Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Οκτωβρίου 17, 2014

Πληθαίνουν οι φήμες για Συνταγματικό Πραξικόπημα με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας

Πληθαίνουν οι φήμες ότι η αδίστακτη συγκυβέρνηση του μνημονίου ετοιμάζει συνταγματικό πραξικόπημα ενόψει της Προεδρικής εκλογής. Τώρα, μάλιστα, δεν αρκούνται μόνο στο να αφήσουν εκτός ψηφοφορίας τους 7 προφυλακισμένους Βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, αλλά να επεκταθούν ακόμη περισσότερο, στερώντας το δικαίωμα της ψήφου σ΄όλους τους Βουλευτές οι οποίοι κατηγορούνται για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση»! Πληροφορίες, οι οποίες έρχονται από καθεστωτικά μέσα, λένε ότι ο ίδιος ο Βενιζέλος έχει προτείνει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να μην γίνει επί του συνόλου των 300 Βουλευτών, αλλά με τους 282…

Ως Συνταγματολόγος, θεωρεί ότι μπορεί να χειρίζεται και να ερμηνεύει το Σύνταγμα όπως ακριβώς εξυπηρετούνται τα συμφέροντά του. Εάν αυτή η σαφέστατη αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική απόφαση λάβει σάρκα και οστά τότε στην...
τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα χρειάζονται 180 αλλά 169 ψήφοι βουλευτών! Το κατάπτυστο αυτό σενάριο θα βασίζεται στο ότι υποτίθεται ότι στο άρθρο 30 του Συντάγματος δεν γίνεται λόγος για τον συνολικό αριθμό των Βουλευτών, επομένως οι ψηφοφορίες μπορούν κάλλιστα να γίνουν επί των 282, εφόσον απολέσουν την βουλευτική τους ιδιότητα οι 16 βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, καθώς και οι δύο διεγραμμένοι.

Αναμφίβολα, το σενάριο αυτό θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας ( ή μάλλον καλύτερα θρίλερ…), αλλά μήπως τα όσα συμβαίνουν από τον Σεπτέμβριο του 2013, με την σταλινικού τύπου λογική της συλλογικής ευθύνης να εφαρμόζεται σ΄ ένα ολόκληρο Κόμμα, δεν παραπέμπει κι αυτή σε φανταστικά σενάρια; Και όμως, έγιναν πραγματικότητα. Μέσα στη βουλιμία του για την εξουσία και την επιθυμία του για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παραμονής σ΄αυτήν, ο Βενιζέλος θα πείσει σίγουρα τον Σαμαρά να προχωρήσει στην εκτέλεση του εξευτελιστικού για την Δημοκρατία αυτού σχεδίου.

Ο «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ δείχνει να έχει έτοιμη την απάντηση σ΄ όσους τυχόν αντιδράσουν στο απίστευτης θρασύτητας αυτό καταχθόνιο σχέδιο: «Δηλαδή, διαφωνείτε ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι εγκληματική οργάνωση»; Με αυτό το φαιδρό «επιχείρημα» ο νυν αρχικαρεκλάρχης του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι θα εκβιάσει και θα εγκλωβίσει τα υπόλοιπα κόμματα του «συνταγματικού τόξου», προκειμένου να μην θεωρηθεί ότι «υπερασπίζονται» την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Ο ίδιος ο Βενιζέλος μπορεί, μέχρι στιγμής, να διαψεύδει το σενάριο αυτό, επειδή όμως τόσο αυτός όσο και ο «εταίρος πλήρους ευθύνης» Σαμαράς είναι αδίστακτοι μπροστά στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και επανειλημμένως στο παρελθόν έχουν διαψεύσει με τις μετέπειτα πράξεις τους τα προηγηθέντα λεγόμενά τους, είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει σε μια ακόμη κίνηση, η οποία ουσιαστικά θα καταλύσει το Σύνταγμα και τους Νόμους.

Όταν έχει στηθεί μια ολόκληρη σκευωρία εναντίον ενός Νόμιμου (και κυρίως Έντιμου) Πολιτικού Κόμματος για ξεκάθαρα μικροκομματικούς και ψηφοθηρικούς λόγους, όλα είναι πλέον δυνατά. Η εκ νέου διαπόμπευση της Συνταγματικής Νομιμότητας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα στενά συντηρητικά συμφέροντα της κυβέρνησης, φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών.

Γιώργος Μάστορας

1 σχόλιο:

  1. Πώς θα το καταφέρει ο Τουρκόγλου, όταν υπάρχουν μόνο οι 155 και άλλοι προτιμούν τις πρόωρες εκλογές; Αν σβηστεί η Χρυσή Αυγή από τον βουλευτικό χάρτη, θα σημάνει το τέλος αυτής της «Βουλής» από τις ίδιες τις χείρες του Ελληνικού Λαού! Αυτό εστί μέσα στις προφητείες του μακάριστου γερών Παΐσιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών