Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 16, 2014

Κύπρος: Στα σχέδια Ερντογάν η προσάρτηση κατεχομένων - Ανήμποροι να αντιδράσουν οι πολιτικάντηδες


Κύπρος: Στα σχέδια Ερντογάν η προσάρτηση κατεχομένων - Ανήμποροι να αντιδράσουν οι πολιτικάντηδες

Παρουσιάζουμε αυτούσιο το ρεπορτάζ, όπως έχει αναρτηθεί σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα:
"Η Τουρκία μεταξύ συνομοσπονδίας και συγκαλυμμένης προσάρτησης των κατεχομένων
Ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος θα επισκεφθεί αύριο Τρίτη παράνομα τα κατεχόμενα, θα πάρει ουσιαστικά τη σκυτάλη από τον πρόεδρο Ερντογάν για να καταστήσει πιο ξεκάθαρα τις τουρκικές επιδιώξεις στο Κυπριακό. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, πιο μεθοδικός και πρακτικός από τον Ερντογάν, έχει προ πολλού δρομολογήσει, όντας υπουργός Εξωτερικών της χώρας, την εφαρμογή των σχεδιασμών στο Κυπριακό.
Η Άγκυρα επιδιώκει διά της επιβολής νέων τετελεσμένων να προωθήσει μία φόρμουλα με δύο άξονες. Στην περίπτωση συμφωνίας, που δεν διαφαίνεται σήμερα στον ορίζοντα, η λύση να έχει σαφή συνομοσπονδιακά στοιχεία, ώστε ....
στρατηγικός έλεγχος του νησιού να αφορά το σύνολο της χώρας. Ο δεύτερος άξονας αφορά το σενάριο τη μη λύσης, που θα σημαίνει την εδραίωση της Τουρκίας στην κατεχόμενη περιοχή μέσω κάποιων βημάτων που άρχισαν ήδη να γίνονται. 
Σε αυτή τη φάση και με την εφαρμογή του πρωτοκόλλου της Άγκυρας 2013-2015 δημιουργούνται νέα τετελεσμένα επί του εδάφους καθώς πρόνοιές του συνιστούν στην πράξη βήματα προσάρτησης των κατεχομένων, χωρίς όμως αυτό να αναφέρεται ποσώς. Είναι σαφές πως ενισχύεται και εδραιώνεται το τουρκικό στοιχείο σε όλα τα επίπεδα της ζωής. Και πληθυσμιακά και στο πεδίο της οικονομίας και της διοίκησης. Για το θέμα του δημογραφικού, η σχετική αναφορά στο πρωτόκολλο είναι «ελεγχόμενη και προγραμματισμένη ανάπτυξη του πληθυσμού». Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της παράνομης επίσκεψης του στα κατεχόμενα, την 1η Σεπτεμβρίου, κάλεσε τα τουρκοκυπριακά κόμματα να μην προβάλλουν εμπόδια στην παραχώρηση «υπηκοότητας» σε Τούρκους έποικους.
Είναι σαφές, από το πρόγραμμα/πρωτόκολλο, πως η Τουρκία προβαίνει σε κινήσεις οι οποίες αφορούν, πρωτίστως, τη βαθμηδόν εφαρμογή του σχεδίου Β. Είναι σαφές πως η Άγκυρα έχει εγκαταλείψει προ πολλού τις εξαγγελίες για προσάρτηση των κατεχόμενων, την ενσωμάτωση του στην Τουρκία. Όμως, από το πρόγραμμα που προωθεί, πολλά στοιχεία παραπέμπουν σε αυτή τη «λύση», χωρίς να την κατονομάζει για ευνόητους λόγους. Το έργο μεταφοράς του νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του χρόνου, συνιστά μέρος αυτού του παιχνιδιού. Με τη μεταφορά, μεταγενέστερα και ηλεκτρισμού ρεύματος, η εξάρτηση των κατεχομένων από την Τουρκία καθίσταται πλήρης και εσαεί.
Είναι προφανές πως η Τουρκία έχει αρχίσει την εφαρμογή του περιβόητου σχεδίου Β στο Κυπριακό. Ένα νέο αδιέξοδο στο Κυπριακό, το οποίο θα επισημοποιηθεί και από τα Ηνωμένα Έθνη, θα «απελευθερώσει» τα χέρια της Άγκυρας να προχωρήσει απροκάλυπτα στους σχεδιασμούς της αυτούς. Είναι, ίσως, γι' αυτό που η διατήρηση της διαδικασίας, η λαθροβίωση των συνομιλιών, να εξυπηρετεί σε αυτή τη φάση τη Λευκωσία, η οποία παράλληλα να δημιουργεί τετελεσμένα στο πεδίο της ενέργειας. Ένας τομέας που ενδιαφέρει πολλές δυνάμεις, αλλά και την Τουρκία, ενώ αλλάζει και τις ισορροπίες στην περιοχή και στο Κυπριακό.
Ο νέος Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άϊντα, στο δεύτερο ταξίδι του στο νησί και τις επαφές που θα έχει αυτή την εβδομάδα, θα επιχειρήσει να βρει τους τρόπους για επανεκκίνηση της διαδικασίας. Έχει ενώπιον του μια προβληματική διαδικασία, η οποία έχει «κολλήσει» τόσο στα θέματα της ουσίας όσο και στα λεγόμενα τεχνικά. Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, έχει ζητήσει από το νέο απεσταλμένο του κινητικότητα και αποτελέσματα. Παράλληλα, του έχει ζητήσει να αποφύγει επιμελώς τα λάθη του προκατόχου του. Τούτο, το τελευταίο, όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως, δεν θα είναι δύσκολο, καθώς ο Νορβηγός πρώην υπουργός Εξωτερικών παρουσιάζεται μεθοδικός, προσεκτικός και δεν είναι συγκρουσιακός.
Μένουν όλα αυτά να επιβεβαιωθούν όταν η διαδικασία προχωρήσει στα βαθιά. Μετά τη Λευκωσία αναμένεται να μεταβεί στη Νέα Υόρκη."
Αυτά συμβαίνουν στο Κυπριακό εν ολίγοις, με τους πολιτικάντηδες για πολλοστή φορά να μένουν με σταυρωμένα χέρια, ανήμποροι να αντιδράσουν. Η αδεξιότητα τους τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τους χειρισμούς τους στο Κυπριακό, αλλά και η στάση τους έναντι της Τουρκίας, έχουν κατακρεουργήσει όλα τα ιστορικά μας δίκαια. Κάθε φορά το τονίζουμε ότι ο λαός πρέπει να αντιδράσει άμεσα πριν θρηνήσουμε ακόμα μία χαμένη πατρίδα...
Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών