Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 08, 2012

Αναρχομιάσματα βεβήλωσαν και πάλι το μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων στη Θεσσαλονική αλλά η δημοτική αρχή ασχολείται με τη..ΔΕΘ

 σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Λογικό για τους "περιούσιους" να υπάρξει άμεση τοποθέτηση όλων των "δημοκρατικών δυνάμεων" του τόπου..Τον "πατέρα" της ιδεολογίας σου και χρηματοδότη σου σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να τον..προστατέψεις.
Ο Μπουτάρης επίσης είναι γνωστός για την αγάπη του για το Ισραήλ..Εκεί δεν ήταν πριν μια εβδομάδα;

Ακροαριστερά γουρούνια μαγάρισαν και πάλι το μνημείο της Γενοκτονίας... Αλλά αυτά τα γουρούνια, είναι Άγιοι, μπροστά στους λιμοκοντόρους αριστερούς αρθρογράφους, που σκίζονται αν γράψει κάποιος με σπρέι κάτι σε εβραϊκό μνημείο, ξυπνάνε από τα χαράματα για να γράψουν λίβελους για το "αβγό του φιδιού" και να προλάβουν να στείλουν πρώτοι στο CNN και το BBC την είδηση. Τώρα; Για αυτό δεν σας βγαίνει να γράψετε μια λέξη;
Δείτε τι έγραφαν όταν ''βεβηλώθηκε'' το μνημείο Ολοκαυτώματος των εβραίων...
ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Την Παρασκευή 17.6.2011 άγνωστοι βεβήλωσαν το Μνημείο Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Ελευθερίας, με αγκυλωτούς σταυρούς και αντισημιτικά συνθήματα. Οι δράστες διέγραψαν με μαρκαδόρο την επιγραφή της βάσης του Μνημείου που είναι αφιερωμένη στους 50.000 Εβραίους της Θεσσαλονίκης που εξοντώθηκαν κατά το Ολοκαύτωμα, γράφοντας επάνω τη λέξη «ψέματα».

Το Κ.Ι.Σ.Ε. και η Ι.Κ. Θεσσαλονίκης αντέδρασαν αμέσως με την έκδοση Δελτίων Τύπου. Άμεση ήταν επίσης και η αντίδραση των επισήμων τοπικών φορέων, του Δημοτικού Συμβουλίου και του προέδρου του κ. Παναγιώτη Αβραμόπουλου, καθώς και του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη. Με ανακοινώσεις τους καταδίκασαν τη βεβήλωση η υπουργός Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου και το Τμήμα Δικαιωμάτων του Συνασπισμού.

Το Δελτίο Τύπου του ΚΙΣΕ:

«Οι νοσταλγοί του Ναζισμού αμαύρωσαν και πάλι το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη με την αναγραφή αγκυλωτών σταυρών και αντισημιτικών συνθημάτων. Το Κ.Ι.Σ.Ε. καταδικάζει την ενέργεια αυτή, και καλεί για άλλη μια φορά τις αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του Μνημείου Ολοκαυτώματος της πόλης, που θυμίζει σε όλους τη βαρβαρότητα με την οποία ο Ναζισμός οδήγησε στο βιομηχανοποιημένο θάνατο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, 50.000 Εβραίους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Το Κ.Ι.Σ.Ε. ζητά, επίσης, τη σύλληψη των ενόχων που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό αυτής της πόλης, αναδεικνύοντας το Αντισημιτικό τους μένος, ταυτόχρονα με την απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης να τιμήσει, την προσεχή Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011, τους 31 Εβραίους συμπολίτες –θύματα του Ολοκαυτώματος που επέζησαν από τα χιτλερικά στρατόπεδα, εκφράζοντας έτσι το σεβασμό του στην ιστορική μνήμη. Είμαστε βέβαιοι ότι οι Αρχές, η Εκκλησία και οι φορείς της πόλης θα καταδικάσουν κατηγορηματικά τέτοιου είδους βάναυσες ενέργειες που είναι αντίθετες με τις αξίες της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Το Δελτίο Τύπου της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης:

Στο ίδιο πνεύμα, το Δελτίο Τύπου της Ι.Κ.Θ., μεταξύ άλλων τονίζει: «Σε θέματα όπως η εξόντωση εκατομμυρίων ομοθρήσκων μας, οι λέξεις εφησυχασμός και ανοχή μας είναι άγνωστες. Ζητούμε από την Πολιτεία να δράσει άμεσα και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη σύλληψη και την τιμωρία των δραστών».

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

* Της υπουργού Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κας Άννας Διαμαντοπούλου:"Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος των Εβραίων στη Θεσσαλονίκη, λίγες ημέρες πριν από την εκδήλωση τιμής για τους επιζήσαντες της ναζιστικής θηριωδίας. Πρόκειται για μια πράξη βίας και μισαλλοδοξίας, που δεν μπορεί να διαγράψει τον ιστορικό ρόλο της εβραϊκής κοινότητας στη Θεσσαλονίκη. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι μια χώρα που σέβεται και υπερασπίζεται τα δικαιώματα όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, θρησκείας και καταγωγής".

* Του Δήμου Θεσσαλονίκης και του δημάρχου κ. Γιάννη Μπουτάρη: "Ο Δήμος Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα τις απαράδεκτες ενέργειες βανδαλισμού του Μνημείου του εβραϊκού Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα (Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011). Τέτοιου είδους ενέργειες δεν υπηρετούν ούτε τις αρχές της Δημοκρατίας, ούτε την ειρηνική συνύπαρξη των πολιτών, ούτε όμως και το συμφέρον της πόλης. Η Θεσσαλονίκη, κοιτίδα της μεγαλύτερης και πιο δραστήριας ανά την Ευρώπη εβραϊκής κοινότητας, μέχρι τα τραγικά συμβάντα της Γερμανικής Κατοχής κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και του Ολοκαυτώματος, που είχε σαν συνέπεια να χαθούν 50.000 Εβραίοι Θεσσαλονικείς στα κρεματόρια, οφείλει τιμή και σεβασμό στα χαμένα τέκνα της, που συνεισέφεραν, όπως και κάθε άλλος πολίτης, στη ζωή της πόλης σε όλα τα επίπεδα.

«Οι Θεσσαλονικείς, στη συντριπτική πλειονότητά τους, καταδικάζουν τέτοιου είδους ενέργειες και πρακτικές, και δεν υποκύπτουν σε ατυχείς προσπάθειες να δυναμιτιστεί η κοινωνική ειρήνη και σταθερότητα. Ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας της Θεσσαλονίκης είναι ο άυλος πλούτος της και το ανεκμετάλλευτο κεφάλαιό της, που, εφόσον αξιοποιηθεί σωστά, με σεβασμό και εκτίμηση, θα προσφέρει στην πόλη διέξοδο προς την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έσπευσε άμεσα να αποκαταστήσει το Μνημείο στην αρχική του κατάσταση, φροντίζοντας για τον καθαρισμό του. Σημειώνεται, πως την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 και ώρα έξι το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση τιμής για τους επιζήσαντες ομήρους των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, τιμώντας για πρώτη φορά με την ανώτατη τιμητική διάκριση της πόλης τριάντα μέλη της Εβραϊκής κοινότητας και ένα της Ορθόδοξης Χριστιανικής κοινότητας που επέζησαν της θηριωδίας".

* Του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ: "Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τους βανδαλισμούς που υπέστη το Μνημείο του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη και τονίζει ότι οι απροκάλυπτα αντισημιτικές και μισαλλόδοξες αυτές ενέργειες αντιστρατεύονται τις δημοκρατικές αξίες που πρέπει να πρυτανεύουν σε μια σύγχρονη κοινωνία, ενώ παράλληλα αποτελούν προσβολή στην πολυπολιτισμική ιστορία της πόλης της Θεσσαλονίκης, όπου έζησαν επί αιώνες συμπολίτες μας Εβραίοι".

* Του δημοτικού συμβούλου των Οικολόγων – Πράσινων κ. Χρήστου Μάτη: "Πριν από επτά σχεδόν δεκαετίες, τα σπίτια και οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης «άδειασαν» από μια γενοκτονία. Η πόλη μας δε μπορεί να βαδίσει στο μέλλον, αν δεν συμβιβαστεί με το παρόν κι αν δεν καταγράψει με γενναιότητα το παρελθόν της. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ξαναγράφει την ιστορία, όπως κάθε φορά τον "συμφέρει", επειδή έχει σπρέι και μαρκαδόρους, αγνοεί ότι η ιστορία αυτής της πόλης γράφτηκε με πολύ ανθρώπινο πόνο. Και αυτός δεν μπορεί να διαγραφεί ποτέ! Μπορούμε μονάχα να φροντίσουμε το μέλλον. Να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην επαναληφθεί.

Για τη Θεσσαλονίκη η τελετή τιμής για τους επιζήσαντες του ολοκαυτώματος την επόμενη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης είναι μία μεγάλη στιγμή. Δυστυχώς άργησε πολύ, ευτυχώς γίνεται!"

* Του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κων. Γκιουλέκα: «Είναι ντροπή να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, σε μία πόλη που πλήρωσε με πολύ βαρύ φόρο αίματος και αμέτρητες θυσίες την περίοδο της Κατοχής, όπου χιλιάδες κάτοικοί της και μέλη της Εβραϊκής κοινότητας βρήκαν τραγικό θάνατο στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως. Η τιμή και ο σεβασμός όχι μόνο προς την μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, αλλά και προς την συνολική μνήμη της Θεσσαλονίκης υπαγορεύουν την συλλογική καταδίκη τέτοιων βανδαλισμών. Απαιτούμε τον άμεσο καθαρισμό και την πλήρη αποκατάσταση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος».
taxalia.blogspot.com

3 σχόλια:

 1. Όλα τά παραπάνω "μπουμπούκια" πού σπεύσαν νά καταδικάσουν τό γεγονός,βγάλαν μισή ανακοίνωση,ψέλλισαν κάποια φράση γιά τή βεβήλωση τής εθνικής αξίας πού λέγεται Αθανάσιος Διάκος από τό γνωστό νυμφίδιο;Ούτε καί πρόκειται...Γιά όλους αυτούς καί γιά όλο τόν πολιτικό κόσμο δύο είναι οί θρησκείες πού ευλαβικά πιστεύουν.Η αριστερά από τή μία καί ότι αυτή συμπαθεί καί οί "εκλεκτοί" από τήν άλλη.ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΑΙΙΚΟ,προτού νά είναι αργά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για να μην γραφουν και σβηνει ο Δημος συνεχεια - Μια καμερουλα και λυθηκε το προβλημα θα σου πω εγω αν ξαναπατησουν... μπασταρδακια εκεί!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δέ φοβούνται ούτε κάμερες ούτε τίποτα,έχουν γερές ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ πλάτες αυτοί.Αυτό είναι εξακριβωμένο καί από τίς Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες τίς οποίες δέ τόλμησε νά αμφισβητήσει κανείς.

   Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών