Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Ιανουαρίου 03, 2015

Bankingnews: "Η Χρυσή Αυγή θα είναι τρίτο κόμμα, το τέταρτο θα εξαρτηθεί από το ποσοστό του κόμματος Παπανδρέου"


Bankingnews: Η Χρυσή Αυγή θα είναι τρίτο κόμμα, το τέταρτο θα εξαρτηθεί από το ποσοστό του κόμματος Παπανδρέου

Πολιτική ανάλυση από την έγκυρη ενημερωτική ιστοσελίδα bankingnews.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και η Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα στις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου του 2015. Πρώτη φορά τα μικρά κόμματα στην Ελλάδα θα διαδραματίσουν τόσο σημαντικό όλο στην πορεία και στην συστημική ευστάθεια της Ελλάδος. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται εμφανίζοντας τεράστια διαφορά στην παράσταση νίκης από την ΝΔ, τα κόμματα 3 έως 5 θα κρίνουν καίρια τις πολιτικές εξελίξεις.
Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα θα χρειαστεί για να κυβερνήσει να συνασπιστεί με άλλα μικρότερα κόμματα. Το ιδανικό σενάριο για το ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν να συνεργαστεί με το κόμμα Παπανδρέου, αν καταφέρει και μπει στην βουλή και με τους ΑΝΕΛ, ώστε το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ να μείνουν εκτός εξουσίας.
Ποια είναι τα δεδομένα; Η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο πολιτικό κόμμα, παρά τις ακραίες και αντίξοες πολιτικές συνθήκες και παρά την εκτρωματική απόφαση η ηγεσία του κόμματος να παραμένει προφυλακισμένη. Οι βουλευτές και η ηγεσία της Χρυσής Αυγής θα υποβάλλουν αίτημα να αποφυλακιστούν προσωρινά ώστε να διεξάγουν την προεκλογική περίοδο. Ωστόσο σε μια σοβαρή και ευνοούμενη κοινωνία το αίτημα θα γινόταν δεκτό, αλλά στην Ελλάδα όπου....
η εκτελεστική και δικαστική εξουσία έχουν αλληλοσυνδεθεί είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος και η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής θα κάνει προεκλογική εκστρατεία από την φυλακή. Αν καταφέρει, που αποτελεί και βασικό σενάριο και η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα θα πρόκειται για ένα πολύ ηχηρό πλήγμα στην απαράδεκτη στάση Σαμαρά να δώσει εντολή να προφυλακιστεί ο πολιτικός αντίπαλος του.
Τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο θα κατέλθει στις εκλογές το κόμμα Παπανδρέου…που αναμένεται να δημιουργηθεί. Αν τελικώς το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου κατέβει στις εκλογές είναι πολύ πιθανό το ΠΑΣΟΚ να μην καταφέρει να μπει στην βουλή και το Ποτάμι θα συρρικνωθεί επικίνδυνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή θα βρίσκεται σε τροχιά εξουσίας, θα έχει μικρές απώλειες τις οποίες θα αναπληρώσει από την ΔΗΜΑΡ καθώς θα πάρει το εναπομείναν ποσοστό. Αν αποτιμηθούν με ψυχραιμία οι ευρωπαϊκές τάσεις εξάγεται το συμπέρασμα ότι ενισχύεται η αριστερά και η ακροδεξιά.
Η Le Pen στην Γαλλία προηγείται στις δημοσκοπήσεις στις προεδρικές εκλογές. Στην Ισπανία το Podemos ένα κόμμα τύπου ΣΥΡΙΖΑ επίσης προηγείται και στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην Ελλάδα όσο και αν φαίνεται παράδοξο χρειάζεται ένα ισχυρό αριστερό κόμμα και ένα ισχυρό ακροδεξιό κόμμα. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή τάση και αυτή η τάση θα επιβεβαιωθεί και στην Ελλάδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και η Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών