Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Ιουλίου 28, 2014

Η φωνή του κατακτητή - Deutsche Welle: Δυστυχώς οι Έλληνες ψηφίζουν Χρυσή Αυγή

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 χρόνων μεταπολίτευσης, η Deutsche Welle έκανε εκτενές αφιέρωμα στην επέτειο, συγκρίνοντας το τότε με το τώρα, με έμφαση στην εμφάνιση της Χρυσής Αυγής. Ιδού κάποια σημεία του αφιερώματος:

«Η κατακόρυφη άνοδος της Χρυσής Αυγής έφερε στο προσκήνιο ιδεολογίες, απόψεις και αντιλήψεις, τις οποίες οι περισσότεροι δεν θα συνέδεαν ποτέ με τη σύγχρονη Ελλάδα, τουλάχιστον όχι μέχρι πριν από μερικά χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, ένα σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων στρέφεται προς την άκρα δεξιά. Εντέλει είναι το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής...
ένα παροδικό απότοκο της κρίσης ή σύμπτωμα μιας γενικότερης αυταρχικής τροπής στην ελληνική κοινωνία; Υπάρχουν δυο διαφορετικές αναγνώσεις: η πρώτη διακρίνει στα υψηλά ποσοστά της ΧΑ ψήφους διαμαρτυρίας εναντίον του διεφθαρμένου και αποτυχημένου πολιτικού συστήματος. Την ίδια ώρα όμως, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι από το 1974 καταγράφονταν ανέκαθεν ισχυρά αυταρχικά ρεύματα, ρεύματα και αντιλήψεις δηλαδή με αυταρχικό προσανατολισμό.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι οι Έλληνες πρέπει να ψηφίζουν αντιδημοκρατικά κόμματα. Και παλαιότερα υπήρχαν αυτές οι αντιλήψεις, ωστόσο οι πολίτες δεν ψήφιζαν ποτέ κόμματα του δεξιού άκρου, σε αντίθεση με το αριστερό που προσέλκυε πάντα ψηφοφόρους».

Λυπούμεθα που στενοχωρούμε τους… φίλους μας τους Γερμανούς, που είχαν βολευτεί τόσα χρόνια με την ψήφο των Ελλήνων στα κατεστημένα κόμματα, αλλά να μην τα θέλουν όλα δικά τους. Και καλό είναι να το χωνέψουν ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι παροδικό φαινόμενο, αλλά ότι ήρθε για να μείνει και να κάνει το βίο αβίωτο στους διεθνείς αφεντάδες!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών