Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Ιουνίου 19, 2014

Πρωθυπουργός της σφαλιάρας ο Σαμαράς... Τον λοιδορούν ακόμη και έχει γίνει περίγελος των βουλευτώ του!


«Μακιαβέλι» χαρακτήρισε τον Σαμαρά πρώην υπουργός του. Τόσο πολύ τον υπολογίζουν…

Πληθαίνουν οι φωνές αγανάκτησης και αμφισβήτησης για τον Σαμαρά μέσα στη ΝΔ. Ο πρόσφατος ανασχηματισμός ενίσχυσε το στρατόπεδο των «άσπονδων φίλων» του για λίγο ακόμα πρωθυπουργού και αρχηγού της ΝΔ. Οι γκρίνιες για την αποπομπή από την κυβέρνηση πρώην υπουργών όπως και βουλευτών, που περίμεναν ότι ήρθε η σειρά τους να πιάσουν στασίδι στην υπουργική καρέκλα, δίνουν και παίρνουν.
Στον «Βηματοδότη» δημοσιεύθηκε το εξής σχόλιο, το οποίο υπό τον τίτλο «Ούτε Μακιαβέλι να ήσουν» λέει ότι: «Πρώην υπουργός, από αυτούς που προσφάτως καρατομήθηκαν με επεισοδιακό τρόπο, βρέθηκε στο γνωστό στέκι των «κομμένων» από την κυβέρνηση, στο καφεστιατόριο «Βιβλιοθήκη», στην πλατεία Κολωνακίου. Εκεί οι.......
γαλάζιοι «κομμένοι» του έκαναν πλάκα λέγοντάς του ότι τον πήρε τηλέφωνο ο Πρωθυπουργός, κάτι του έταξε και από επικριτής του έγινε φανατικός υποστηρικτής του. Τότε ο πρώην υπουργός έβγαλε το κινητό του και έδειξε στους γαλάζιους βουλευτές ένα SMS που έστειλε στον Πρωθυπουργό την επομένη του ανασχηματισμού: «Ούτε ο Μακιαβέλι να ήσουν, με καθάρισες εν ψυχρώ». Οι γαλάζιοι βουλευτές κοίταζαν έκπληκτοι ρωτώντας ο ένας τον άλλον αν είναι δυνατόν ένας υπουργός (έστω και πρώην) να στέλνει τέτοια SMS στον Πρωθυπουργό της χώρας και ο τελευταίος να μην τον διαγράφει πάραυτα: «Έτσι έχουν τα πράγματα» έλεγε υπερηφάνως ο πρώην υπουργός και αμέσως μετά συμπλήρωσε: «Πού να δείτε  το SMS που έστειλα στον υπουργό που δέχτηκε να μου πάρει τη θέση». Δεν το έδειξε, αλλά όλοι θυμήθηκαν ότι στην παράδοση - παραλαβή του υπουργείου ο απερχόμενος είπε τα καλύτερα λόγια για τον διάδοχό του».
Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιο είναι το πρόσωπο αυτό, το οποίο χαρακτήρισε ως «Μακιαβέλι» τον Σαμαρά. Το κείμενο «φωτογραφίζει», πάντως, συγκεκριμένο πρώην υπουργό, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Η ουσία της υπόθεσης είναι ότι ο Σαμαράς δεν διαθέτει το παραμικρό ίχνος σεβασμού από τους βουλευτές του, οι οποίοι τον αντιμετωπίζουν σαν «το παιδί για τις σφαλιάρες». Είναι δυνατόν ένας τέτοιος τύπος, τον οποίο οι υφιστάμενοί του τον χλευάζουν και «σπάνε πλάκα μαζί του», να έχει έστω και ελάχιστο κύρος; Όχι βέβαια. Το κακό, όμως, είναι ότι ο ανεκδιήγητος αυτός πολιτικάντης γαντζωμένος στην πρωθυπουργική καρέκλα και εκμεταλλευόμενος πλήρως την θεσμική του ιδιότητα έχει βυθίσει τον Τόπο στον όλεθρο και την καταστροφή.
Γιώργος Μάστορας

1 σχόλιο:

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών