Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2013

Νέα πρόκληση κατσαπλιάδων με "ιουδαϊκή" συνδρομή: "Τα Ιωάννινα είναι η πρωτεύουσα της Νότιας Αλβανίας"

σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Θα ήταν περιττό να αναφέρουμε ότι ο "βρετανός" Βενιαμίν (Πρωθυπουργός της Βρετανίας) που αναφέρεται στα Ιωάννινα ως "πρωτεύουσα της Νότιας Αλβανίας" ήταν....ιουδαϊκής καταγωγής(εδώ )."Ψιλά γράμματα" για ορισμένους, η πραγματική ιστορία για τους διαβασμένους
 
Το δημοσίευμα της αλβανικής Lajme της 27ης Φεβρουαρίου 2013

Η αλβανική ‘Λάιμ’ των Σκοπίων,  φιλοξενεί ένα ‘ιστορικό’ κείμενο το οποίο έχει τίτλο «Βρετανός πρωθυπουργός: Είμαι στα Ιωάννινα την πρωτεύουσα της Αλβανίας».

Το κείμενο αναφέρεται στην ιστορία του Βρετανού Benjamin Disraeli (1804-1881) «ο οποίος έχει μείνει στην ιστορία ως..... μία από τις πιο ζωντανές εικόνες της βρετανικής πολιτικής του δεκάτου ενάτου αιώνα. Είχε διατελέσει δύο φορές πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια  της Βασίλισσας Βικτωρίας.

»Ο Ντισραέλι σε νεαρή ηλικία είχε κάνει μια μεγάλη περιοδεία στην περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, φαινομενικά για λόγους υγείας.

»Το ταξίδι που διήρκεσε 17 μήνες από τον Ιούνιο 1830 έως τον Οκτώβριο του 1831. Ταξίδευσε προς την Ισπανία, τη Μάλτα, την Αλβανία, την Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή και αυτά τα ταξίδια με τις εμπειρίες που αποκόμισε τον διαμόρφωσαν από τα πρώτα χρόνια του με όμορφες αναμνήσεις.

»Σύμφωνα με τον αλβανολόγο Robert Elsie, όπως δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του -γράφει η εφημερίδα Λάιμ- παρουσιάζει  μία επιστολή του Ντισραέλι που την έγραψε προς τον πατέρα από την Πρέβεζα».

Για να μην μακρηγορούμε, λοιπόν, ο Ντισραέλι με δύο συντρόφους του φεύγοντας από την Κέρκυρα, μεταφέροντας μία επιστολή του Frederick Adam,  του Βρετανού κυβερνήτη των Ιόνιων Νήσων,  πήγε στην Άρτα και στα Ιωάννινα που τότε ήταν υπό την οθωμανική κυριαρχία και χαρακτηρίζει την πόλη των Ιωαννίνων ως πρώην πρωτεύουσα της Νότιας Αλβανίας υπο την οθωμανική κυριαρχία ( στο αλβανικό κείμενο: atëherë kryeqyteti i Shqipërisë së jugut nën sundimin otoman)

Αναφέρει σε ένα σημείο της επιστολής του όπως  παρουσιάζεται στην αλβανική εφημερίδα  «Λάιμ» στα αλβανικά:

«E kam përmendur në letrën që të dërgova, se ka mundësi t'i bëj një vizitë Vezirit të madh në lagjet e tij në Janinë, kryeqyteti i Shqipërisë»

Δηλαδή,

«Ανέφερα στην επιστολή που σας έστειλα, ότι μπορεί να κάνω μια επίσκεψη στο Μεγάλο Βεζίρη και στις γειτονιές του στα Ιωάννινα, την πρωτεύουσα της Αλβανίας».

Αυτό, λοιπόν, το κομμάτι του τότε νεαρού Βρετανού, έχει γίνει τίτλος του αλβανικού δημοσιεύματος, προκαλώντας διάφορες εντυπώσεις στους αναγνώστες.

--
The Hellenic Information Team

4 σχόλια:

  1. ΕΛΛΑΣ!!!! Τι λετε ρε σκατοκαφροι απομειναρια κουραδιων των εβραιομασωνων. Οπως λεγατε κ την πλ. Ομονοιας πλ. τυραννων; θα ρθει κ σας η ωρα σας!!!!! Σκατοφαρα του κερατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλβανικό κράτος δεν είχε υπάρξει ποτέ. Κατασκευάστηκε το 1913 για να υπηρετήσει τα συμφέροντα της Ιταλίας κσι Αυστρίας. Η αλβανική γλώσσα απέκτησε γραφή μόλις στις αρχές του 20ου αιώνος.

    Στα Ιωάννινα πρέπει να στρέψουμε την προσχοχή μας, διότι ο δήμαρχος Φίλιος είναι όμοιο προδοτικό κάθαρμα σαν τον Μπουτάρη και Καμίνη. Έχει αντίδημαρχο τον πρόεδρο της ισραηλιτικής κοινότητος Ιωαννίνων Μωυσή Ελσισάφ. Του έχει ανθέσει μάλιστα την διοίκηση του πολιτιστικού κέντρου του δήμου. Ο εν λόγω Ιουδαίος τυγχάνει και καθηγητής στην ιατρική σχολή της πόλεως μαζί με τον επίσης Ισραηλίτη Τζων Καλεφεσδρἀ.
    Πως είναι δυνατόν οι 30 Εβραίοι, που φιλοξενούνται στα Ιωάννινα να διαθέτουν 2 καθηγητές πανεπιστημίου;

    Κατά τον πρόσφατο εορτασμό της εκατονταετηρίδος από την απέλευθέρωση των Ιωαννίνων ο γραικύλος δήμαρχος μετωνόμασε εντρική πλατεία της πόλεως σε Μίνου (Αβραάμ) Μάτσα, επιχειρηματία στο χώρο της δισκογραφικής βιομηχανίας, της γνωστής Μίνως Μάτσας και Υιός. Τιμής ένεκεν παρέστη ο γυιόςτουΣαμουήλ (Μάκης) Μάτσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και είναι ντροπή τουλάχιστον για τους πεσόντες υπέρ πατρίδος για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων να τιμώνται οι εβραίοι στα Ιωάννινα από το ελληνικό κράτος...αυτοί δηλαδή που πρωτοστάτησαν στο να μην ενσωματωθούν τα Ιωάννινα στο ελληνικό κράτος το 1912-13...

      Αντιγνώμων

      Διαγραφή
  3. Την εποχή της περιηγήσεως του ιουδαίου Ντισραέλι σε αυτήν την περιοχή δεν υπήρχε ούτε "αλβανικό έθνος" ούτε "αλβανικό κράτος" για να έχει και πρωτεύουσα τα Ιωάννινα...και ούτε ποτέ είχαν υπάρξει στο παρελθόν τα Ιωάννινα πρωτεύουσα οιουδήποτε μεσαιωνικού αλβανικού κράτους (προ οθωμανοκρατίας...) ώστε να μπορεί οιοσδήποτε να εγείρει μελλοντικές αξιώσεις περί "αλβανικότητας" των Ιωαννίνων...
    Οι διάφοροι περιηγητές τον 18ο-19ο αιώνα και στην περιοχή των Ιωαννίνων και σε πολλές άλλες περιοχές της νοτίου χερσονήσου του Αίμου αποκαλούν στις περιηγήσεις τους πληθυσμιακές ομάδες και τοπωνύμια κατά πως αντιλαμβάνονταν ή σύμφωνα με τα συμφέροντα τους (διότι πολλοί ήταν και πρέσβεις δυτικών χωρών που εξυπηρετούσαν συμφέροντα των χωρών αυτών...)
    Όπως υπάρχει αυτή η "μαρτυρία" του Ντισραέλι υπάρχουν δεκάδες άλλες μαρτυρίες περιηγητών στην περιοχή των Ιωαννίνων την ίδια χρονική περίοδο που μαρτυρούν σαφέστατα την υπεροχή των χριστιανικών πληθυσμών ελληνικής καταγωγής...

    Αντιγνώμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών