Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2013

Υποκρισία δίχως τέλος από την Κυβέρνηση...Ψηφίζει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και οι μετακλητοί υπάλληλοι στα Υπουργεία ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΟΛΑ!!!!!

 σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Το Υπουργείο Παιδείας και Υγείας αναδεικνύονται πρωταθλητές στους μετακλητούς υπαλλήλους...Ο Λυκουρέντζος στο Υπουργείο Παιδείας αύξησε τους υπαλλήλους κατά 600% περίπου, την ίδια ώρα που τα νοσοκομεία δεν έχουν ΟΥΤΕ ΓΑΖΕΣ και οι προμηθευτές απειλούν να κόψουν μέχρι και το οινόπνευμα!

Την ώρα που η κυβέρνηση κάνει λόγο για την ανάγκη ενός δραστικού περιορισμού της δημόσιας διοίκησης, τα στοιχεία δείχνουν πως μόλις κατά 34 άτομα μειώθηκαν συνολικά οι μετακλητοί υπάλληλοι, από τον Νοέμβριο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013.

Μάλιστα, οι μεγάλες μειώσεις έγιναν στους......
δήμους και τις περιφέρειες (κατά 139 άτομα), τη στιγμή που σε πολλά υπουργεία υπήρξε αύξηση του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το υπουργείο Υγείας, όπου οι μετακλητοί υπάλληλοι, από 5 που ήταν τον περασμένο Νοέμβριο, έφτασαν τους 28 τον Μάρτιο.

Το έγγραφο Μανιτάκη με τα στοιχεία

Στο σχετικό έγγραφο με τα στοιχεία που απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, προκύπτει πως ο αριθμός των μετακλητών ανήλθε σε 1.254 τον Νοέμβριο του 2012 και έφτασε στους 1.220 το Μάρτιο του 2013. Τα στοιχεία αφορούν απογεγραμμένους υπαλλήλους που έχουν διοριστεί ή προσληφθεί σε θέση μετακλητού υπαλλήλου και όχι δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν με μετακίνηση, απόσπαση, διάθεση ή παράλληλη άσκηση καθηκόντων σε θέση μετακλητού υπαλλήλου.

Ο Νοέμβριος του 2012 και ο Μάρτιος του 2013 είναι οι δύο ημερομηνίες για τις οποίες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε κληθεί να διαβιβάσει στοιχεία στη Βουλή από την βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Οι μειώσεις και οι αυξήσεις

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που απέστειλε στη Βουλή ο κ. Μανιτάκης η μεγαλύτερη μείωση μετακλητών έγινε στους ΟΤΑ (από 566 μετακλητούς το Νοέμβριο του 2012, οι μετακλητοί το Μάρτιο του 2013 μειώθηκαν στους 427). Μειώσεις, έστω και οριακές έγιναν στις Ανεξάρτητες Αρχές, στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και στο υπουργείο Ανάπτυξης. Αντίθετα ολιγάριθμη αύξηση των μετακλητών προκύπτει για τη Βουλή, τους «Κυβερνητικούς και Πολιτειακούς Φορείς», τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας-Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, και τα υπουργεία Ανάπτυξης, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εξωτερικών, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Οικονομικών, Παιδείας, Περιβάλλοντος, Τουρισμού και Αιγαίου. Τον ίδιο αριθμό υπαλλήλων είχαν το Νοέμβριο του 2012 και το Μάρτιο του 2013, τα υπουργεία Άμυνας, Εργασίας, Μακεδονίας και Θράκης.

Δεν εξαιρείται κανείς

Σε απάντηση της ερώτησης που είχε κατατεθεί για τον αριθμό των μετακλητών, διαβιβάστηκε στη Βουλή και έγγραφη απάντηση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη με την οποία υπενθυμίζεται «με την Υ 219 (ΦΕΚ Β΄ 3273/7-12-2012) απόφαση του Πρωθυπουργού, αποφασίστηκε ο περιορισμός κατά 20% επί του συνόλου των προβλεπομένων θέσεων των μετακλητών υπαλλήλων, που καταλαμβάνονται από το Π.Δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα», και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, από 1.568 σε 1.254, και προσδιορίζεται ο αριθμός των 314 καταργούμενων θέσεων ανά υπουργείο». Με βάση δε το άρθρο 4 του Ν. 4138/2013, όπως ενημερώνει ο υπουργός Επικρατείας, «θα ακολουθήσουν αποφάσεις του Πρωθυπουργού που θα εξειδικεύουν ανά υπηρεσία τον περιορισμό που αφορά το σύνολο των προβλεπόμενων στο ΠΔ 63/2005 θέσεων, κενών ή μη».

Από την έγγραφη απάντηση του κ. Σταμάτη προκύπτει πως ούτε η Γενική Γραμματεία Συντονισμού, η οποία υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό, πρόκειται να εξαιρεθεί από τον περιορισμό των μετακλητών υπαλλήλων καθώς η μείωση αφορά το σύνολο των θέσεων των μετακλητών υπαλλήλων ανά υπουργείο, συμπεριλαμβανομένων και των Γενικών Γραμματειών.

Αναλυτικά, τα στοιχεία

Ειδικότερα, ως προς τα στοιχεία που απέστειλε στη Βουλή, ο κ. Μανιτάκης για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων κατά την 12.11.2012 και κατά την 11.03.2013, προκύπτουν τα εξής:

-Ανεξάρτητες Αρχές: οι μετακλητοί από 18 έγιναν 16

-Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: από 9 έγιναν 7

-Βουλή: από 113 έγιναν 120

-Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας-Γ. Γ. Μέσων Ενημέρωσης: από 3 έγιναν 6

-Κυβερνητικοί-Πολιτειακοί Φορείς: από 123 έγιναν 134

-ΟΤΑ: από 566 έγιναν 427

-Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: από 17 έγιναν 16

-Υπουργείο Ανάπτυξης: από 64 έγιναν 68

-Υπουργείο Δημόσιας Τάξης: από 8 έγιναν 10

-Υπουργείο Δικαιοσύνης: από 17 έγιναν 20

-Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: από 20 έγιναν 23

-Υπουργείο Εθνικής Αμυνας: ήταν 18 οι μετακλητοί και τον Μάρτιο διατηρήθηκε ο ίδιος αριθμός.

-Υπουργείο Εξωτερικών: ήταν 22 οι μετακλητοί το Νοέμβριο και το Μάρτιο ήταν 32.

-Υπουργείο Εργασίας: και το Νοέμβριο του 2012 και το Μάρτιο του 2013 ο αριθμός των μετακλητών παρέμεινε σταθερά στους 46.

-Υπουργείο Εσωτερικών: ήταν 27 και έγιναν 36

-Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης: παρέμεινε σταθερά στους 8 μετακλητούς.

-Υπουργείο Ναυτιλίας-Αιγαίου: οι μετακλητοί ήταν 10 και έγιναν 13

-Υπουργείο Οικονομικών: οι μετακλητοί ήταν 32 και έγιναν 42.

-Υπουργείο Παιδείας: οι μετακλητοί ήταν 70 και έγιναν 77

-Υπουργείο Περιβάλλοντος: οι μετακλητοί ήταν 22 και έγιναν 29

-Υπουργείο Τουρισμού: οι μετακλητοί ήταν 36 και έγιναν 44

-Υπουργείο Υγείας: οι μετακλητοί ήταν 5 και έγιναν 28.


Δικαιολογείται η καθυστέρηση

Εξάλλου σύμφωνα με άλλο έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που διαβιβάστηκε στη Βουλή, στις 23 Απριλίου, σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, «επί του συνόλου των φορέων που είτε καταργήθηκαν είτε συγχωνεύθηκαν κατ΄ εφαρμογή των Ν. 3895/2010 και 4002/2011, εκκρεμεί η ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών σε μόλις οκτώ φορείς, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι ανώνυμες εταιρείες, έχουν δηλαδή νομική μορφή που δικαιολογεί λόγω της χρονοβόρου διαδικασίας της εκκαθάρισης την καθυστέρηση των σχετικών διαδικασιών». Ο κ. Μανιτάκης διαβίβασε στη Βουλή συγκεντρωτικό πίνακα της πορείας υλοποίησης των συντελεσθέντων με τους Ν. 3895/2010 και 4002/2011 καταργήσεων και συγχωνεύσεων.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών