Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 21, 2012

Η απάντησή μας σε έναν θολοκουλτουριάρη...

Ο μύθος του σπηλαίου του Πλάτωνα..Μαντέψτε ποιός είναι ο "σκλάβος"

"Πολυμαθίη νόον ου διδάσκει."
Ηράκλειτος

Μετάφραση: Η πολυμάθεια δε διδάσκει να έχεις νου

Γράφαμε προ ημερών:

Η απαξίωση του Εθνικιστή από τους "δημοκράτες" και η πραγματική μόρφωση

Σήμερα λοιπόν έτυχε να διαβάσουμε ένα κείμενο στο site (εδώ)του γνωστού κομμουνιστή(από τα νεανικά του χρόνια) Στ. Θεοδωράκη ένα έρθρο με τίτλο "Η Γλώσσα του Κασιδιάρη"

Ο αρθρογράφος, στα πλαίσια της προπαγάνδας, σκιαγραφεί τον....μέσο Χρυσαυγίτη
" Στη γραφική τους αποτύπωση τα μέλη της Χρυσής Αυγής μοιάζουν με  γειτονόπουλα του διπλανού σπιτιού• παιδιά που με το ζόρι κατάφεραν να πάρουν το χαρτί του Τεχνικού Λυκείου αλλά «τώρα να! έφτασαν μέχρι βουλευτές». Σε τίποτε λοιπόν δε διαφέρουν από τις χιλιάδες ιδιόρρυθμες περσόνες που αναζητούν την τύχη τους στα γνωστά ριάλιτι των καναλιών."

Τα λέγαμε στο άρθρο μας σε τι συνίσταται με τέτοια συμπεριφορά και νοοτροπία από τους οσφυοκάμπτες του διεθνισμού και της θολοκουλτούρας, παρ'όλου που ανταποκορίνεται στην πραγματικότητα.

Προχωρώντας όμως στο άρθρο βλέπουμε να "σκηνοθετεί" και τον...λόγο του Ηλία Κασιδιάρη αλλά και τις τακτικές διαλόγου.
Διακρίνεται μια ικμάδα "συμπάθειας" προς την ιδεολογία του βουλευτή των Ελλήνων Εθνικιστών όσο αναφορά την σταθερότητα των επιχειρημάτων, αλλά απαξιώντας(sic..)να αναφερθεί σε αυτή επικεντρώνεται σε πιο "σοβαρά" θέματα, όπως η...γλώσσα του βουλευτή.

Γράφει λοιπόν:

Η συλλογιστική του Κασιδιάρη παραβιάζοντας τους κανόνες του ορθού λόγου – με αυθαίρετες γενικεύσεις, με αναπόδεικτες θέσεις, και με συμπεράσματα άσχετα προς τα δεδομένα – καταφέρνει να τινάζει την κουβέντα στον αέρα. Παρότι δίνεται η εντύπωση στον αδαή τηλεθεατή ότι ο συνομιλητής κατατροπώνεται.

Μα τι γράφει θα σκεφτεί ο λογικός άνθρωπος..
Ποιές είναι οι "αυθαίρετες γενικεύσεις", "ποιές οι αναπόδεικτες θέσεις", "ποιά τα άσχετα συμπεράσαματα" και ποιοί οι "κανόνες του ορθού λόγου"..Μην περιμένες απάντηση..Φυσικά και δεν δίνει καμία.

Και καταλήγει..
Φαίνεται πως οι μηχανισμοί της γλώσσας τους, οι απλοϊκά παγιωμένες τεχνικές του λόγου τους εξυπηρετούν τη μονολιθική αντίληψη του κόσμου τους. Μια μονοδιάστατη οπτική μπορεί να εκφραστεί μόνο με τυποποιημένη γλώσσα, με γλωσσικές μορφές και σχήματα εντελώς στερεοτυπικά. Ενώ ο ποικίλος λόγος και η γλωσσική διαφοροποίηση προϋποθέτουν ανοιχτό μυαλό, δεκτικό σε καινούργιες ιδέες, και ανεκτικότητα στο διαφορετικό. Δίχως ιδεοληψίες ή το φόβο για την άποψη του Άλλου. (Εδώ ακριβώς παρεμβαίνει η ποιότητα μιας εκπαιδευτικής πολιτικής). Μα όσο οι πολιτικοί εξακολουθούν να πολιτεύονται με τη γνωστή φαυλότητα και με γλώσσα εξίσου παραπειστική, θα ενισχύουν τα επιχειρήματα της Χρυσής Αυγής και θ’ αυξάνουνε τα ποσοστά της.

Ατόμα 1ο: "Μονολιθική σκέψη" η Εθνικιστική Ιδεολογία. Γιατί; Φυσικά και δεν εξηγεί. Εκτός και αν συμφωνεί με την άποψη του W.Bagehot  ότι η Εθνικιστική Ιδεολογία "Είναι τόσο παλαιά , όσο και η Ιστορία".
Ατόπημα 2ο: Αποκαλύπτεται ο θολοκουλτουριάρης..Το πολυποίκιλο λεξιλόγιο μας λέει προϋποθέτει να ΜΗΝ είσαι Εθνικιστής..;Απο που απορρέει το συμπέρασμα;Από πουθενά..Αρκεί να διαιωνιστεί η άποψη ότι η "μόρφωση" είναι προνόμιο των...αριστερών.
Ατόπημα 3ο: "Δίχως φόβο για την άποψη του άλλου"...Πριν λίγο δεν έγραψε ότι "απαξιεί" να συζητήσει επί της ουσίας της κοσμοθεωρίας του Εθνικισμού..;

Είναι άλλωστε γνωστή η τακτική του αριστεροδιεθνιστή να καταφεύγει σε άναρχο πολιποίκιλο λεξιλόγιο, ασύνδετο τις περισσότερες φορές αλλά με πομπώδεις φράσεις που εντυπωσιάζουν, για να καταλήξει στο συμπέρασμα...
Στη συγκεκριμένη περίπτωση"κάντε κάτι..αποκλείστε τους γιατί τα ποσοστά τους ανεβαίνουν"

Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι "μορφωμένοι" είναι και οι μεγαλύτεροι φαφλατάδες.
Έχουν συνηθίσει να ξιφουλκούν στους διαλόγους και να ανακηρύσσουν "νικητές" όσους κατορθώνουν να εντυπωσιάζουν με τις φράσεις και τις λέξεις το συνομιλητή τους και όχι με τα επιχειρήματά τους, καθώς όλοι ενστερνίζουν την ίδια διεθνιστική υποκουλτούρα. Άρα δεν αντιπαρατίθενται σε επίπεδο ιδεολογίας αλλά σε επίπεδο θαυμασμού.Και εκεί νικά ο καλύτερος γλωσσοπλάστης.
Αυτό επιχειρεί και ο παραπάνω αρθρογράφος.

Αδυνατεί να μπει στο διάλογο αντιπαράθεσης ιδεολογίων και προτιμά το πεδίο που γνωρίζει..Την "επικοινωνία"..Όμως παρά τα γραφόμενά του δεν φοβάται απλά. Τρέμει το ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπος με έναν Εθνικιστή Ιδεολόγο.
Γιατί η μάχη θα είναι άνιση σε όλα τα επίπεδα. Και η ένδοια του θα φανερωθεί.

Και μια φράση του Μεγάλου Νίτσε που βρίσκει την πλήρη προσωποποίησή της στον συγκεκριμένο αρθρογράφο:
«Το ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαβάζει, αυτό ‘ναι κάτι που καταστρέφει γρήγορα, όχι μόνο το γράψιμο, παρά και τη σκέψη. Έναν άλλο καιρό, το πνευμά ήταν Θεός, ύστερα έγινε άνθρωπος και τώρα κατάντησε πέρα για πέρα όχλος»
Από το βιβλίο "Ταδε έφη Ζαρατούστρα"

Όλα αυτά με αφορμή το βίντεο της συνέντευξης Κασιδιάρη στη ΝΕΤ και στη Στάη..
Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

3 σχόλια:

  1. Καί ἀλήθεια, ὁ "ποικίλος λόγος" πού βρίσκεται; Μήπως στήν ξύλινη γλῶσσα τῆς Ἀριστερᾶς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΖΗΤΑ Η ΣΤΑΗ;
    ΧΑ ΧΑ
    ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΔΕΙΑ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΗ;
    ΡΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΩ;
    ...ΑΟΡΑΤΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΡΙΑ21 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6:00 μ.μ.

    Ο ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών