Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2013

Πώς εξαφανίστηκε η Αρχαία Σπάρτη

Μια απίστευτη βαρβαρότητα. Πως εξαφανίστηκε η αρχαία Σπάρτη.Θησαυροί της αρχαίας ελληνικής τέχνης καταστραφήκαν και λεηλατηθήκαν, όπως είναι γνωστό, από ρωμαίους... φράγκους σταυροφόρους, από τον ενετό στρατηγό Μοροζινι και από τον Άγγλο (Σκωτο για την ακρίβεια) Έλγιν. Εξίσου μεγάλη καταστροφή επήλθε από περιηγητές και απεσταλμένους μουσείων, πανεπιστημίων και βασιλιάδων της Ευρώπης, που ηλθαν στην Ελλάδα στους χρόνους της τουρκοκρατίας, για να αποθησαυρίσουν νομίσματα, χειρόγραφα, επιγραφές και έργα τέχνης.

 Όλους αυτούς υπέρβαλε σε ....
απληστία και σε καταστροφές που προκάλεσε στους προγονικούς θησαυρούς της Ελλάδας ο αββας Michel Fourmont (1690/1746), απεσταλμένος του βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκου IE'. Ο αββάς Fourmont ξεπερνάει και τον Έλγιν όσο αφορά στο βάναυσο τρόπο της καταστροφής των μνημείων, που κυριολεκτικά αφάνισε, αλλά και στον απίστευτο αριθμό των αρχαιοτήτων που κατάστρεψε.

 Στην προσπάθειά του να φανεί αρεστός στο βασιλιά του και να εξασφαλίσει αποκλειστικά για εκείνον μονό το δικαίωμα της μελέτης και της ερευνάς επιγραφών και μνημείων, μετά την καταγραφή τους επιδιδόταν με, παρανοϊκή στην κυριολεξία, μανία στην καταστροφή τους επιχαίροντας μάλιστα γι' αυτήν. Ο Fourmont αναζήτησε επιγραφές στην Αθηνά, στη Σαλαμίνα, στα Μέγαρα και στην Πελοπόννησο, οπού διείσδυσε ακόμη και στα αγριότερα μέρη της Μάνης. Ο ίδιος ομολογεί σε χειρόγραφο του, που σώζεται μαζί με το ημερολόγιο του, ότι συγκέντρωσε πάνω από 1.500 επιγραφές στην περιήγηση του το 1729 στην Ελλάδα. Σε επιστολή του προς τον κόμη Maurepas, o Fourmont καυχιέται ότι κατέστρεψε(!) τις επιγραφές, για να μην αντιγραφούν από μελλοντικό περιηγητή!!! (...)(...) Όσα γραφεί ο fourmont για την καταστροφή που έκανε στη Σπαρτή εξηγούν και τη σπανιότητα των αρχαιοτήτων σήμερα στη φημισμένη πόλη. Σημειώνει λοιπόν ο αββας τα εξής απίστευτα: "επί 30 μέρες και πλέον 30, 40 και 60 εργάτες εκθεμελιώνουν, καταστρέφουν, εξαφανίζουν την πόλη της Σπάρτης. Μου υπολείπονται 4 μονό πύργοι να καταστρέψω... Προς το παρόν ασχολούμαι με την καταστροφή των τελευταίων αρχαιοτήτων της Σπάρτης. Καταλαβαίνετε (αποτείνεται στο Maurepas) τι χαρά δοκιμάζω(!). Αλλά να η Μαντινεία, η Στυμφαλία, η Τεγέα και ιδιαίτερα η Νεμέα και η Ολυμπία αξίζουν την εκ βάθους εκθεμελίωση. (!!!!!!!!!)Έκανα πολλές πορείες αναζητώντας αρχαίες πόλεις αυτής της χωράς και έχω καταστρέψει μερικές. Ανάμεσα τους την Τροιζηνα, την Ερμιόνη, την Τύρινθα (tyrins στο χειρόγραφο αντί tiryns), τη μισή ακρόπολη του Άργους, τη Φλιασιά, το φενέο... Εισέδυσα στη Μάνη.Εδώ και έξι εβδομάδες ασχολούμαι με την ολοκληρωτική καταστροφή της Σπάρτης!

Γκρεμίζοντας τα τείχη, τους ναούς της, μην αφήνοντας πέτρα στην πέτρα θα κάνω και την τοποθεσία της άγνωστη στο μέλλον, για να την ξανακάνω εγώ γνωστή. Έτσι θα δοξάσω το ταξίδι μου. Δεν είναι αυτό κάτι;" .Και πιο κάτω: "η Σπάρτη είναι η πέμπτη πόλη που κάτεσκαψα. Ασχολούμαι τώρα με την καταστροφή των βαθύτερων θεμελίων του ναού του Αμυκλαίου Απόλλωνα. Θα κατέστρεφα και άλλους αρχαίους τόπους το ίδιο εύκολα, αν με άφηναν. Τον πύργο τον γκρέμισα ολοκληρωτικά.". Για την Τροιζήνα αναφέρει: "γκρέμισα ότι απέμεινε από τα οχυρά και τους ναούς της.". Και με απίστευτη αφέλεια ομολογεί: "από τους περιηγητές που προηγήθηκαν δεν θυμάμαι να τόλμησε κανείς να κατεδαφίσει πύργους και άλλα μεγάλα κτίρια!" παρανοϊκός; ημιμαθής; φανατικός εχθρός του αρχαίου πνεύματος εξαιτίας και της ιδιότητας του ως κληρικού; δεν ξέρει κανείς την ακριβή απάντηση. Ίσως λίγο από όλα.Το βέβαιο ωστόσο είναι πως η καταστροφή που προκάλεσε είναι κολοσσιαία και σ' αυτήν οφείλεται η εξαφάνιση της αρχαίας Σπάρτης, της Τροιζήνας και της Ερμιόνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που ο ίδιος δίνει, μόνο στη Σπάρτη πλήρωσε 1.200 ημερομίσθια για το γκρέμισμα των μνημείων και των κτιρίων που σώζονταν ακόμη.

 Ανατριχιάζει κανείς με τη σκέψη ότι θα μπορούσε ο Fourmont να μεταφέρει το βαρβαρικό μένος στην Ολυμπία, που την επίσκεψη της μάλιστα είχε προγραμματίσει. Αλλά ανακλήθηκε, ευτυχώς, στη Γαλλία λίγο αργότερα. (...)
Πηγη: περιοδικο : "Αρχαιολογια" (eglimatikotita.gr)

13 σχόλια:

  1. “...εξαιτίας και της ιδιότητας του ως κληρικού;..”
    Πολλοί λαοί έκλεψαν συγγράμματα και γλυπτά, μόνο ο χριστιανισμός κατέστρεψε!

    To Αρτεμίσιο, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.
    Η βάση των θεμελίων του είχε μήκος 131 μέτρα και πλάτος 79 μέτρα.
    Το κύριο τμήμα του ναού υποστήριζαν 120 μαρμάρινοι κίονες.
    Κάθε κίονας είχε ύψος 20 μέτρα!

    Ο ναός υπήρξε από τους μεγαλύτερους του κλασικού κόσμου,
    πολύ μεγαλύτερος από τον Παρθενώνα που χτίστηκε αργότερα στην Αθήνα.
    Στη μέση του ναού υπήρχε το μαρμάρινο άγαλμα της θεάς Άρτεμης.

    Ο Θεοδώρητος (εκκλησιαστικός συγγραφέας και χριστιανός επίσκοπος, 393-457μ.Χ.),
    στο έργο του ”Εκκλησιαστική Ιστορία ” αναφέρει ότι ο ναός υπέστη καταστροφή με εντολή
    του Ιωάννη του Χρυσοστόμου. Το 401 μ.Χ. ο “άγιος” Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο “σοφός ιεράρχης”, ο… “προστάτης των γραμμάτων και της παιδείας”(!), γνωστός διώκτης του ελληνικού πολιτισμού και καταστροφέας των αρχαίων ιερών, έκλεισε το περίφημο Αρτεμίσιο,
    προτρέποντας την καταστροφή του, τότε που ”ασκητάς πυρπολούμενους από ζήλον
    θεού συνέλεξε (μάζεψε φανατισμένους καλόγερους) …
    και κατά των ειδωλικών έπεμψε ιερών…”(!).

    Αργότερα ο χριστιανός αυτοκράτορας Ιουστινιανός πήρε και μετέφερε μάρμαρα και ογκόλιθους
    από το χώρο του ναού για την οικοδόμηση της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη
    σε απόδειξη της διαχρονικής μισαλλοδοξίας των ιουδαιογενών θρησκειών.
    Στον ίδιο χώρο κτίστηκε αμέσως μετά και υπάρχει μοναστήρι της Παναγίας.

    Αυτά τα ολίγα σαν μια μικρή γεύση από το ασύλληπτο μίσος των χριστιανών κατά του Ελληνισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ναός της Εφέσου είχε καταστραφεί και δηωθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της αρχαιότητος...δεν καταστράφηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 4ου μ.Χ...
      Για την τακτική του αυτοκράτορα Ιουστινιανού απλά περιγράφεις μία τακτική που είναι σύνηθης από τα πολύ αρχαία πρώιμα χρόνια καθότι ερείπια παλαιοτέρων ναών και κατοικιών προσφέρουν άριστη οικοδομική ύλη για να χτιστούν νεώτεροι ναοί αλλά και κατοικίες...
      Επειδή περιγράφεις επιλεκτικές καταστροφές από χριστιανούς εγώ θα σου θυμίσω δύο ολοκληρωτικές καταστροφές ελληνικών πόλεων από μη χριστιανούς σε εποχές προ Χριστού...πρώτον την ισοπέδωση της πόλεως των Θηβών από τον Αλέξανδρο το 335 π.Χ. και την ολοκληρωτική καταστροφή της πόλεως των Αθηνών από τον Ρωμαίο στρατηγό Σύλλα το 79 π.Χ. (και αναφέρω επίτηδες μη βάρβαρες προσωπικότητες αλλά άξιους και περίλαμπρους ηγεμόνες)...
      Οι καταστροφές και οι δηώσεις είναι μέρος της ανθρώπινης δραστηριότητας...ο ελληνικός πολιτισμός τον 4ο μ.Χ. βρισκόταν ήδη σε παρακμή...μπορεί οι χριστιανοί αυτοκράτορες του ανατολικού ρωμαϊκού κράτους να κατηγορούνται για καταστροφές ελληνικών μνημείων μίας περασμένης παρακμιακής πλέον εποχής αλλά έσωσαν ολόκληρο τον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό της εποχής τους από την επέλαση των βαρβαρικών φύλων που αποτελείωσαν οποιοδήποτε ίχνος ελληνορωμαϊκού πολιτισμού στο δυτικό τμήμα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας...
      Εάν είχε πέσει και το ανατολικό ρωμαϊκό κράτος εσύ και εγώ και όλοι οι σύγχρονοι "πολιτισμένοι" της δύσεως δεν θα ήμασταν εδώ να γράφουμε για το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού...

      Διαγραφή
    2. Ναι βέβαια, μπορούμε να το δούμε και έτσι όπως εσύ το περιγράφεις, αλλά
      και το κάψιμο ανεκτίμητων συγγραμμάτων από τον saoul στην
      Έφεσο και αυτόν να πούμε ”μα και ο …Hitler έκαιγε βιβλία!”

      Για το κάψιμο της βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας,
      φυσικά δεν έχουμε τον δράστη, αλλα τι κάνει μιάου στα κεραμίδια?
      Όλοι οι χριστιανικοί ναοί στην Ελλάδα, είναι επάνω σε γκρεμισμένους Ελληνικούς Ναούς!

      Τις μεγαλύτερες σφαγές δε Ελλήνων και καταστροφές μνημείων, τις έκανε
      ο απεσταλμένος από την εκκλησία Αλάριχος και οι κηφήνες καλόγεροι.

      Διαγραφή
    3. Zaglos είσαι υπερβολικός και περιέργως (το λέω γιατί με έχεις εκπλήξει με την ποιότητα των γνώσεών σου) λανθάνεις όταν λες ότι 'Όλοι οι χριστιανικοί ναοί στην Ελλάδα, είναι επάνω σε γκρεμισμένους Ελληνικούς Ναούς', επίσης για τον Αλάριχο έχεις δίκιο προσδίδοντάς του όμως μόνο την ιδιότητα του "χριστιανού" και εσκεμμένα προφανώς ξεχνάς το γεγονός ότι υπήρξε ένας απολίτιστος "βασιλιάς" που καμμια σχέση δεν είχε με την Ανατολική Ρωμαιικη Αυτοκρατορία. Το αντίθετο βεβαίως. Και φυσικά μου διαφεύγει αλλά θα ήθελα να μου πεις από πού προκύπτει ότι ήταν "απεσταλμένος της Εκκλησίας";!

      Κατέσφαξε πληθυσμούς, πούλησε σκλάβους και διέλυσε μνημεία δυστυχώς ίσως με την ανοχή;! του θεοδόσιου και με τη συμμετοχή Χριστιανών(Αρειανών).
      Αυτό θα έπρεπε να εξεταστεί και όχι αν τα έκανε γιατί ήταν...Χριστιανός.

      Όσο αναφορά τα παραπάνω που έγραψες για τη διάλυση των ναών, θεάτρων κλπ είναι αλήθεια ότι έγιναν εγκλήματα στο...όνομα του "Χριστιανισμού" από φονταμενταλιστές στην αγωνιώδη προσπάθεια που έκαναν για ολική επικράτηση της νέας θρησκείας.

      Δεν πρέπει να παραβλέπετε όμως το γεγονός ότι οι Βυζαντινοί μοναχοί - ιερείς και πολλοί άλλοι ήταν αυτοί που έσωσαν χιλιάδες αρχαία χειρόγραφα της ελληνικής γραμματείας/φιλοσοφίας.
      (σε παραπέμπτω αν θέλεις και σε συγκεκριμένες φωτογραφίες του Αγίου Όρους, και τεύχη περιοδικών)
      Ο ίδιος ο Μέγας Βασίλειος προέτρεπε δε να διαβάσουν οι νέοι τον Όμηρο και τον Πλάτωνα και τον Σωκράτη.

      Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

      υ.γ.
      Είμαι λάτρης της Αρχαίας Ελλάδας (για αποφυγή παρεξηγήσεων)

      Διαγραφή
    4. Ο Αλαριχος φυσικα υπηρξε το πληρωμενο χερι,ο χιτμαν δηλαδη,αλλα ποιος τον ωδηγουσε και ποιος τον πληρωνε? Εκτος αν ενοεις ,οτι ο αξεστος Γερμαναρας το κανε μονο "για την αγαπη του χριστουλη"

      Διαγραφή
    5. Για τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας έχουμε δράστη...πρωτοκάηκε από τον Ιούλιο Καίσαρα το 48 π.Χ και η ολοκληρωτική της καταστροφή έγινε το 642 μ.Χ. όταν οι αραβικές ορδές του Αμρ Ιμπν Αλ Ας κυρίευσαν την Αλεξάνδρεια...
      Για τα συγγράμματα που αναφέρεις οι μεγαλύτερες καταστροφές έγιναν κατά την άλωση της Πόλης από τους Φράγκους στις 10 Απριλίου του 1204 μ.Χ. όπου επί τρεις ημέρες οι Φράγκοι έκαιγαν τους αρχαίους παπύρους από τις βιβλιοθήκες για θέρμανση και για το ψήσιμο των κρεάτων που έτρωγαν...Από τις πηγές γνωρίζουμε ότι ο Πατριάρχης Φώτιος περί το 867 μ.Χ είχε προς προσωπική του χρήση την περίφημη "Μυριόβιβλο"...μία βιβλιοθήκη που περιλάμβανε πάνω από 10.000 κείμενα και παπύρους αρχαίων συγγραφέων...επίσης γνωρίζουμε από το λεξικό του Σούδα που γράφτηκε περί τον 11ο μ.Χ. αιώνα σωζόμενα αρχαία κείμενα και συγγραφείς των οποίων το συγγραφικό έργο μετά την άλωση από τους Φράγκους εξαφανίζεται...Οπότε τουλάχιστον μέχρι το 1204 μ.Χ. θα πρέπει να υπήρχαν πάρα πολλά συγγράμματα αρχαίων συγγραφέων και οπωσδήποτε πολύ περισσότερα από τα 2000 που έχουν σωθεί έως σήμερα...
      Τέλος για τον Αλάριχο...Ο Βησιγότθος Αλάριχος επιτέθηκε εναντίον της Κωνσταντινούπολης to 395 μ.X. όπου οι ρωμαϊκές δυνάμεις του αυτοκράτορα Θεοδοσίου τον αντιμετώπισαν πολύ εύστοχα...κατόπιν ο Αλάριχος στράφηκε προς τη νότια Ελλάδα με 7000 στρατό...στο διάβα του δεν κατέστρεψε μόνο αρχαίους ελληνικούς ναούς αλλά κυριολεκτικά εδήωσε τα πάντα...την Αθήνα, τον Πειραιά, τα Μέγαρα, την Κόρινθο, το Άργος μέχρι κάτω την Σπάρτη...είχε αποκτήσει τόση δύναμη που ο αυτοκράτορας Αρκάδιος το 400 μ.Χ. κατάφερε τελικά με πολιτικά μέσα να τον ξεφορτωθεί δίνοντας του τίτλους τιμής και πείθοντας τον να επιτεθεί εναντίον του δυτικού τμήματος της αυτοκρατορίας...τελικά το 410 μ.Χ. ο Αλάριχος κυρίευσε τη Ρώμη και την κατέστρεψε...
      Είναι αστείο να λέγεται ότι οι παπάδες του έδωσαν εντολή να καταστρέψει συγκεκριμένα μόνο ελληνικούς ναούς και μνημεία και αυτός εκτελούσε απλώς εντολές...ένας βάρβαρος ήταν που με το στρατό του αναλόγως των περιστάσεων επιτεθόταν όπου μπορούσε με κέρδος ο,τιδήποτε...
      Από την εκστρατεία του Αλάριχου όμως καταλαβαίνει κανείς την παρακμή στην οποία βρισκόταν ο ελληνικός κόσμος στα τέλη του 4ου μ.Χ. αιώνος...ένας στρατός βαρβάρων 7000 την εποχή της κλασσικής Ελλάδος θα ήταν αστείος να αντιμετωπιστεί και μία οπλιτική φάλαγγα 1000 Σπαρτιατών θα τους είχε εξαφανίσει με μία μόνο μάχη...Το 395 μ.Χ. όμως ούτε μία ελληνική πόλη δεν μπόρεσε να βρεθεί ώστε να μπορέσει ν οργανώσει έναν στοιχειώδη στρατό προς αντιμετώπιση του, διότι οι Έλληνες απλά μετά από τόσα χρόνια ευημερίας μέσα στον κόσμο της ρωμαϊκής ειρήνης είχαν χάσει το χαρακτηριστικό της μαχητικότητας τους που πάντα τους διέκρινε ως έθνος...
      Αυτήν την μαχητικότητα (και σε στρατιωτικό και σε πνευματικό επίπεδο) θα την ξαναέβρισκαν όταν οργανωμένοι εντός της νέας δομής της αυτοκρατορίας θα αντιμετώπιζαν τις νέες προκλήσεις που ανέτειλλαν στον καινούριο κόσμο του μεσαίωνα...

      Διαγραφή
    6. Απο οσα ειπες σχεδον τιποτα δεν ειναι ακριβες, εαν ειναι να το παμε ιστορικα το θεμα ειναι ευκολο παντως

      Διαγραφή
  2. Ειναι αληθεια οτι διαχρονικα ο ιστορικος χριστιανισμος υπηρξε μεγιστος καταστροφεας του Ελληνικου πολιτισμου και πολεμιος του Ελληνικου πνευματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Οι καταστροφές και οι δηώσεις είναι μέρος της ανθρώπινης δραστηριότητας...ο ελληνικός πολιτισμός τον 4ο μ.Χ. βρισκόταν ήδη σε παρακμή...μπορεί οι χριστιανοί αυτοκράτορες του ανατολικού ρωμαϊκού κράτους να κατηγορούνται για καταστροφές ελληνικών μνημείων μίας περασμένης παρακμιακής πλέον εποχής αλλά έσωσαν ολόκληρο τον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό της εποχής τους από την επέλαση των βαρβαρικών φύλων που αποτελείωσαν οποιοδήποτε ίχνος ελληνορωμαϊκού πολιτισμού στο δυτικό τμήμα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας." Μονο ενας φανατικος ανθελληνας μπορει να υποστηριζει τετοιες διεστραμενες αποψεις!Ο Ελληνικος πολιτισμος δεν παρηκμασε ποτε,κυριαρχει ακομα,ολο το πολιτικο-πολιτιστικο οικοδομημα του κοσμου σημερα ειναι χτισμενο πανω στα θεμελια του Ελληνικου πολιτισμου! Οι ελληνικες πολεις και τα κοινωνικο-οικονομικα συστηματα παρηκμασαν,η Ελληνικη τεχνη,η επιστημη,η φιλοσοφια,η πολιτικη,ο αθλητισμος και οτιδηποτε παρηγαγαν οι Ελληνες,παραμενουν κυριαρχα σε ολες τις δυτικες χωρες και ολο και περισοτερο καθιερωνονται παγκοσμιως!Ειναι αναποφευκτο οτι ολη η ανθρωποτητα για να προοδευσει,θα χρειαστει να ακολουθησει το Ελληνικο πολιτικο-πολιτιστικο ιδανικο,ειναι ζητημα επιβιωσης.Οι καταστροφες των πολεων που αναφερεις,εγενοντο εν μεσω πολεμικων συγκρουσεων,οχι για να εξαλειψουν ολοκληρωτικα απο το προσωπο της γης τους "καταραμενους Ελληνες"οπως εκαναν οι προπατορες σου χριστιανοι!Θα επρεπε να ντρεπεσαι που φερεις αναξιως το ευγενες ονομα Ελληνας! Απανω τους Zaglos,μην τους φοβασαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου συνιστούσα να είσαι πιο νηφάλιος και να κατανοήσεις ότι η συζήτηση δεν γίνεται με ύβρεις και "ταμπέλες".
      Δεν προσβάλεις μόνο τους φίλους και συναγωνιστές που βρίσκονται εδώ αλλά δημιουργείς, εν αγνοία σου;!, λαθεμένη εικόνα για το εσωτερικό του Εθνικιστικού Κινήματος.

      Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

      υ.γ.
      Η ανεκτικότητά μου σταματά με αυτό το σχόλιο

      Διαγραφή
  4. Προς αποφυγήν μπερδέματος Ανωνύμων σχολιαστών είμαι ο Ανώνυμος των δύο σχολίων στις 6:31 μ.μ και 10 μ.μ...
    Από εδώ και στο εξής θα υπογράφω τα σχόλια μου με το ψευδώνυμο "Αντιγνώμων" και θα σχολιάζω με αυτό το ψευδώνυμο σε αυτό εδώ το αγωνιστικό blog Πασπαρτού όπου έχω διαπιστώσει ότι με εκφράζει απολύτως η συμβολή του στον εθνικιστικό αγώνα που διεξάγεται για την αναγέννηση του έθνους...
    Και ένα σχόλιο προς τον φίλο Zaglo...η ιστορία του ελληνικού έθνους ως η πλουσιωτέρα της γης είναι λογικό να επιδέχεται πολλές ερμηνείες διότι τα γεγονότα είναι τόσα πολλά που ο καθένας τα ερμηνεύει αναλόγως με τις παραστάσεις που έχει...όπως λέγει και ο μέγας Θουκυδίδης η μελέτη της ιστορίας υπάρχει για έναν και μόνο λόγο...για να κατανοήσει ο άνθρωπος τα σφάλματα του παρελθόντος του και να μην τα επαναλάβει στο μέλλον...και ποια μεγαλύτερη εφαρμογή θα μπορούσε να έχουν τα λόγια του Θουκυδίδη αν όχι στον Έλληνα...

    Αντιγνώμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ προσωπικά για τα καλά σου λόγια και εύχομαι να μην απογοητευτείς αλλά και να αγωνιστείς και ενεργά σε αυτόν τον Αγώνα..
      Μέχρι την Τελική Νίκη

      Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

      Διαγραφή
  5. Χαίρομαι που γίνεται μια συζήτηση στο καυτό
    θέμα περί χριστιανισμού χωρίς εξάρσεις.

    Τον Αλάριχο ασφαλώς και δεν τον έστειλε η εκκλησία!
    Αλλα δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ για να τον σταματήσει!

    Καταστροφές που έγιναν από βαρβάρους, δεν μπορούν να
    εξισώνονται με τις καταστροφές που έκαναν οι χριστιανοί!!!!

    Το κάψιμο συγγραμμάτων από βαρβάρους δεν δικαιολογεί τον παύλο στην Έφεσο!
    Στον φίλο Αντιγνώμων, λέω ότι ο επίλογος σου είναι άριστος!

    Παιδιά, βάλτε όλοι ένα όνομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών