Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 08, 2014

Διεθνείς τοκογλύφοι προς Σαμαρά: Έχεις δύο μήνες για να μαζέψεις τις βαλίτσες σου!


Διεθνείς τοκογλύφοι προς Σαμαρά: Έχεις δύο μήνες για να μαζέψεις τις βαλίτσες σου!

Είπαν και ελάλησαν οι διεθνείς τοκογλύφοι στο Eurogroup. Ο Σαμαράς μετράει πια ένα μήνα στην πρωθυπουργική καρέκλα.
Η τρόικα κατά τη διάρκεια των «διαπραγματεύσεων» έδειξε με σαφήνεια τις προθέσεις της. Θεωρεί ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί την οποιαδήποτε λύση και συνεπώς δεν προτίθεται να προχωρήσει σε επί της ουσίας συζήτηση για την σύναψη συμφωνίας σχετικά με την Ενισχυμένη Προληπτική Γραμμή Στήριξης (ECCL). Γι' αυτό ακόμα και τις στιγμές που ο Σαμαράς έδινε ό,τι ζητούσανε και ακόμα περισσότερα, αυτοί προέβαλλαν νέες απαιτήσεις, ώστε να μην επέλθει συμφωνία.
Έτσι έδωσαν στον Σαμαρά μία παράταση του παρόντος μνημονίου για δύο μήνες. Αυτό σημαίνει ότι ο Σαμαράς έχει δύο μήνες για να κλείσει τις....
ανοιχτές υποχρεώσεις του, πριν μαζέψει τις βαλίτσες του για ένα ταξιδάκι σε χώρο... ηρεμίας. Θα πρέπει εντός δύο μηνών να έχει τελειώσει το ζήτημα με την προεδρική εκλογή και να έχουν τελειώσει και οι εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει άμεσα (αμέσως μετά τις γιορτές το πολύ...) να αρχίσει τις διαδικασίες για την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας, ώστε να έχουμε τελειώσει με τον Σαμαρά, πριν την λήξη του διμήνου.
Ο Σαμαράς είναι κολλημένος πάνω στην πρωθυπουργική καρέκλα και όπως διαμηνύουν οι κύκλοι του φιλοδοξεί στο τέλος του διμήνου να κλείσει συμφωνία με την τρόικα. Αυτή είναι η «λύση» ενός παράφρονα, αφού όπως προείπαμε η τρόικα τον έχει ξεγράψει, όσο κι αν δεν θέλει να το παραδεχτεί. Σαφώς ρεαλιστικότερη η πρόταση Βενιζέλου να αρχίσει τώρα η διαδικασία εκλογής προέδρου της δημοκρατίας, ώστε αμέσως μετά τις γιορτές να έχουμε εκλογές και μια νέα κυβέρνηση, πιθανότατα ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, με τον Βενιζέλο πάλι σε θέση να λύνει και να δένει, συνεχίζοντας την μνημονιακή πολιτική.
Υπάρχει  και ένα άλλο σενάριο που είχε συζητηθεί στο παρελθόν από το περιβάλλον Λαζαρίδη, το οποίο έως τώρα είχε μείνει ανενεργό, όμως αναμένεται να ανασυρθεί τώρα. Αυτό το σενάριο προστάζει αδράνεια ενός μήνα από την κυβέρνηση και ακολούθως... ατύχημα, δηλαδή αιφνίδιες πρόωρες εκλογές, ώστε να μεταβιβαστεί στον ΣΥΡΙΖΑ η «καυτή πατάτα» των 180, μαζί με την διαδικασία σύναψης της συμφωνίας για την ECCL.
Το σίγουρο είναι ότι ένα βήμα προς την απελευθέρωση της Πατρίδας μας θα γίνει σύντομα. Ο «νευρική κρίση» Σαμαράς μετράει πλέον ημέρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών