Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Οκτωβρίου 02, 2012

Ανελέητος πόλεμος από τα ορφανά του διεθνισμού εναντίον της Χρυσής Αυγής...Σειρά της Ρέπουση να εκφράσει τις "προοδευτικές" της αντιλήψεις!

σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Οι Εθνικιστές ΔΕΝ ερχόμαστε.....ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΕΔΩ..
Για αυτό και το ξέσπασμα των μπολσεβίκων, των προοδευτικών και των φιλελεύθερων τις τελευταίες ημέρες..

Το εθνικιστικό Κίνημα γιγαντώνεται...Νέα γραφεία σε όλη την Ελλλάδα

 Όσο για τον Μπρέχτ που τον επικαλούνται συνεχώς οι "προοδευτικοί" γιατί δεν διαβάζουν και λίγο τον "μέγα διαφωτιστή" Βολταίρο να μάθουν τi έλεγε για τους...."προστατευόμενούς" τους ΕΔΩ ή έστω τον EZRA POUND (εδώ)

"Απολαύστε" το άρθρο της "συνωστιμένης" Ρεπούσης...

"Το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή», εκτός από..... αποδοκιμασία, χρειάζεται ερμηνεία. Διαφορετικά δεν αντιμετωπίζεται. Μια ερμηνευτική ατραπός είναι αυτή που συνδέει την άνοδο της Χρυσής Αυγής, με την οικονομική κρίση και τις ανατροπές που αυτή φέρνει στη ζωή των πολιτών.
 
Προσωπικοί και οικογενειακοί σχεδιασμοί ανατρέπονται άρδην και μεγάλα στρώματα του πληθυσμού αντιμετωπίζουν πια πολύ σοβαρά ενδεχόμενα που δεν υπήρχαν ούτε στα χειρότερα όνειρά τους. Η εκτροπή αυτή οδηγεί σε ακραίες επιλογές. Και η κατεξοχήν ακραία, είναι αυτή της Χρυσής Αυγής. Αφού καταστρέφεις τη ζωή μου, σκέπτεται ο πολίτης, «γαία πυρί μιχθήτω». Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για ν’ αναμειχθεί το χώμα με τη φωτιά, από την εδραίωση της Χρυσής Αυγής. Η Δημοκρατία μας, όπως και κάθε Δημοκρατία, δοκιμάζεται σε περιόδους οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Και τραυματίζεται. Αυτός ο τραυματισμός είναι πολύ επικίνδυνος, αν κακοφορμίσει. Η Χρυσή Αυγή είναι η εγγύηση για το χειρότερο σενάριο.

Μια άλλη πορεία ερμηνευτικής πλεύσης, αποδίδει την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην απουσία του κράτους από τον έλεγχο της μετανάστευσης και της εγκληματικότητας, στο σοβαρό έλλειμμα για τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών. Πράγματι, το κράτος απουσιάζει από πολλές γειτονιές και η Χρυσή Αυγή τρυπώνει εκεί που απουσιάζει το κράτος. Γίνεται μ’ αυτόν τον τρόπο απαραίτητη στους πολίτες, που αισθάνονται ανασφαλείς είτε διότι απειλούνται, είτε διότι αισθάνονται ότι απειλούνται, είτε διότι χρησιμοποιούν την απειλή ως τροφή για το ρατσισμό τους. Η Χρυσή Αυγή είναι για κάποιους κάτι σαν τα κανάλια της προηγούμενης δεκαετίας. Πολύ πιο σοβαρό βέβαια. Θα φωνάξουμε τα κανάλια, απειλούσαν οι αδικημένοι του κόσμου αυτού όταν αισθάνονταν ότι η δικαίωσή τους συναντούσε εμπόδια. Η απειλή των καναλιών και η συγκάλυψή της από τμήμα των ΜΜΕ, αποτέλεσε συστατικό στοιχείο ενός από τους βασικούς αντιπάλους της δημοκρατίας, του λαϊκισμού. Τώρα, η προσφυγή στην προστασία της Χρυσής Αυγής εκτρέφει τον κατεξοχήν αντίπαλο του δημοκρατικού πολιτεύματος, τον εκφασισμό. Η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί τη δύναμη που αντλεί από τους πολίτες, για να πλήξει τους δημοκρατικούς θεσμούς και να τους εθίσει σε ακραίες φασιστικές νοοτροπίες και συμπεριφορές. Αναμφίβολα λοιπόν η απουσία του κράτους είναι μια βασική ερμηνεία για να εξηγήσουμε και να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο που λέγεται Χρυσή Αυγή.

Να μη γελιόμαστε, όμως. Αρκεί η ανάληψη της ευθύνης από την πολιτεία για να περιθωριοποιήσει τη Χρυσή Αυγή; Μπορεί το κράτος να λειτουργήσει με τρόπο που να ικανοποιήσει αυτόν που απειλείται, ή που χρησιμοποιεί την απειλή; Ισχυρίζομαι πως όχι. Η πολιτεία οφείλει να προστατεύει τους πολίτες της, να ελέγξει τη μετανάστευση, να πατάξει την εγκληματικότητα. Οφείλει, με άλλα λόγια, να αφαιρέσει ένα μέρος της νομιμοποιητικής βάσης ανοχής για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Μπορεί επίσης να τιμωρήσει την εκτροπή από την έννομη τάξη. Να μην κάνει τα στραβά μάτια στην όσμωση κράτους και παρακράτους. Να κάνει σαφές στους πολίτες ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι το κράτος, αλλά το παρακράτος. Δεν μπορεί ωστόσο να κάνει τη βρώμικη δουλειά της Χρυσής Αυγής και μ’ αυτόν τον τρόπο να την αχρηστέψει. Δεν μπορεί να παραβιάσει τα δικαιώματα των νόμιμων ή παράνομων μεταναστών. Δεν μπορεί να τους χτυπήσει, να τους στείλει στο νοσοκομείο, να τους θέσει το δίλημμα: ή το φευγιό σας ή τη ζωή σας. Η Χρυσή Αυγή επιτελεί αυτό ακριβώς το έργο. Λέει σε όλους τους τόνους στους μετανάστες, ή φεύγετε ή πεθαίνετε. Και για το έργο της αυτό, δεν στηρίζεται στην απουσία του κράτους, αλλά σε αυξανόμενα ιδεολογικά ρεύματα που απειλούν συθέμελα το δημοκρατικό πολιτισμό.

Η Χρυσή Αυγή τρέφεται από μια ακραία ιδεολογία, που γίνεται όλο και περισσότερο κανονική και κανονιστική από το τέλος της δεκαετίας του ’90 και εξής. O Λόγος της Χρυσής Αυγής, είναι σήμερα κυρίαρχος κοινωνικός λόγος. Ρατσιστικός, εθνικιστικός, σεξιστικός είναι ο κρυφός Λόγος πολλών ελλήνων πολιτών. Τον ακούς στις παρέες, στο ραδιόφωνο, σε υψηλής τηλεθέασης εκπομπές. Τον χαϊδεύουν καθημερινά κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και άλλοι έγκριτοι πολίτες. Δέρνει στον αέρα ο χρυσαυγίτης τη βουλευτή του ΚΚΕ και βοά το πανελλήνιο, «Καλά της έκανε!». Κρυφογελούν όσοι την αντιπαθούν. Μαζί τους και ορκισμένοι εκσυγχρονιστές. Ρωτούν τον υπουργό οι χρυσαυγίτες βουλευτές, γιατί να έχουν θέση στους παιδικούς σταθμούς παιδιά μεταναστών και να παίρνουν τη θέση ελληνοπαίδων - και ο υπουργός, αντί να απαντήσει ότι οι νόμιμοι μετανάστες έχουν το δικαίωμα να στέλνουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς, απολογείται, διαβεβαιώνοντας με αριθμούς πόσο λιγοστοί είναι οι μετανάστες στους παιδικούς σταθμούς. 

Θέτουν οι χρυσαυγίτες βουλευτές θέμα για την εισαγωγή των Μουσουλμάνων στα ΑΕΙ της χώρας με ειδικό ποσοστό και την επομένη παίρνουν φωτιά οι δημοσιογράφοι για την αδικία που συντελείται εναντίον των ελληνοπαίδων. Κάνει ερώτηση ο χρυσαυγίτης βουλευτής για την προσβολή της προσωπικότητας του γέροντα Παϊσιου από δημιουργό ιστοσελίδας και αμέσως κινείται η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Αυτό είναι το πρόβλημα της Δημοκρατίας μας. Εθνικιστικές, ρατσιστικές και σεξιστικές αντιλήψεις, γίνονται κοινοί τόποι. Αυτή είναι η νομιμοποιητική βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η Χρυσή Αυγή. Η κοινωνία μας αφέθηκε ανυπεράσπιστη στα ρατσιστικά αισθήματα, στα εθνικιστικά συνθήματα και στα σεξιστικά ανέκδοτα. Μόνον μειοψηφίες θίγονται απ’ αυτά. Η δράση της Χρυσής Αυγής ακουμπάει σ’ αυτήν τη συνομιλία, σ’ αυτήν την ανοχή. Όσο δεν υπάρχουν μέτωπα, η άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι βέβαιη…

Το δημοκρατικό πολιτισμό απειλεί επίσης η βία, απ’ όπου και αν προέρχεται. Δεν είναι όμως η ώρα να γίνουν συμψηφισμοί. Στη φασιστική ιδεολογία και βία, δεν αντιπαρατίθεται καμία άλλη βία. Ο φασισμός δεν αστειεύεται. Τα εγκλήματά του είναι μοναδικά. Είναι το σημείο μηδέν. Δεν υπάρχει πιο κάτω. Και μια και οι συνειρμοί με τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης είναι στην ημερήσια διάταξη, να θυμίσω τους στίχους του Μπέρτολντ Μπρεχτ.

«Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους, δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό δεν έκανα τίποτα.
Δεν ήμουν καθολικός.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα
Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει.»


3 σχόλια:

 1. αυτην την ηλιθιοτητα του εβραιομπολσεβικου μπρεχτ τοσο αγαπητου στους εβραιοκαπιταλιστες ,στο τελος , δεν εχουν βαρεθει να την βαζουν οι υπανθρωποι εβραιομπολσεβικοι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Το δημοκρατικό πολιτισμό απειλεί επίσης η βία, απ’ όπου και αν προέρχεται" Μας αναφέρει, υπονοώντας έτσι ότι, ό,τι δεν είναι δημοκρατικό, δε διέπεται από πολιτισμό. Μα η αρχαία Μακεδονία και Σπάρτη δεν είχαν πολιτισμό; Η βυζαντινή αυτοκρατορία δεν είχε πολιτισμό;

  Επίσης σχετικά με το δεύτερο σκέλος, όσον αφορά τη βία. Η αρχαία Αθήνα πρότυπο δημοκρατίας, δεν έκανε πολέμους; Δε χρησιμοποίησε βία; Η ευρωπαικές δημοκρατίες που τόσο πολύ λατρεύει ο κάθε ευρωλιγούρης, δεν χρησιμοποίησαν και δε χρησιμοποιούν βία;

  Δε μπορούμε να τσουβαλιάζουμε έννοιες, λέξεις και συμπεράσματα για να βγάλουμε το επιθυμητό. Αυτό είναι λαικισμός. Πολλές φορές ο λαικισμός αυτός εξελίσσεται σε ανθελληνική προπαγάνδα και ανθελληνικό ρατσισμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να ενημερώσουμε το εβραιοκομμουνιστικο απόστημα, οτι η οχλοδημοκρατια των εβραιων καπιταλιστων επικυρίαρχων της βαιμαρης, ΗΤΑΝ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝ οχι απλα μιας "κρισης" αλλα της καταστροφικης ηττας του 2ου Γερμανικου ΡΑΙΧ απο τους εβραιοκαπιταλιστες συμμάχους, και ηταν ενα καθεστως που επιβλήθηκε απο τους νικητες στην ηττημένη και ταπεινωμένη Γερμανια, με λιγα λογια η δημοκρατία σας ηταν ειναι και παραμένει ενα υποπροιον καταστροφικης ηττας και μια επιβεβαίωση της επικυριαρχας των νικητών προς τους χαμενους, μια ταπεινωση και ενα έγκλημα.
  Ετσι λοιπον για να μην διαστρεβλώνουμε τις έννοιες για να τα ακουν και να τα χαφτουν οι ηλιθιοι υπανθρωποι, οτι δηλαδη "την βαιμαρη την ανετρεψε η κριση και κακος ναζισμος".
  Η βαιμαρη ηταν ενας καρκινικός ογκος επιβεβλημένος απο τους νικητες τον οποιον τσακισε η επανοδος του Γερμανικου ραιχ και η ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ του Γερμανικου μεγαλειου απο τον Φυρερ.

  ΕΒΡΑΙΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΕΒΡΑΙΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟΚΡΙΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΗΤΡΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών