Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Νοεμβρίου 29, 2012

Απίστευτο;! : Αθώους έκρινε τους σφαγείς του UCK το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης...


σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Και όπως πολύ σωστά είχε πει και ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής: "Αυτούς τους οργανισμούς θα έπρεπε να τους γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας", αναφερόμενος τότε για τη "Διεθνής Αμνηστία" και μια έκθεσή της για τα....ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο  της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία αθώωσε από όλες τις κατηγορίες τους  τρείς οπλαρχηγούς «σφαγείς» των ορθόδοξων Σέρβων κατα την περίοδο του πολέμου για το Κόσοβο. Συγκεκριμένα  αθώοι κρίθηκαν ο πρώην αρχηγός του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου» UCK  Ραμούς Χαραντινάι, ο οπλαρχηγός  Λάχι Μπραχιμάι και  ο οπλαρχηγός Ιντρίζ Μπαλάι, και  το δικαστήριο διέταξε την άμεση απελευθέρωσή τους, αναφέρει το αλβανικό πρακτορείο Balkanweb. Lajmet.com.
Oι προαναφερόμενοι οπλαρχηγοί του UCK είχαν παραπεμφθεί στο «Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης» με τις κατηγορίες των   « κατά συρροή δολοφονιών,  βασανιστηρίων  και .....
απάνθρωπης μεταχείρισης αθώων πολιτών (γυναικόπαιδα , γέροι), εγκλήματα τα οποία είναι αντίθετα με τους νόμους και τα έθιμα του πολέμου"  σύμφωνα με το κατηγορητήριο που διαβάστηκε από τον εισαγγελέα της υπόθεσης, Bakone Moloto.
Εν τω μεταξύ, στους δρόμους του Κοσσυφοπεδίου έχουν αρχίσει γιορτές για το την αθώωση των οπλαρχηγών του UCK  . Πολλοί πολίτες παρακολούθησαν τη συνεδρίαση απευθείας από την  ιστοσελίδα Balkanweb. Lajmet.com. αλλά και μπροστά από τεράστιες οθόνες που τοποθετήθηκαν στο Κόσοβο. Η δίκη των οπλαρχηγών του UCK ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2010.
Και οι τρείς κατηγορήθηκαν για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου σε αθώους πολίτες καθώς και  απάνθρωπη μεταχείριση  αιχμαλώτων και αθώων πολιτών στο  στρατόπεδο Jablanica την περίοδο Μάρτιος –Σεπτέμβριος  1998.
Σύμφωνα με το Radio Free Europe, ο πρώην  αρχηγός του UCK και πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου  Ρ. Χαραντινάι και οι δύο πρώην συνάδελφοι του αναμένεται να επιστρέψουν στο Κοσσυφοπέδιο εντός των προσεχών ημερών.
Παρά την δικαστική εμπλοκή του ο Χαραντινάι είχε παραμείνει πρόεδρος της αντιπολιτευόμενης "Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου", και έχει σκοπό να συμμετάσχειενεργά  στα πολιτικά δρώμενα μετά την επιστροφή του στην Πρίστινα.
Η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης στην υπόθεση του Χαραντινάι έρχεται περίπου δύο εβδομάδες μετά την αθώωση από το ίδιο δικαστήριο   των δύο πρώην Κροατών στρατηγών Άντε Γκοτόβινα και Μλάντεν Μάρκατς που είχαν διαπράξει τα ίδια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας .
Αυτά να τα βλέπουν οι έλληνες πολιτικοί οι οποίοι  θέλουν να πάμε στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για την επίλυση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας με την Τουρκία.
Από την  άλλη πλευρά οι αντιδράσεις των Σέρβων στο  θέμα αυτό αναμένονται μεγάλες και ελλοχεύει ο κίνδυνος επεισοδίων και   αναφλέξεως στην περιοχή του Κοσόβου . Τώρα γίνεται απολύτως κατανοητή η παρέμβαση του ρώσου  αντιπρόεδρου D.Rogozin περί «απολύτου σεβασμού της πολιτικής βούλησης του Σερβικού λαού» . Αναμένονται και ρωσικές αντιδράσεις επί του θέματος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών