Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Απριλίου 29, 2015

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Γράφει ο Αντίοχος

Είναι πολύ πιθανό, η συγκυβέρνηση των Τσιπροψεκασμένων να προκηρύξει δημοψήφισμα, για να μεταθέσει τις ευθύνες της στον ελληνικό λαό. Ας δούμε στα γρήγορα τι προβλέπεται σ’ αυτή την περίπτωση.
Κατ’ αρχάς, το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα, θα είναι τέτοιο που να αποκλείει την καταψήφιση της συμφωνίας. Το πιο πιθανό, είναι να τεθεί κάτι σαν «Θέλετε έναν έντιμο συμβιβασμό και παραμονή στο ευρώ;» και να ακολουθήσει προπαγανδιστική κινδυνολογική καταιγίδα από κόμματα του… συνταγματικού τόξου και ΜΜΕ, ότι τυχόν έξοδος από το ευρώ θα επιφέρει… σεισμούς, λιμούς, καταποντισμούς, πολέμους, πείνα, δυστυχία και τα τοιαύτα.

Από κει και πέρα, το Σύνταγμα προβλέπει δύο ειδών δημοψηφίσματα:
1ον) Δημοψήφισμα για....
«κρίσιμα εθνικά θέματα»: προκηρύσσεται για ένα θέμα που η κυβέρνηση θεωρεί κρίσιμο και εθνικής σημασίας, με τη σύμφωνη γνώμη 151 βουλευτών.
2ον) Νομοθετικό δημοψήφισμα: προκηρύσσεται για ήδη ψηφισμένο νομοσχέδιο, που απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη της αυξημένης πλειοψηφίας των 180 βουλευτών.
Προφανώς, θα επιλεγεί το πρώτο είδος…
Τέλος, το δημοψήφισμα προκηρύσσεται μέσα σε ένα μήνα από τη λήψη της σχετικής απόφασης της Βουλής.
Για να θεωρηθεί έγκυρο το αποτέλεσμά του, στο μεν πρώτο είδος δημοψηφίσματος για κρίσιμα εθνικά θέματα θα πρέπει η συμμετοχή να φτάσει τουλάχιστον το 40%, ενώ για το δεύτερο είδος, το λεγόμενο «νομοθετικό», η συμμετοχή θα πρέπει να φτάσει το 50% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Να, λοιπόν, ένας επιπλέον λόγος για να επιλεγεί το πρώτο είδος δημοψηφίσματος.
Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι το τελευταίο δημοψήφισμα που έχει γίνει στην Ελλάδα, ήταν αυτό της 8ης Δεκεμβρίου 1974, για τη μορφή του πολιτεύματος και ήταν νόθο, γιατί έγινε χωρίς την παρουσία του Βασιλέως στην Ελλάδα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών