Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 18, 2013

Η κομμουνιστική συνιστώσα του Σύριζα και οι «προπαρασκευαστικές πράξεις για την κατάλυση του πολιτεύματος»

Γράφει ο Αντίοχος

Διάβασα στις διαδικτυακές χαβούζες της αριστεράς (και της… προόδου), σχετικά με την 1η Πανελλαδική Συνάντηση της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, που θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου σε κινηματογράφο. Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται ότι εισηγητές των θεμάτων θα είναι δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, οι Σταμάτης Καραγιαννόπουλος και Εύη Τούντα, οι οποίοι είναι οι εκπρόσωποι της συνιστώσας και ότι θα παρευρεθούν και θα χαιρετίσουν την εκδήλωση οι Δημήτρης Βίτσας, γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης. Δηλαδή, επίσημα πράγματα!

Με τη συγκεκριμένη συνιστώσα και τις ακραίες κομμουνιστικές θέσεις της, έχουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν. Επειδή δε, πολλά ακούγονται αυτόν τον καιρό για.....
το ενδεχόμενο νέων διώξεων κατά βουλευτών της Χρυσής Αυγής ή ακόμα και ολόκληρου του κόμματος, με την κατηγορία των «προπαρασκευαστικών πράξεων για ανατροπή του πολιτεύματος», καλό είναι να θυμηθούμε τι εστί «Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ιδού και τα συμπεράσματα δικά σας: Το πρόγραμμα μιας συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε προηγούμενο άρθρο, αναφερθήκαμε στο πρόγραμμα και στο καταστατικό του ΚΚΕ (κόμματος του… συνταγματικού τόξου), στο οποίο ομολογούνται ευθέως οι στόχοι του: βίαιη ανατροπή του πολιτεύματος, κατάλυση του συντάγματος και εγκαθίδρυση δικτατορίας («του προλεταριάτου»). Ωστόσο, δεν έχει μόνο το ΚΚΕ τέτοιους στόχους. Παρόμοιους έχει και ο έτερος αριστερός πόλος του… συνταγματικού τόξου, ο ΣΥΡΙΖΑ! Όχι βέβαια επισήμως, αλλά μέσω των περιλάλητων συνιστωσών του. Σήμερα, λοιπόν, θα σας παρουσιάσουμε το «Πρόγραμμα για μια επαναστατική κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανατροπή του καπιταλισμού και τη θεμελίωση του σοσιαλισμού», της συνιστώσας «Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ».
Βίαιη κατάληψη της εξουσίας
«Για πρώτη φορά μετά το 1944 ένας πολιτικός εκπρόσωπος του ηρωικού ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος βρίσκεται τόσο κοντά στην εξουσία», καμαρώνει η συνιστώσα στο «προοίμιο» του προγράμματός της. Και στο κεφάλαιο 3 («Τι είναι ο Σοσιαλισμός και ο Κομμουνισμός;»), μας εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να καταληφθεί η εξουσία: «Ο σοσιαλισμός δεν μπορεί να θεμελιωθεί χωρίς τη σοσιαλιστική επανάσταση… Η σοσιαλιστική επανάσταση, όπως και κάθε κοινωνική επανάσταση στο παρελθόν, από τη φύση της δεν μπορεί να είναι μια ειρηνική διαδικασία, γιατί οι εκμεταλλευτές στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν ταξικά προνόμια αιώνων, θα τείνουν, χρησιμοποιώντας κύρια τον έλεγχο που ασκούν στο κράτος, να καταφύγουν σε βίαιες μεθόδους καταστολής του επαναστατικού κινήματος».
Στόχος η «δικτατορία του προλεταριάτου»
Και με ποιο στόχο θα γίνει η σοσιαλιστική επανάσταση, που «δεν μπορεί να είναι μια ειρηνική διαδικασία»; Για την δικτατορία του προλεταριάτου ασφαλώς: «Όλες οι μεγάλες εργατικές επαναστάσεις, όπως η «Κομμούνα του Παρισιού» και η Οκτωβριανή επανάσταση, απέδειξαν ότι ένας από τους πρώτους στόχους της νικηφόρας εργατικής τάξης, θα πρέπει να είναι η καταστροφή του παλιού αστικού κρατικού μηχανισμού… Σύμφωνα με τις θεμελιώδεις ιδέες του Μαρξισμού όπως εκφράστηκαν από τα έργα των Μαρξ, Ένγκελς και Λένιν, η εργατική τάξη πρέπει να δημιουργήσει ένα νέο τύπο κράτους, που θα αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα της. Ένα εργατικό κράτος στο οποίο η πλειοψηφία θα κρατά υπό έλεγχο μια μικρή μειοψηφία πρώην καπιταλιστών, για να προστατευτούν τα συμφέροντα της επανάστασης. Αυτό το καθεστώς είναι η «δικτατορία του προλεταριάτου».
Η Χρυσή Αυγή θα γίνει… τρομοκρατική οργάνωση
Τι αντίδραση θα συναντήσει από τους αντιφρονούντες η «κυβερνώσα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ», είτε προέλθει από επανάσταση είτε από εκλογές; Απαντά η συνιστώσα στο κεφάλαιο 8 («Η Κυβέρνηση της Αριστεράς πρέπει να είναι επαναστατική!»): «Η κυβέρνηση της Αριστεράς μετά την εκλογή της στην εξουσία δεν πρόκειται να έχει μπροστά της έναν ήρεμο και ειρηνικό, «μεταρρυθμιστικό» δρόμο. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με την άμεση προοπτική της κήρυξης ενός αδυσώπητου πολέμου από το ντόπιο και το ξένο κεφάλαιο. Ο ρόλος της «Χρυσής Αυγής» και άλλων φασιστικών ομάδων σε αυτές τις συνθήκες, θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για την άρχουσα τάξη. Οι παρακρατικές συμμορίες θα εξαπολύσουν ακόμα ισχυρότερα πογκρόμ βίας ενάντια στους μετανάστες για να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα φυλετικού μίσους και θα επιδοθούν σε πράξεις ατομικής τρομοκρατίας ενάντια σε αγωνιστές της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος».
Η… Γκε-Πε-Ού του ΣΥΡΙΖΑ
Και πως οφείλει να αντιμετωπίσει η αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τους αντιπάλους της; Ιδού η πρόταση της συνιστώσας: «Αντί για τον επικίνδυνο και καταδικασμένο σε αποτυχία δρόμο της «σταδιακής μεταρρύθμισης» του σάπιου καπιταλισμού και του κράτους που τον υπηρετεί, η κυβέρνηση της Αριστεράς έχει το καθήκον να γίνει μια κυβέρνηση επαναστατική! Πρέπει να απευθύνει έκκληση για τη διενέργεια συνελεύσεων σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, οι οποίες θα εκλέξουν επιτροπές αγώνα συντονισμένες μεταξύ τους σε επίπεδο πόλης και σε πανεθνικό επίπεδο και επίσης, θα δημιουργήσουν ομάδες αυτοάμυνας ενάντια στη βία του ανυπόταχτου πυρήνα του κρατικού μηχανισμού και των φασιστών, επίσης συνδεδεμένες σε επίπεδο πόλης και πανελλαδικά».
«Δημοκρατία» να φάνε και οι… κότες!
Δηλαδή θα γίνει η Ελλάδα μονοκομματικό κράτος, όπως στην ΕΣΣΔ και στα υπόλοιπα κομμουνιστικά κράτη; Εδώ η συνιστώσα είναι πιο… φιλελεύθερη: «Το δικαίωμα ύπαρξης όλων των κομμάτων και των πολιτικών τάσεων θα πρέπει να είναι κατοχυρωμένο, με την προϋπόθεση πως θα αποδέχονται την κοινωνικοποιημένη, σχεδιασμένη οικονομία». Τουτέστιν, θα υπάρχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του, η ΑΝΤΑΡCIA, το ΚΚΕ, ίσως και η ΔΗΜΑΡ, κάπου σε μια γωνία, για… τιμωρία. Πλέρια «δημοκρατία», να φάνε και οι κότες!
Το κόμμα του… συνταγματικού τόξου θα κουρελιάσει το Σύνταγμα!
Επειδή δε ανήκουν και σ’ ένα κόμμα του… συνταγματικού τόξου, τι προτείνουν για το Σύνταγμα της χώρας; Πάμε στο κεφάλαιο 12 («Το πρόγραμμα της Κυβέρνησης της Αριστεράς πρέπει να είναι επαναστατικό και σοσιαλιστικό! Δέκα βασικά σημεία») και σ’ ένα απ’ αυτά που επιγράφεται «Για ένα νέο, σοσιαλιστικό Σύνταγμα»: «Η σημερινή μορφή πολιτεύματος, η σημερινή «δημοκρατία», είναι η αστική δημοκρατία, που αποτελεί τον καλύτερο δυνατό τρόπο διακυβέρνησης και κυριαρχίας για την αστική τάξη στους δοσμένους ταξικούς συσχετισμούς. Η κυβέρνηση της Αριστεράς πρέπει να καταργήσει τον αστικό κρατικό μηχανισμό και να επανιδρύσει τη νέα εξουσία των εργαζόμενων. Για να θεμελιώσει αυτή τη νέα εξουσία, πρέπει να πάρει τα ακόλουθα βασικά μέτρα: Να ανοίξει αμέσως στο λαό τη συζήτηση για την συντομότερη δυνατή ψήφιση ενός νέου Συντάγματος που θα κατοχυρώνει: σαν οικονομικό καθεστώς την κοινωνικοποιημένη, δημοκρατικά σχεδιασμένη οικονομία και σαν πολίτευμα την εργατική, σοσιαλιστική δημοκρατία». Πάει, λοιπόν, και το Σύνταγμα…
Οι φαντάροι θα… εκλέγουν τους αξιωματικούς!
Και πως θα λειτουργούν οι Ένοπλες Δυνάμεις με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Πάρτε μια γεύση: Συνολική αναμόρφωση του στρατού με τα ακόλουθα μέτρα: «Οι εκλεγμένες  επιτροπές στρατιωτών και κατώτερων αξιωματικών πρέπει να αποφασίζουν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μονάδα. Εκλογή και δικαίωμα ανάκλησης όλων των αξιωματικών από τους στρατιώτες. Όχι στον επαγγελματικό στρατό. Θητεία με εκπαίδευση στα όπλα όλου του εργαζόμενου λαού, σαν εγγύηση για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών του. Πλαισίωση του στρατού από στρατιωτικά αποσπάσματα των εργατικών οργανώσεων που θα εκπαιδευτούν στα στρατόπεδα με έξοδα του κράτους».
Αστυνομικοί τα φρικιά των Εξαρχείων!
Για να δούμε τι προβλέπει το πρόγραμμα και για τα Σώματα Ασφαλείας: «Κατάργηση κάθε αυτοδιοίκητου των σωμάτων ασφαλείας. Υπαγωγή τους στον έλεγχο των μαζικών οργανώσεων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας και μετατροπή τους σε πολιτοφυλακές, με εκ περιτροπή συμμετοχή σε αυτές επίλεκτων μελών των μαζικών εργατικών οργανώσεων και της νεολαίας. Καθορισμός του προγράμματος εκπαίδευσής τους από εκλεγμένη επιτροπή εκπροσώπων από τις μαζικές οργανώσεις.
Χρυσή Αυγή, για να τους κοπεί ο βήχας!
Πάθατε την πλάκα σας; Κι όμως, τέτοιου είδους και νοοτροπίας μπολσεβίκους έχει στους κόλπους του ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα μου πείτε, μα μπορούν αυτά τα πράγματα να τα εφαρμόσουν; Η γνώμη μου είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξελιχθεί σε νέο ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, δεν τους ευνοούν οι διεθνείς συγκυρίες. Ωστόσο, αυτά υπάρχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και αν ποτέ βρουν την ευκαιρία θα επιχειρήσουν να τα εφαρμόσουν, ως έναν βαθμό. Η μόνη εγγύηση για να τους κοπεί από νωρίς ο βήχας, είναι η Χρυσή Αυγή να εκλεγεί ως κυβέρνηση ή στο χειρότερο σενάριο ως αξιωματική αντιπολίτευση και η ψοφοδεξιά των φον Αντωνάκηδων και των Καμμένων να πάνε στα τσακίδια της ιστορίας!

1 σχόλιο:

  1. Οι κομμουνιστικές αυτές συνιστώσες θα είναι οι πρώτες που θα καταργηθούν από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με διαδικασίες express και με πογκρόμ διώξεων -ως δήθεν "οπορτουνιστές", "αντεπαναστατικές" και δεν ξέρω τι άλλο- , ευθύς μόλις ο Τσίπρα και η ηγετική επαγγελματική κλίκα του ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί κυβέρνηση -Θεός φυλάξοι!! Οι εσωτερικές διώξεις τους θα προηγηθούν εκείνες των διώξεων κατά των φυσικών τους αντιπάλων (της ΧΑ και κατά εθνικιστικών σχημάτων) και θα είναι οι πιο αδυσώπητες, όπως έχει διαχρονικώς αποδείξει η ιστορία των σταλινικών κομμάτων που κατέκτησαν την πολιτική εξουσία. Ρωτήστε σχετικά και τον Καστοριάδη ή τους αρχειομαρξιστές.... κάτι ξέρουν αυτοί περισσότερο, το έζησαν άλλωστε στο πετσί τους, παραπάνω από αυτούς τους ανιστόρητους ηλίθιους αυτής της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ που έγραψαν τα παραπάνω αφελή και παιδιάστικα μυθολογήματα...
    Αυτοί οι πανύβλακες θα είναι τα πρώτα θύματα της.... κυβερνητικής επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ! Απλά είναι τόσο ηλίθια και αμαθή νεαρά φρικιά, που δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη...!
    Λυπηθείτε τους και μην τους κοροϊδεύετε.
    Δεν κοροϊδεύουμε άλλωστε κάποιον που το ΙQ του είναι επιπέδου βραδύποδα (!) δέντρων του Αμαζονίου, που εν έτει 2013 του φόρεσαν απλώς σκούφο με κομμουνιστικό δρεπάνι στο κεφάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών