Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Αυγούστου 09, 2012

Γιορτάζουν τους βομβαρδισμούς οι Μογγόλοι στην Κύπρο... Και εμείς την ''Ελληνοτουρκική φιλία''...

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος εκατοντάδες Τουρκοκύπριοι μετέβησαν στον θύλακο των Κοκκίνων, μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη, για να παραστούν στις εκδηλώσεις, που γίνονται κάθε χρόνο, για την επέτειο των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία.

Από το οδόφραγμα του Λιμνίτη μέχρι τον θύλακο των Κοκκίνων πέρασαν συνολικά 74 λεωφορεία, μεταφέροντας 1.607 Τουρκοκύπριους.

Στα λεωφορεία βρισκόταν και ο ....τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Στις εκδηλώσεις παρευρέθη και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος μετέβη στον θύλακο των Κοκκίνων με ελικόπτερο. Επίσης, στον κόλπο των Κοκκίνων έφτασαν μέσω Κερύνειας μικρά πλοιάρια του πολεμικού ναυτικού μεταφέροντας Τουρκοκύπριους διά θαλάσσης, για να παραστούν στις εκδηλώσεις.
Αποφράδα ημέρα
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου Κώστας Μιχαηλίδης χαρακτήρισε τραγική τη σημερινή (χθεσινή) ημέρα για τον Πύργο.«Είναι μια μέρα αποφράδα για την Τηλλυρία. Πέρασαν -όπως κάθε χρόνο εδώ και 48 χρόνια τώρα- οι Τουρκοκύπριοι για να γιορτάσουν τη νίκη τους στα Κόκκινα. Όμως, εγώ αισθάνομαι περήφανος για την κοινότητά μου και τις γύρω περιοχές και για ολόκληρη την Κύπρο, που εδώ, πριν από 48 χρόνια, αντιστάθηκαν, για να κρατηθεί αυτή η περιοχή ανέπαφη», τόνισε, για να προσθέσει: «Αντέχουμε και θα αντέχουμε μέχρι μιας λύσης για το Κυπριακό. Ελπίζω ότι κάποτε θα τελειώσουν τα βάσανα του λαού της Τηλλυρίας και αυτοί οι πανηγυρισμοί, διότι μόνο ντροπή προκαλούν στην κοινότητά μας».
Στις… καλένδες του Προεδρικού τα Κόκκινα
Ερωτηθείς για το θέμα των Κοκκίνων, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως «συζητείται στις καλένδες του Προεδρικού και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας». Πρόσθεσε πως χθες είχε επαφή με το γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας, απ’ όπου τον διαβεβαίωσαν ότι σε όλες τις Επιτροπές το θέμα των Κοκκίνων είναι σε πρώτο πλάνο. «Αντιλαμβάνεστε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά ζητά πολύ περισσότερα από ό,τι δίνει», είπε ο κ. Μιχαηλίδης, ο οποίος πρόσθεσε πως «πάντοτε έτσι ήταν η πολιτική τους».
«Απαιτούν», σημείωσε, «άλλα τρία οδοφράγματα να ανοίξουν σε αντιστάθμισμα με τα Κόκκινα, και εκεί σκαλώνει το όλο θέμα». Εξέφρασε, ωστόσο, την ελπίδα ότι «θα υπερπηδηθούν αυτά τα εμπόδια και θα ανοίξει αυτός ο δρόμος που θα ενώνει τη Λευκωσία με την Πάφο και που θα είναι ζωή για την περιοχή μας». Καταλήγοντας, είπε πως ελπίζει στο σύντομο μέλλον να ξανασυζητηθεί αυτό το θέμα και να λυθεί.
Οικολόγοι: Να ανοίξει το οδόφραγμα
Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ζήτησε να συνεχιστεί η πίεση για να ανοίξει οδόφραγμα στα Κόκκινα, σημειώνοντας ότι έχουν κλείσει δύο χρόνια σχεδόν από τη διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη.
«Σήμερα (χθες) θα χρησιμοποιηθεί αυτή η δίοδος για να περάσουν μέσα από τον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας χιλιάδες Τούρκοι εθνικιστές, εξτρεμιστές, οι οποίοι θα πάνε να τιμήσουν τους νεκρούς μίας τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία, συνεργαζόμενη με μία κατοχική αποβατική δύναμη, επιχείρησαν το 1964 να καταλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία», είπε σε δηλώσεις του στα γραφεία του Κινήματος.
Τα οδοφράγματα, συνέχισε, «δεν άνοιξαν στην περιοχή Τηλλυρίας απλά και μόνο για να περνούν οι Τούρκοι στρατιώτες και οι εξτρεμιστές πανηγυριστές να πηγαίνουν στα Κόκκινα».
Τουρκικά αντίποινα για Προεδρία
«Πρέπει να συνεχιστεί η πίεση για να ανοίξει και το οδόφραγμα των Κοκκίνων. Οι κατοχικές δυνάμεις, στο πλαίσιο των αντιποίνων για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο, έχουν σκληρύνει τη στάση τους απέναντι στους κατοίκους της περιοχής Τηλλυρίας. Δεν επιτρέπουν τη διέλευση όσων έχουν χαρακτηριστεί από την ψευδοαστυνομία ότι έχουν κάποια τροχαία αδικήματα.
Δεν επιτρέπουν τη διέλευση των βυτιοφόρων που μεταφέρουν τα λύματα από την περιοχή προς τους σταθμούς επεξεργασίας των λυμάτων στην περιοχή της Λευκωσίας, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ρύπανσης των νερών και της θάλασσας, της περιοχής Τηλλυρίας, και αυτό είναι μια πολιτική πιέσεων και αντιποίνων προς την ελληνοκυπριακή πλευρά και προς την κυπριακή Κυβέρνηση», συμπλήρωσε.
Την ίδια ώρα, επισήμανε περαιτέρω ο Γ. Περδίκης, εξακολουθεί να γίνεται η απρόσκοπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στον θύλακο των Κοκκίνων και υπάρχει ελευθερία πρόσβασης από τις κατεχόμενες περιοχές προς τον θύλακο, όχι από Τουρκοκύπριους, αλλά από Τούρκους στρατιώτες.
Μόνον Τούρκοι στρατιώτες
«Οι Τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να μπουν στον θύλακο των Κοκκίνων. Ο θύλακος των Κοκκίνων είναι στρατιωτική περιοχή και απαγορεύεται η διέλευση και για τους Τουρκοκύπριους και για τους Ελληνοκύπριους. Γι’ αυτό απαιτείται και πρέπει να επανέλθει ως απαίτηση να αποστρατιωτικοποιηθεί η περιοχή των Κοκκίνων και να ανοίξει ο δρόμος και για Ελληνοκύπριους κα για Τουρκοκύπριους και να σταματήσουν τα αντίποινα και τις εκδικητικές συμπεριφορές οι Τούρκοι, γιατί θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής Τηλλυρίας», πρόσθεσε.
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Περδίκης σημείωσε ότι η Ε.Ε. είναι ενήμερη για το θέμα αυτό και ασκεί τις δικές της πιέσεις προς το κατοχικό καθεστώς.
trikalagr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών