝ το αγγίζω.
Τώρα όμως, όχι μόνο θα το αγγίξω, αλλά θα τους ΚΡΑΞΩ με όλη μου την δύναμη. Ευγένειες κομμένες, ψευτοαριστερίζουσες προοδευτικές ιδεοληψίες πεθαμένες και θα ανοίξω το στόμα μου, γιατί το θέμα ΔΕΝ είναι θρησκευτικό στην ουσία, αλλά βαθύτατα ΕΛΛΗΝΙΚΟ.  Και το ανελέητο ροκάνισμα του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, πρέπει πια να έχει ένα όριο και ένα ΤΕΛΟΣ.
Πρέπει κάποτε να πάρετε απαντήσεις, ελεεινοί και απροκάλυπτοι ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ, σε ΟΠΟΙΟ κόμμα και αν ανήκετε.


Υπάρχει στο πρόγραμμα του Κυρίου Κουβέλη, πρόταση κατάργησης της προσευχής από τα σχολεία.
Η ερώτησή μου απλή. Τόσο απλή, τόσο αφαιρετική, τόσο αληθινή, που αμφιβάλλω αν μπορεί να την απαντήσει και ο δεινότερος ρήτορας:
ΓΙΑΤΙ;;;;;   WHY??????   ( Το λέω και στην βαρβαρικήν, για να με καταλάβετε Κύριοι και Κυρίες, εμπνευστές της εξαίρετης ιδέας…)
Περιμένω, ντε!!!!!   Άντε να βοηθήσω.
- Επειδή ( because) δεν είναι όλα τα παιδάκια Χριστιανοί Ορθόδοξοι στα σχολεία μας και δεν θέλουμε να έρχονται σε δύσκολη θέση τα άλλα παιδάκια……
Απάντηση: Αυτά τα παιδάκια που δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, θα κάνουν 2 λεπτάκια υπομονή, να τελειώσει η Προσευχή των υπολοίπων Παιδακίων, μένοντας αμέτοχα και ΣΕΒΟΜΕΝΑ την επίσημη θρησκεία της χώρας  στην οποία ΖΟΥΝ.  ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ( εκτός αν θέλουν να κάνουν και τον Σταυρό τους ) την ώρα που η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΑΚΙΩΝ θα λένε την προσευχή τους.
Θα περιμένουν τα 2, 3. 5, 10, 20, 30, παιδάκια, τα 500 να ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΝ.
Και μετά, όλα μαζί, θα γίνουν ένα κουβάρι, θα παίξουν, θα μαλώσουν, θα μάθουν, θα ρωτήσουν , θα κλάψουν, θα γελάσουν, ΟΛΑ μαζί, γιατί είναι ΠΑΙΔΙΑ.
ΠΑΙΔΙΑ που πάνε σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ σχολείο ΟΜΩΣ. Οπότε, θα μαθαίνουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ και θα βλέπουν τα Ελληνόπουλα να ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥΣ. Αν δεν τους αρέσει ( που είμαι απολύτως βέβαιη ότι δεν τραβάνε κανένα ζόρι) να αλλάξουν χώρα, ήπειρο, πλανήτη ακόμα και γαλαξία!!!!!!
ΔΙ-ΚΑΙ-Ω-ΜΑ ΤΟΥΣ.


- Επειδή (because) είμαστε προοδευτικοί και σεβόμαστε και τιμούμε την μειοψηφία και την διαφορετικότητα.
Απάντηση: Φυσικά!!!!  Σπίτια σας!!!  Στις παρέες σας!!!!  Στις γειτονιές σας!!!!  Στην προσωπική σας ζωή!!!! Κάντε το να σας δω και να σας καμαρώσω!!!!!
Όταν ζείτε κύριοι σε ένα ξένο Κράτος με την ΒΟΥΛΗΣΗ σας , θα σεβαστείτε την επίσημη θρησκεία του. Θα την ΑΝΕΧΤΕΙΤΕ.
Οι κορώνες περί προοδευτικότητας, ας εξαντληθούν στα προσωπικά επίπεδα του καθενός μας.
Ας αποδεικνύουμε στην καθημερινή μας ζωή πόσο ΑΝΘΡΩΠΟΙ είμαστε και πόσο ΛΕΥΤΕΡΟΙ στο πνεύμα, σεβόμενοι τον διπλανό μας, ό,τι χρώμα και να έχει, σε όποιον Θεό κι αν πιστεύει, όποιο κόμμα κι αν ψηφίζει, ό,τι και να γουστάρει να κάνει στην κρεββατοκάμαρά του.
Άς δίνουμε ΧΩΡΟ στον άνθρωπό μας, λατρεύοντάς τον ταυτόχρονα.
Αυτή είναι η……προοδευτικότητα Κύριοι, που εσείς την ονομάζετε προοδευτικότητα αλλά εγώ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.


Δεν δίνω άλλες υποτιθέμενες απαντήσεις, γιατί όσο το σκέφτομαι, τόσο χαλιέμαι απίστευτα. Θα κλείσω λέγοντάς σας με απλά λόγια, τι καταφέρατε να κάνετε με αυτήν σας την πρόστυχη και εκ του πονηρού πρόταση, σε εμένα προσωπικά.
Είμαι Χριστιανή Ορθόδοξη, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.
ΔΕΝ είμαι αυτό που λένε -της Εκκλησίας-. Δεν είμαι τακτική, δεν ντύνομαι καλά για να πάω την Κυριακή, δεν νηστεύω, δεν εξομολογούμαι, ΔΕΝ τηρώ κανένα πρωτόκολλο, γιατί ο Θεός για μένα είναι ΜΕΣΑ ΜΟΥ, και η Παναγιά ΓΥΡΩ μου και δεν μπορώ να τους βρω στις χλιδάτες εκκλησίες, ούτε στους χλιδάτους ιερείς.
Αντίθετα, δεν έχω αφήσει ξωκλήσι για ξωκλήσι που να μην πάω και να καταθέσω την Ψυχή μου με τις ώρες, ΜΟΝΗ μου, εγώ και Αυτός.
Σας μιλάει λοιπόν Κύριοι, μια …..όχι θεούσα ,τέλος πάντων. Ξέρετε τι καταφέρατε με αυτό;;;; Να με κάνετε να υποστηρίξω καταστάσεις με τις οποίες ουδέποτε ασχολήθηκα!!!! Το να πηγαίνω ΕΓΩ στην Εκκλησία είναι ένα θέμα. Το να μην ΥΠΑΡΧΕΙ Εκκλησία (έτσι όπως το πάτε, θα το προτείνετε και αυτό) είναι άλλο πράγμα.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ. ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ. ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.
Ξεσκίσατε την Πατρίδα.
Ξεσκίσατε την Οικογένεια.
Ξεσκίσατε την Θρησκεία.
Αυτό είναι η Ελλάδα ρε απανταχού λαμόγια, γαμώ την τρέλλα μου!!!!  Αυτό ΗΤΑΝ, αυτό ΕΙΝΑΙ και αυτό ΘΑ ΕΙΝΑΙ. Αλλιώς ΔΕΝ θα είναι.
Θα γίνει Αγγλία. Θα γίνει Ελβετία. Θα γίνει Βέλγιο.
Θα γίνει δηλαδή……έτσι κι έτσι…..


ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ. Δεν ήταν τυχαίο το σύνθημα. Καθόλου. Η Πατρίδα, η Θρησκεία και η Οικογένεια, έχουν κρατήσει αυτόν τον λαό όρθιο, αυτό το Γένος ζωντανό.
Μπορεί να τα χάσαμε κάπου στον δρόμο μεγαλώνοντας, μπορεί να πέσαμε θύματα των επιλογών μας, μπορεί να ήμασταν πολύ μικροί ή πολύ λίγοι για να καταλάβουμε, μπορεί, μπορεί, μπορεί……
ΑΛΛΑ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΑΡΚΕΙ.
Θα διεκδικήσουμε τα κεκτημένα μας. Τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. Την γλυκιά σιγουριά της Μάνας, που είναι πάντα κάπου τριγύρω.
Το κείμενό μου δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ πολιτική , ή κομματική μομφή. Το ότι έγινε η πρόταση από το συγκεκριμένο κόμμα, είναι απλώς αποτέλεσμα της μπλεξομπουτίασης των δήθεν αριστεριζόντων με τις κουταμάρες περί αθείας.
Ούτε που με νοιάζουν, ούτε που ασχολούμαι μα αυτούς τους σκελετούς.
Θα έλεγα ακριβώς τα ίδια και ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ίσως, για κάτι από την αντίθετη πλευρά.
ΟΜΩΣ: (Και προσέξτε το ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ αυτό που θα πω. ΠΟΛΥ …)   Όταν τα όρια ΚΑΙ η έννοια του φασισμού γίνονται ΑΣΑΦΗ και μπερδεύονται σχεδόν ηδονικά με με την προοδευτικότητα, όταν ο….ακροδεξιός θέλει να φάει τους λάθρο για πρωινό και ο……(ακρο)αριστερός θέλει να φάει τον ΕΛΛΗΝΑ για πρωινό……τότε ξέρετε τι πρέπει να κάνουμε;;;;;;;;;;;
ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ. ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΙΜΗΜΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ το κέρατό μου μέσα. ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΠΕΤΑΞΤΕ ό,τι σας χαλάει και σας προσβάλλει.
ΧΘΕΣ!!!!!
Φιλαράκια στην Ολυμπία. Προσπάθησα να είμαι όσο πιο ευγενής μπορώ για να μην σας φέρω σε δύσκολη θέση με το άρθρο μου. Όμως το ποτήρι ξεχείλισε, ειλικρινά.
Οι άνθρωποι είναι απροκάλυπτα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.
Ανεβάστε το αδέρφια μπας και ξυπνήσει ΕΝΑΣ!!!!   Ενας ρε πούστη μου. ΕΝΑΣ.
Καλή δύναμη.



ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΡΕΠΟΥΣΗ

 

Προς κα Μαρία Ρεπούση,
Καθηγήτρια Πανεπιστημίου,
Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Ερευνών της Δημοκρατικής Αριστεράς,
Υποψήφια βουλευτή Α΄ Πειραιώς

«Πάλιν Ηρωδιάς μαίνεται, πάλιν ταράττεται»
            Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση διάβασα στο twitter σας τα εξής: «Ανοίγουν αύριο τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα. Τα παιδιά μαζί με τους δασκάλους ή τους καθηγητές τους θα υποχρεωθούν και πάλι… να στηθούν στο προαύλιο για να προσευχηθούν. Αλήθεια σε ποιο άλλο ευρωπαϊκό σχολείο γίνεται αυτό; …Νομίζω σε κανένα. Γνωρίζετε εσείς κανένα σχολείο που να είναι υποχρεωτική η πρωινή προσευχή; …να είναι υποχρεωτικός ο εκκλησιασμός; Και να υπάρχουν εικόνες αγίων στους τοίχους; Αυτό είναι το πρόβλημα σήμερα στην Παιδεία μας; Όχι οι μισθοί εξαθλίωσης των εκπαιδευτικών; ».

Και λέγω ότι αισθάνομαι τα παραπάνω, διότι επιβεβαιώθηκαν όλοι εκείνοι που ισχυρίζονταν ότι το ανεπίτρεπτο και αποσυρθέν εν τέλει βιβλίο σας ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού δεν γράφτηκε από κάποιο τυχαίο πρόσωπο, αλλά γνωστό εν τη Ιουδαία για τις «όμορφες» θέσεις του.
Δε θα ήθελα να σταθώ στο συγκριτικό επιχείρημά σας σχετικά με τα άλλα ευρωπαϊκά σχολεία. Άραγε τα όσα συμβαίνουν στα σαλόνια της Ευρώπης είναι όλα άξια προς μίμηση; Αυτό που μπορώ να καταθέσω είναι η προσήλωση, η χαρά, η ενεργή συμμετοχή των παιδιών-μαθητών μου κατά την διάρκεια της πρωινής προσευχής, του εκκλησιασμού και του μαθήματος των θρησκευτικών. Και το ίδιο θα σας βεβαιώσουν καλόπιστα χιλιάδες άλλοι εκπαιδευτικοί της πατρίδας μας που μπαίνουν σε σχολικές αίθουσες.

Ίσως να χρησιμοποιείτε ημερολόγιο που αναγράφει τις παγκόσμιες εορτές κι όχι τις χριστιανικές. Την ημέρα που διατυπώσατε τα παραπάνω «βαθυστόχαστα» ήταν η Κυριακή του Απ. Θωμά («ημέρα της γης» για το παγκ. ημερολόγιο). Σας καλεί λοιπόν η ημέρα σαν άλλος ΑΠΙΣΤΟΣ Θωμάς, να βάλετε το δάκτυλό σας επί τον τύπον τον ήλων, και τότε να είστε βέβαιη ότι θα τρέξετε κι εσείς να πείτε την ίδια προσευχή των ημερών αυτών με τους μαθητές μας, δηλαδή το «Ανάστασιν Χριστού θεασάμενοι».

Παράλληλα, ως απλούς παιδαγωγός, διακρίνω ένα μίσος για τις ιερές εικόνες από μέρους σας. Σκέφτομαι μάλιστα ότι για να ήσασταν ευτυχισμένη θα έπρεπε να διήγατε βίο επί της εποχής του Λέοντος Γ’ του Ίσαυρου, του και ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΟΥ, και όχι στον 21ο αιώνα που γευόμαστε επί χιλιετία και πλέον τους καρπούς της ευσεβούς πολιτικής της Αγίας Αυτοκράτειρας Θεοδώρας.
Φυσικά και η ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία σας διδάσκει. Ήταν η Δευτέρα 23 Απριλίου, εορτή του Αγίου Γεωργίου («ημέρα βιβλίου» παγκ.). Κι αυτό διότι κι όλες τις εικόνες να ξεκρεμάσετε από τους τοίχους, οι μυριάδες ναοί του ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ στην ύπαιθρο και στις πόλεις θα μαρτυρούν και θα θυμίζουν την ακλόνητη πίστη των Ελλήνων στο Χριστό. Κι εάν ακόμη κι αυτές τις γκρεμίσετε, όπως συνέβη παλαιότερα σε Ρωσία, Μ. Ασία, Β. Ήπειρο, και Κύπρο, και κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας (όταν κατ’ εσάς «περνούσαμε καλά»), πάντοτε θα υπάρχουν πάλλουσες ψυχές ανθρώπων οι οποίες θα έχουν μετατραπεί σε Σπήλαια της Βηθλεέμ και σε Πανάγιους Τάφους.
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι στην πατρίδα μας υπάρχει πνευματικός λοιμός (=αρρώστια) αίτιος για τον λιμό (=πείνα) που ζούμε σήμερα. Σε αυτό το σημείο μου έρχονται στο νου  χρόνοι αρχαίοι, όταν η πόλη των Αθηνών βασανίζετο υπό λοιμού. Τότε ένας Σκύθης ιατρός, ο Τόξαρης, συμβούλευσε τους Αθηναίους να ράνουν με κρασί τους δρόμους, ώστε με την οσμή του να φύγουν οι νοσογόνες αναθυμιάσεις. Εν έτει 2012 αποτελεί βέβαια πολυτέλεια να αγοράσουμε κρασί και να το χύσουμε στους δρόμους ολόκληρης της Ελλάδας, εξαιτίας της οικονομικής εξαθλίωσης την οποία παραδέχεστε κι εσείς ότι βιώνουμε (αλήθεια, πόσα χρήματα επιστρέψατε για το βιβλίο σας της ιστορίας το οποίο εν τέλει πετάχτηκε στα σκουπίδια;…). Όμως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον πνευματικό λοιμό με άλλο τρόπο, την ημέρα που γιορτάζει η άμεση Δημοκρατία, και θα το πράξουμε.
-Δεν θα πάψουμε να προσευχόμαστε και να εκκλησιαζόμαστε με τους μαθητές μας.
-Δεν θα σταματήσουμε να διδάσκουμε το μάθημα των Θρησκευτικών.
-Δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθούν τα χυδαία όνειρα των ολίγων έναντι των ευσεβών επιθυμιών των πολλών.

Σταματώ εδώ! Σας χαιρετώ ενημερώνοντάς σας:


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
                                                                   Υπό την σκιά του Φάρου του Ταινάρου…
                                                                       Νικόλαος  Παν. Αντωνόπουλος
Προϊστάμενος Δημ. Σχολ. Αλίκων Μάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών