Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015

Χαμός στη Ν.Δ. - Δεν ξεκολλάει με τίποτα από την καρέκλα ο Σαμαράς


Χαμός στη Ν.Δ. - Δεν ξεκολλάει με τίποτα από την καρέκλα ο Σαμαράς

Έχουν μπλέξει πολύ άσχημα εκεί στη Ν.Δ με τον Σαμαρά, ο οποίος έχει μια ξεκάθαρα ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κόμμα αυτό. Με απλά λόγια, η αντίδραση του Σαμαρά απέναντι στην έντονη εσωκομματική αμφισβήτηση που του ασκήθηκε στη μαραθώνια συνεδρίαση της ΚΟ της Ν.Δ ήταν «άμα θέλετε ρίξτε με, εγώ δεν φεύγω».
Παρότι οι μισοί περίπου συμμετέχοντες ζήτησαν τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, σε αντιδιαστολή με τον Σαμαρά που είχε αντιπροτείνει «Εθνική Συνδιάσκεψη» προκειμένου να κερδίσει χρόνο, ο τέως πρωθυπουργός εμφανίστηκε χθες χωρίς την παραμικρή διάθεση αυτοκριτικής, υπερασπιζόμενος εκ νέου ακόμη και την ομολογουμένως αποτυχημένη επικοινωνιακή προεκλογική στρατηγική που ακολούθησε, η οποία οδήγησε τη Ν.Δ στην εκλογική συντριβή της 25ης Ιανουαρίου.
Προχωρώντας ακόμη πιο πέρα ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να δημιουργήσει ένα άτυπο «Συμβουλευτικό Όργανο» 15 ατόμων, στο οποίο φυσικά θα ηγείται ο ίδιος, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση μου. Αλλά δεν πρόκειται να ....
εγκαταλείψω τη μάχη σε τέτοια δύσκολη στιγμή. Κι αν κάποιος νομίζει ότι είναι καλό για την παράταξη να θέσει θέμα προέδρου, να το πει τώρα και να πάρει την ευθύνη να κινήσει τις καταστατικές διαδικασίες που τις γνωρίζετε όλοι».
Την ίδια ώρα κατά την οποία έκανε επίκληση του καταστατικού, ο ίδιος το παραβίαζε ανοικτά με το δεκαπενταμελές που ανακοίνωνε. Ανεξάρτητα από την πρόθεση του Σαμαρά να καταγραφεί ως ένας πρόεδρος δεκαπενταμελούς (θυμίζοντας σχολικές καταστάσεις), κανείς «έγκριτος δημοσιογράφος» δεν σκέφτηκε να κατηγορήσει τον εξουσιομανή αυτόν πολιτικάντη για έλλειψη εσωκομματικής δημοκρατίας και να του προσάψει την «αρχή του αρχηγού».
Όπως και να έχει, είναι ολοφάνερο ότι σκοπός του είναι να ελέγξει ασφυκτικά το κόμμα μαζί με τους εναπομείναντες αυλικούς του, ακόμα κι αν αυτή η τακτική οδηγήσει στην περαιτέρω στελεχιακή και εκλογική συρρίκνωση της Ν.Δ. Ο ίδιος, βέβαια, με μια συμπεριφορά πολιτική και ατομική που χαρακτηρίζεται από ψυχική αστάθεια, συνεχίζει να επενδύει ακόμη στη φαιδρή θεωρία της «αριστερής παρένθεσης», θεωρώντας ότι θα επιστρέψει ως…  εθνοσωτήρας και από τις ζητωκραυγές των Ελλήνων.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δείξει αν θα ζητηθεί και επισήμως η παραίτηση και από άλλα στελέχη της Ν.Δ (πέρα από τη Μπακογιάννη), ή αν θα έχουμε και φαινόμενα διαγραφών, ακόμη και μαζικής αποχώρησης βουλευτών και στελεχών από τη Ν.Δ. Το σίγουρο είναι ότι η κατάσταση είναι οριστικά μη αναστρέψιμη για τη Ν.Δ, η οποία πολιτικά και κοινωνικά είναι εντελώς ξοφλημένη, χωρίς την παραμικρή πιθανότητα ευοίωνης προοπτικής.
Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών