Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Μαΐου 13, 2014

Αχυράνθρωπος του Μπόμπολα ο «ποταμάρχης» απαιτεί την κατάργηση του «βασικού μετόχου»


Έχουν αρχίσει τα διάφορα αποκόμματα να παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για την συνταγματική αναθεώρηση. Την αρχή την έκανε ο ίδιος ο Σαμαράς, αντιγράφοντας ξεδιάντροπα τις θέσεις της Χρυσής Αυγής. Στην συνέχεια βγήκαν πολλοί και είπαν πραγματικά πολλά. Ουδείς βέβαια έθιξε το γεγονός ότι για να γίνει μία συνταγματική αναθεώρηση θα πρέπει να περάσουν δύο συνεχόμενες και διαφορετικές συστάσεις της Βουλής.
Τις προτάσεις του για την.....
συνταγματική αναθεώρηση έκανε και ο Σταύρος Θεοδωράκης για το «Ποτάμι» και ήταν πραγματικά διαφωτιστικός, για πρώτη φορά. Συνήθως ο Θεοδωράκης και οι εκπρόσωποι του εν λόγω αποκόμματος αποφεύγουν να πάρουν θέση ακόμα και για τα πιο «ακίνδυνα», θεωρητικά, ζητήματα, ώστε να εκμεταλλευτούν την πολιτική απροσδιοριστία που αυτό γεννά.
Ο Θεοδωράκης έχει, μέχρι στιγμής, πάρει θέση μόνο για το γεγονός ότι φιλοδοξεί να γίνει το δεκανίκι της επόμενης συγκυβέρνησης, όποια και αν είναι αυτή. Τώρα με τις προτάσεις του για την συνταγματική αναθεώρηση έγινε σαφής και ως προς το «γιατί θέλει να γίνει δεκανίκι» και «γιατί άμα πάρει μικρό ποσοστό πάει σπίτι του».
Μέσα στις προτάσεις του υπάρχει και η κατάργηση του άρθρου 14 του Συντάγματος ως προς τους «περιορισμούς του Τύπου». Ας δούμε εν τάχει τι περιλαμβάνει το εν λόγω άρθρο του Συντάγματος:
«Το ιδιοκτησιακό καθεστώς, η οικονομική κατάσταση και τα μέσα χρηματοδότησης των μέσων ενημέρωσης πρέπει να γίνονται γνωστά, όπως νόμος ορίζει. Νόμος προβλέπει τα μέτρα και τους περιορισμούς που είναι αναγκαίοι για την πλήρη διασφάλιση της διαφάνειας και της πολυφωνίας στην ενημέρωση. Απαγορεύεται η συγκέντρωση του ελέγχου περισσότερων μέσων ενημέρωσης της αυτής ή άλλης μορφής. Απαγορεύεται ειδικότερα η συγκέντρωση περισσότερων του ενός ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης της αυτής μορφής, όπως νόμος ορίζει. Η ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης μέσων ενημέρωσης είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης που αναλαμβάνει έναντι του Δημοσίου ή νομικού προσώπου του ευρύτερου δημόσιου τομέα την εκτέλεση έργων ή προμηθειών ή την παροχή υπηρεσιών. Η απαγόρευση του προηγούμενου εδαφίου καταλαμβάνει και κάθε είδους παρένθετα πρόσωπα, όπως συζύγους, συγγενείς, οικονομικά εξαρτημένα άτομα ή εταιρείες. Νόμος ορίζει τις ειδικότερες ρυθμίσεις, τις κυρώσεις που μπορεί να φθάνουν μέχρι την ανάκληση της άδειας ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού και μέχρι την απαγόρευση σύναψης ή την ακύρωση της σχετικής σύμβασης, καθώς και τους τρόπους ελέγχου και τις εγγυήσεις αποτροπής των καταστρατηγήσεων των προηγούμενων εδαφίων.»
Κοινώς μέσα σε αυτό το άρθρο περικλείεται η περιγραφή της παρανομίας που παραδοσιακά τελείται στην Ελλάδα με τους εργολάβους να είναι παράλληλα και ιδιοκτήτες καναλιών. Πρόκειται για την περιγραφή του νόμου που προβλέπει αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα κατά Νικολούδη. Θυμίζουμε τι είχε πει ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος: «Αυτοί οι εγκληματίες δεν έχουν καλάσνικοφ και μάσκες, άλλα ΜΜΕ. Καθένας απ´ αυτούς ή είχε δικό του ΜΜΕ - εφημερίδα ή κανάλι - ή είχε μισθώσεις ΜΜΕ. Παντού υπάρχει διαφθορά και παντού υπάρχει διαπλοκή. Όσον αφορά τη διαπλοκή στις άλλες χώρες το τρίγωνο είναι οικονομική ελίτ, πολιτική ελίτ και ΜΜΕ. Εδώ είναι ανάποδα: οικονομική ελίτ, ΜΜΕ και τρίτη η πολιτική ελίτ. Τα πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής παίζουν μειωμένο ρόλο. Τα πολιτικά πρόσωπα παίζουν τριτεύοντα ρόλο στη διαπλοκή»
Με βάση τα παραπάνω καθίσταται σαφές γιατί τα κανάλια καλούν συνεχώς αντιπροσώπους ενός κόμματος που ακόμα δεν υφίσταται και γιατί οι δημοσκοπήσεις το "φουσκώνουν" παρότι στις συγκεντρώσεις του μαζεύει μονοψήφιο αριθμό κορόιδων.  

1 σχόλιο:

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών