Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Ιουλίου 20, 2014

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Διαγράφουν τα χρέη των “νταβατζήδων” Μπόμπολα και Ψυχάρη!



Αποκαλυπτικό άρθρο της εφημερίδας "Εμπρός"
Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που μπροστά του ωχριά η υπόθεση Κοσκωτά ακόμη και το πλιάτσικο του Χρηματιστηρίου, δημιουργώντας μονοπωλιακές καταστάσεις στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, θα αποτελέσει η διαφαινόμενη διαγραφή του συνόλου των δανειακών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες των εκδοτικών εταιρειών ΔΟΛ και Πήγασος και της Τηλέτυπος Α.Ε. (Mega), συμφερόντων Σταύρου Ψυχάρη και Γιώργου και Φώτη Μπόμπολα.
Οι δύο μεγαλομιντιάρχες, σε συνεννόηση με το εγχώριο πολιτικό σύστημα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο δήθεν αντισυστημικός ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη και βουλευτές του οποίου φιλοξενούνται τακτικά στα......
«παράθυρα» και στις στήλες των μέσων που ελέγχουν, προχωρούν σε συγχώνευση των εκδοτικών ομίλων τους.
Το «ΕΜΠΡΟΣ» με συνεχή αποκαλυπτικά δημοσιεύματά του είχε προειδοποιήσει ότι η συμφωνία Ψυχάρη και Μπομπολέικου, μόνο επιπρόσθετα δεινά μπορεί να επιφέρει στον αγρίως χειμαζόμενο Ελληνικό λαό. Κι αυτό γιατί ο τελευταίος θα κληθεί να πληρώσει το «κούρεμα» των χρεών των δύο συγκροτημάτων, αφού οι τράπεζες που έχουν χορηγήσει τα δάνεια ανήκουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.).
Για όσους δεν το γνωρίζουν, το σύνολο των Ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου με το Τ.Χ.Σ. να είναι από τους κύριους μετόχους του, ενώ συγχρόνως διατηρεί και τον ρόλο του επόπτη των κάθε λογής τραπεζικών εργασιών του.
Σε απλά Ελληνικά, τον λογαριασμό για τα 280 εκατ. ευρώ που θα διαγραφούν (σε σύνολο 405 εκατ. που οφείλουν σε τράπεζες οι δύο όμιλοι), θα κληθούν να τον πληρώσουν οι πολίτες στους οποίους την ίδια στιγμή κυβέρνηση και τρόικα αρνούνται να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο με αύξηση του αριθμού των δόσεων!
Στο προηγούμενο φύλλο μας (αριθμ. 55), είχαμε αποκαλύψει μέρος του πορίσματος - φωτιά που είχε συντάξει ο ορκωτός ελεγκτής Στυλιανός Κουρτέλλας, που διενήργησε έλεγχο στις εκδόσεις «Πήγασος», ιδιοκτησίας της οικογένειας Μπόμπολα. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο πόρισμα, οι συσσωρευμένες ζημιές της παραπάνω επιχείρησης ανέρχονται επισήμως στα 195 εκατ. ευρώ κι ανεπισήμως στα 250 εκατ. ευρώ.
Όπως είχαμε γράψει, είναι θέμα χρόνου να κλείσει η «Ημερησία» και να καταργηθούν οι προσφορές στο «Έθνος του Σαββάτου» με προοπτική κατάργησης του ημερησίου φύλλου. Από την ημέρα εκείνη (12-7-2014) οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, αφού οι συναντήσεις των δύο πλευρών οδήγησαν στην απόφαση για ενοποίηση των εκδοτικών συγκροτημάτων τους, διατηρώντας εν ζωή και το Mega.
Σύμφωνα, όμως, με όσα ακούγονται στην δημοσιογραφική πιάτσα, το «μάρμαρο» θα το πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι, αφού της συγχώνευσης θα προηγηθούν μαζικές απολύσεις, κάτι που έχουν θέσει ως όρο και οι εμπλεκόμενες τράπεζες. Ήδη, στο κεντρικό κτίριο του ΔΟΛ, στην οδό Μιχαλακοπούλου, όπου παλαιότερα στεγαζόταν το υπουργείο Βιομηχανίας, προετοιμάζονται δύο όροφοι για την μεταφορά των εντύπων που έχει στην ιδιοκτησία του ο «Πήγασος», στις εγκαταστάσεις του οποίου στο Χαλάνδρι μετακομίζει το Mega.
Γ.Α.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών