Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Αυγούστου 25, 2014

Η εθνική επιζήμια αντιρωσική πολιτική Βενιζέλου - Σαμαρά θα παγώσει την Ελλάδα

σ.σ. ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο κόμμα που υποστηρίζει την γεωπολιτική στροφή προς τη Ρωσία.

Οι θλιβερές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία λόγω της καταστρεπτικής αντιρωσικής πολιτικής της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου είναι ήδη γνωστές σε όλους μας. Το πλήγμα ήταν βαρύ τόσο για τον αγροτικό κλάδο, όσο και για πολλούς σχετιζόμενους εργατικούς κλάδους(μεταφορείς, διακινητές κλπ). Πλέον, οι φόβοι για περεταίρω κυρώσεις της Ρωσίας τείνουν να επαληθευτούν και αυτή τη φορά έχουν να κάνουν με ένα αναγκαίο αγαθό: την ενέργεια.

Πιο συγκεκριμένα, είναι πολύ πιθανή η διακοπή της ροής ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, ως απάντηση της Ρωσίας στις κυρώσεις της Ε.Ε. Μάλιστα, η σοβαρότητα της κατάστασης τονίζεται από το γεγονός ότι...
ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προγραμματίζει συνάντηση των εμπειρογνωμόνων των 28 κρατών - μελών της ΕΕ, ώστε να εκτιμήσουν τα αποθέματα της κάθε χώρας σε φυσικό αέριο καθώς και τους ενδεχόμενους κινδύνους.

Να σημειωθεί πως η Ευρώπη εισάγει το 35%-40% του φυσικού αερίου από τη Ρωσία, ενώ τα αποθέματα της Ελλάδας (ΔΕΠΑ και λοιπές προμηθευτικές) επαρκούν περίπου για ένα μήνα. Ενώ λοιπόν οι Ρώσοι έχουν ήδη βρει εναλλακτικές αγορές για τις δικές τους ελλείψεις εκτός ΕΕ, είναι αμφίβολο αν η Ευρώπη καταφέρει να καλύψει τις ανάγκες της σε φυσικό αέριο από εναλλακτική αγορά.

Οι συνέπειες ενός τέτοιου ενδεχόμενου μόνο εφιαλτικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, καθώς συνεπάγονται κατακόρυφη αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου αλλά και βαθιές επιπτώσεις στο ηλεκτρικό σύστημα της χώρας, το οποίο στηρίζεται σε ποσοστό 25% στο φυσικό αέριο. Πέρα όμως από τις οικονομικές, οι ενδεχόμενες κοινωνικές και γεωπολιτικές συνέπειες μιας αντιρωσικής εξωτερικής πολιτικής, αντικατοπτρίζουν τον αντεθνικό και αίολο προσανατολισμό της κυβερνητικής πολιτικής.

Είναι φανερό πως οι μαριονέτες του πολιτικού μας συστήματος δεν διστάζουν να γονατίσουν την οικονομία μιας χώρας και να ευτελίσουν την εθνική της αξιοπρέπεια με κάθε δυνατό μέσο, στο όνομα μιας λανθασμένα εννοούμενης Eυρωπαϊκής Ένωσης.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών