Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Ιουλίου 22, 2012

Τον έχει πειράξει η ζέστη τον κομμουνιστομπολσεβίκο Χριστόφια: "Φταίει ο εθνικισμός και η ΕΟΚΑ για τα δεινά της Κύπρου"

σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Όσο και να προσπαθείς ρυπαρέ γραικύλε, απόγονε σταλινοφρουρών ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ στην μεγαλόνησο θα επιστρέψει...και Η ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ 
Η Κύπρος υπέφερε από τη μάστιγα του εθνικισμού, που εκφράζεται ακόμη και σήμερα μέσα από την φαινομενικά πατριωτική ρητορική πολιτικών, αλλά και εκκλησιαστικών κύκλων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Εκφωνώντας τον επιμνημόσυνο λόγο, στο ετήσιο μνημόσυνο του Παύλου Ηρακλέους στο Μέσα Χωριό της Πάφου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η μονιμοποίηση της διχοτόμησης θα συνιστούσε νίκη του σοβινισμού, του εθνικισμού και των προαγωγών τους.

Είπε επίσης ότι..... οι θέσεις ενάντια στη λύση μιας διζωνικής, δικοινοτικής Ομοσπονδίας δεν είναι κενές περιεχομένου, αλλά εμπεριέχουν την αποδοχή της διχοτόμησης ως της καλύτερης υπό τις περιστάσεις λύση.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας πρόσθεσε ότι αυτοί που τις εκφράζουν, δεν έχουν το πολιτικό θάρρος να πουν στον λαό αυτό που πραγματικά σκέφτονται.

Στον αντίποδα αυτών των θέσεων, συμπλήρωσε, κινούνται «οι φαινομενικά γενναίες προσεγγίσεις εκείνων, των οποίων οι πολιτικές θέσεις στο Κυπριακό είναι από μόνες τους αυτοαναιρούμενες και μεταλλάσσονται ανάλογα με τις περιστάσεις και τις επιδιώξεις τους».

Είπε ότι η ρητορεία τους «κινείται σε όλο το πολιτικό φάσμα, μεταξύ απορριπτισμού και άκρατου ενδοτισμού», ενώ πρόσθεσε ότι περιέχουν θέσεις «πιο προχωρημένες και από αυτές της Τουρκίας πολλές φορές», όπως για παράδειγμα η πρόταση για τη διεύρυνση των συνομιλιών.

«Αυτοί λοιπόν που καταθέτουν αυτές τις θέσεις όχι μόνο στήριξαν το σχέδιο Ανάν, αλλά προσπάθησαν να επιβάλουν τις απόψεις τους μετά την ετυμηγορία του λαού μας καταγγέλλοντας την Κύπρο στο διεθνές επίπεδο», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συνέχισε, λέγοντας ότι αυτοί που ασπάστηκαν τον εθνικισμό και το σοβινισμό, παρέσυραν τον τόπο σε μονοπάτια βίας, αίματος, παραφροσύνης και τελικά κατάφεραν να φέρουν την καταστροφή.

Συμπλήρωσε ότι ο λαός γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν τον εθνικισμό και το σοβινισμό και ποιοι τον καλλιεργούν, «όπως ξέρει ότι η δράση των ακροδεξιών, σοβινιστικών και φασιστικών στοιχείων, μέσα από τις γραμμές της ΕΟΚΑ Β’ και της ΤΜΤ, υποκίνησαν το εθνικό μίσος, τη μισαλλοδοξία και το διχασμό».

Συνέχισε, λέγοντας ότι τελικά κατάφεραν να οδηγήσουν τον τόπο εδώ που είναι σήμερα, μια χώρα διαιρεμένη με ένα άλυτο εθνικό ζήτημα για 38 τώρα χρόνια, όπου ο λαός της μετρά ακόμα τις πληγές της προσφυγιάς και του ξεριζωμού.

«Ο λαός μας πρέπει να χρησιμοποιήσει την αλάνθαστη διαίσθηση του για να αντιπαλέψει την λερναία Ύδρα του εθνικισμού και του σοβινισμού και να την καταστήσει εφιάλτη του παρελθόντος», ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από μια ειρηνική, βιώσιμη και λειτουργική διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος.

Μια λύση που, όπως είπε, θα προσφέρει κίνητρα στους απλούς ανθρώπους και από τις δυο κοινότητες για να ζήσουν μαζί, να συνεργαστούν, να διεκδικήσουν μαζί, να λάβουν μέρος από κοινού σε δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής της ηγεσίας του τόπου, να μεγαλώσουν τα παιδιά τους δίπλα σε αυτά των συνανθρώπων τους ανεξαρτήτως προέλευσης.

Αναφερόμενος στον Παύλο Ηρακλέους, είπε ότι η στάση ζωής του δεν μπορεί παρά να προκαλεί συγκίνηση και περηφάνια σε κάθε λογικά σκεπτόμενο Κύπριο και αγνό πατριώτη.

Ο Παύλος Ηρακλέους, ή Παυλάρας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στις 23 Ιουλίου του 1967, σε ηλικία 40 χρόνων, μαζί με την εγκυμονούσα Αντιγόνη Χαραλάμπους, την οποία μετέφερε στο νοσοκομείο μαζί με τον εικοσάχρονο γιο της Παντελή.

Οι τρεις έπεσαν σε ενέδρα της ΤΜΤ, στην τοποθεσία Σταλιά, κοντά στα Νέα Χολέτρια. Οι δολοφόνοι αφού εκτέλεσαν τους τρεις επιβαίνοντες, εξαφανίστηκαν αφήνοντας στο αυτοκίνητο τα πτώματα των τριών ανθρώπων.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι μια εβδομάδα πριν την άνανδρη δολοφονία, στις 16 Ιουλίου του 1967 σε τ/κ γάμο που γινόταν στο χωριό Κολώνη, λίγο έξω από την Γεροσκήπου, Ε/κ εθνικιστές έριξαν πυροβολισμούς κατά του πλήθους σκοτώνοντας τον γαμπρό και τραυματίζοντας αρκετούς περίοικους. Πρόσθεσε ότι οι Τ/κ της Κολώνης εξοργίστηκαν από το γεγονός και ορκίστηκαν να εκδικηθούν.

Συνέχισε, λέγοντας ότι ο Παυλάρας έπεσε θύμα του εθνικισμού – σοβινισμού, ο οποίος δεν έχει εθνική προέλευση, δεν είναι ούτε Τούρκικος ούτε Ελληνικός, αλλά έχει τους ίδιους στόχους και τις ίδιες ρίζες από όπου και αν εκφράζεται. Στην περίπτωση της πατρίδας μας, συμπλήρωσε, έχει χρησιμοποιηθεί για να εξυπηρετήσει ξενοκίνητα σχέδια διαχωρισμού.

Για τον Παύλο Ηρακλέους είπε τέλος ότι υπήρξε σταθερός και αταλάντευτος αγωνιστής του Λαϊκού Κινήματος και του ΑΚΕΛ στην επαρχία της Πάφου, ο οποίος δήλωνε πάντα παρών σε όλες τις κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις του Κινήματος.

«Αποτίνουμε σήμερα φόρο τιμής στον τάφο ενός αγωνιστή, τίμιου βιοπαλαιστή και αγαπητού μέλους της τοπικής κοινωνίας της Πάφου», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

3 σχόλια:

  1. Ποιος τον ψηφισε τον κομμουνιστοσυμμοριτη εγκληματια εθνοκτονο διεθνιστη εβραιομπολσεβικο?
    Οι κυπριοι δεν τον ψηφισαν?
    Καλα να παθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά να πάθει η πλειοψηφία των Κυπρίων και των Ελλαδιτών που έβγαλαν τέτοιες κυβερνήσεις. Το κακό είναι ότι τη πληρώνουν και οι μειοψηφίες πραγματικών εθνικιστών που δε φταίνε σε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οργανο τών περιούσιων δέν είναι κι αυτός ? Οτι τού ..παραγγέλουν νά πεί λέει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών