Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2012

Μήνυμα "φωτιά" σε Τουρκία από την XVI Μ/Κ ΜΠ στο παγωμένο Διδυμότειχο

Μια άσκηση μεσαίου επιπέδου από πλευράς κινητοποίησης δυνάμεων, αλλά για τα δεδομένα της εποχής, σημαντική, διεξήχθη από την XVI Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού στην Ζώνη Ευθύνης της στον παγωμένο Διδυμότειχο.
Σημειώνουμε την ανάπτυξη αντιαεροπορικών πυροβόλων ZU-23-2 σε αντιαρματικό ρόλο (το συγκεκριμένο σύστημα αποδείχθηκε εξαιρετικά πολύτιμο στα 20 χρόνια που υπηρετεί στον Στρατό απ'όταν παραλήφθηκε από τα αποθέματα της Α.Γερμανίας). Να πούμε ότι....
θα είναι ένας από τους πρώτους σχηματισμούς που θα παραλάβουν άρματα μάχης Μ1Α1 Abrams αν καταφέρουν και καμφθούν οι αντιρρήσεις της τρόϊκας για την αποδοχή της αμερικάνικης δωρέας.
Διέλευση στίβου αρμάτων από Leopard 1A5 της XVI M/K ΜΠ. Κάθε οδηγός καλείται να οδηγήσει το άρμα μέσα από μια σειρά εμποδίων και να τα υπερβεί με επιτυχία.

Βολές σε χιονισμένο τοπίο με δίδυμο ΑΑ πυροβόλο ZU-23 των 23mm. Οι βολές εξοικειώνουν τα πληρώματα τα οποία βάλουν εναντίον επίγειων στόχων καθώς το σύστημα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την παροχή πυρών υποστηρίξεως και κατασταλτικά πυρά εναντίον εχθρικών θέσεων σε ξηρά και θάλασσα,

Κίνηση από το χώρο διασποράς σε θέση βολής οχήματος Κέντρου Διευθύνσεως Πυρός M992 FDCV μαζί με Α/Κ πυροβόλο τύπου Μ-109 με σωλήνα των 155mm

Διάβαση υδάτινου κωλύματος με ΤΟΜΠ τύπου Μ-113

Παρατήρηση πεδίου με χρήση διόπτρας νυχτερινής όρασης. Η φωτογραφία μας προσφέρει την εικόνα που έχει ο μαχητής με την απεικόνηση του εδάφους τη νύχτα και σε καλές καιρικές συνθήκες. Η χρησιμότητα τους για νυχτερινό αγώνα είναι πολύτιμη καθώς είναι αριστα βοηθήματα για επιτήρηση και σκόπευση αλλά η διακριτική τους ικανότητα μειώνεται σε συνθήκες ομίχλης καπνου και βροχής.

Βολή με πολυβόλο των 0,50 Browning με προσαρμοσμένο βοήθημα νυχτερινής παρατήρησης ΟΝΥΠΑΣ (Όργανο Νυχτερινής Παρατήρησης Σκόπευσης). Καθιστά ικανό το χειριστή του πολυβόλου να διακρίνει στόχους μέσα σε απόλυτο σκοτάδι στο πεδίο της μάχης και να βάλλει εναντίον τους με διόρθωση σκόπευσης από τις τροχειοδεικτικές βολίδες. Η χρήση του αναβαθμίζει κατακόρτφα την ικανότητα διεξαγωγής νυχτερινού αγώνα και τη μαχητική ισχύ τμημάτων Μ/Κ Πεζικού που μπορούν να εμπλέξουν στόχους και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ταχεία επιβίβαση ομάδας Μ/Κ Πεζικού σε ΤΟΜΠ τύπου Μ-113 για μεταφορά σε νέα θέση επιχειρήσεων. Εμφανής είναι η εκπαίδευση του προσωπικού σε τεχνικές ατομικής παραλλαγής που αποτελεί ενα ιδιαίτερο αντικείμενο με δεδομένη χρησιμότητα στο πεδίο της μάχης.

Στρατιώτες Πεζικού στη γραμμή βολής για εκτέλεση πυρών με ατομικό οπλισμό (τυφέκια G-3A3/4 διαμετρήματος 7,62mm). Οι διαδικασίες εκπαίδευσης - χρήσης φορητού οπλισμού μονάδων Πεζικού στον ΕΣ εμπλουτίζονται τα τελευταία χρόνια και με αντικείμενα μαχης εντός κατοικημένων περιοχών αν και θα πρέπει να επεκταθούν στο συνολο του προσωπικού.

Διάβαση υδάτινου κωλύματος από τεθωρακισμένο όχημα αναγνώρισης VBL

Διάβαση υδάτινου κωλύματος από πλήρωμα ΤΟΜΠ Μ-113. Προσέξτε το ύψος του νερού καθώς το πλήρωμα έχει προηγουμένως προετοιμάσει το όχημα με ειδική διαμόρφωση σε συγκεκριμένο χρόνο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών