Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2013

Τσίπρας για Ομπάμα: "Ο Αμερικάνος ηγέτης ακολουθεί σωστή πολιτική..Πρέπει να τον ακολουθήσουμε.."..Ζητω η Επανάσταση 'σύντροφοι'

Μας έφυγε το κεφάλι με όσα ακούσαμε από τον Αλέξη Τσίπρας σε ανταπόκριση από τις ΗΠΑ. Με ύφος πτυχιούχου του Χάρβαρντ ο αριστερός ηγέτης της αντιπολίτευσης εξήρε την... κοινωνική πολιτική Ομπάμα λέγοντας ότι "πρώτα απ' όλα, θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Και προσπάθησε να την αντιμετωπίσει με μια επεκτατική δημοσιονομική πολιτική και όχι με την καταστροφική πολιτική της λιτότητας".

Και συνέχισε:
"Ταυτόχρονα, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι και η χθεσινή ομιλία του Αμερικανού προέδρου, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του, ήταν μια ομιλία που είχε στο βασικό της περιεχόμενο την στήριξη της μεσαίας και κατώτερης τάξης, τον όρο "κοινωνική δικαιοσύνη", ένα συνολικά προοδευτικό προσανατολισμό, την ίδια στιγμή, που στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κυριαρχούν συντηρητικές τοποθετήσεις που αντί να αντιμετωπίσουν την κρίση, τη μεγεθύνουν ακόμη περισσότερο.

Αυτό που πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι το φάρμακο για την κρίση, τελικά, είναι χειρότερο από την ίδια την ασθένεια. Και ότι η Ελλάδα έχει βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα, έχει γίνει ένα πειραματόζωο νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Επιδεινώθηκε, όμως, η κατάστασή της όλα αυτά τα χρόνια, όπου εφαρμόζεται ένα αδιέξοδο πρόγραμμα.

Νομίζω ότι έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να καταθέσουμε αυτές τις διαπιστώσεις, κυρίως όμως και την εναλλακτική μας οπτική απέναντι στην κρίση". Εαν 10 χρόνια πριν ακούγαμε αριστερό ηγέτη να κάνει τέτοιες δηλώσεις πιθανόν να τον περνούσαν από λαικό δικαστήριο.

Η μετάλλαξη είναι ξεκάθαρη. Όπως και όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί για "σπονσονάρισμα" του Alexis από πανίσχυρα αμερικανικά λόμπι. Θα δούμε κι άλλα. Η μόνη επίσκεψη που δεν έχει γίνει ακόμα είναι στα γραφεία της CIA.
makeleio.gr

1 σχόλιο:

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών