Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Μαΐου 17, 2015

ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ

Λύσσαξε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ακύρωση των αποκαλυπτηρίων μνημείου για τους εβραίους της Καβάλας, από την δήμαρχο της πόλης Δήμητρα Τσανάκα (επειδή είχε αντιρρήσεις για την αναπαράσταση του άστρου του Δαυίδ)  και γέμισε τον τόπο ανακοινώσεις, προκειμένου να ικανοποιήσει τους σιωνιστές.

Έτσι, το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

«Η ματαίωση της εκδήλωσης των αποκαλυπτηρίων του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Καβάλα...
προσβάλλει την ιστορική μνήμη και τους δημοκρατικούς και αντιναζιστικούς αγώνες του ελληνικού λαού. Είναι μία πράξη που υποδαυλίζει τον αντισημιτισμό και τη μισαλλοδοξία και ως τέτοια δεν μπορεί να είναι ανεκτή».

Η ανήκουσα στον ΣΥΡΙΖΑ «Συμπαράταξη Συμπολιτών Καβάλας», έβγαλε άλλη ανακοίνωση:

«Οι δικαιολογίες της δημάρχου είναι φθηνές και δεν πείθουν κανέναν. Είναι δυνατόν να εγείρεται θέμα αισθητικής έπειτα από τόσο καιρό και ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έχει ασχοληθεί διεξοδικά με το ζήτημα. Ποιος πιστεύει αυτές τις προφάσεις εν αμαρτίαις; Πιστεύω ότι ασκήθηκαν έντονες πιέσεις από παράγοντες της δεξιάς ή και της ακροδεξιάς, που εμφορούνται και από αντισημιτικές αντιλήψεις. Πολλά στην πόλη δεν λέγονται, φυσικά, ανοιχτά, αλλά ψιθυρίζονται… Ανάμεσα σε αυτά, η ιδέα ότι το άστρο του Δαβίδ είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο ως σύμβολο, κλπ. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, διότι εκτίθεται ο Δήμος».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας εξέδωσε και Τρίτη ανακοίνωση:

«Με μεγάλη έκπληξη, λύπη και αγανάχτηση, πληροφορηθήκαμε χθες αργά το βράδυ την ακύρωση τοποθέτησης του Μνημείου για το Ολοκαύτωμα των Εβραϊκής καταγωγής συμπολιτών μας, όπως και της αντίστοιχης τελετής, που είχε προγραμματιστεί από το Δήμο Καβάλας για την ερχόμενη Κυριακή. Ως πρόφαση για την ακύρωση προβλήθηκαν από τη Δήμαρχο Καβάλας, κ. Δήμητρα Τσανάκα, «λόγοι αισθητικής» του συγκεκριμένου μνημείου. Θεωρούμε, όμως, ότι οι λόγοι είναι βαθιά πολιτικοί και ιδεολογικοί και αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά την κυριαρχία μισαλλόδοξων, εθνικιστικών και ρατσιστικών στοιχείων τόσο στη δημοτική ομάδα, όσο και στο ευρύτερο πολιτικό περιβάλλον της κ. Δημάρχου. Η συγκεκριμένη απόφαση Δημάρχου Καβάλας αποτελεί τεράστια οπισθοδρόμηση για τα πολιτικά μας ήθη αλλά και προσβολή της μνήμης των χιλιάδων συμπολιτών μας εβραϊκής καταγωγής, που θυσιάστηκαν στο βωμό της ίδιας μισαλλοδοξίας, ρατσισμού και εθνικισμού μερικές δεκαετίες πριν. Επίσης, αποτελεί στίγμα στη μακρόχρονη Ιστορία εργατικών και κοινωνικών αγώνων της πόλης μας. Εκθέτει ανεπανόρθωτα και αποδομεί την εικόνα της πόλης μας πανελληνίως και διεθνώς, από τη στιγμή μάλιστα που η τοποθέτηση του μνημείου και η τελετή μνήμης είχαν ανακοινωθεί και δημοσιευτεί ευρύτατα και είχε εκτυπωθεί και διανεμηθεί το αντίστοιχο έντυπο υλικό. Καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, τη Δήμαρχο Καβάλας, κ. Δήμητρα Τσανάκα, να αναθεωρήσει τη λανθασμένη και προσβλητική απόφασή της και να προχωρήσει κανονικά στην ειλημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Ακόμη περισσότερο, καλούμε τη Δήμαρχο Καβάλας να απομονώσει και να αποβάλλει τα μισαλλόδοξα, εθνικιστικά, ρατσιστικά και ακροδεξιά στοιχεία που φιλοξενεί στη δημοτική της παράταξη και να προχωρήσει στο έργο της αξιοποιώντας ανθρώπους δημοκρατικούς και προοδευτικούς που να είναι ικανοί να συναισθανθούν το βάρος της Ιστορίας αυτού του βασανισμένου τόπου. Τέλος, καλούμε όλες τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, τους φορείς, τα σωματεία, τα κινήματα και το Λαό της πόλης μας να κινητοποιηθούν για να ανατρέψουν την απαράδεκτη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας και να επιβάλλουν την αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης».

Από κοντά και οι ελαφροδεξιοί συνοδοιπόροι των αμερικανοκομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ, με δήλωση της Χρυσοβελόνας του υπουργοπάνου:

«Είναι τουλάχιστον ακατανόητοι και απαράδεκτοι οι λόγοι τους οποίους επικαλέστηκε η δήμαρχος Καβάλας και υιοθέτησε το δημοτικό συμβούλιο ώστε να ματαιωθούν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Καβάλας είναι ρατσιστική και άκρως προσβλητική για τη μνήμη των 1.484 Ελλήνων Εβραίων της πόλης που βρήκαν τραγικό θάνατο στους θαλάμους αερίων των ναζί και εκθέτει όχι μόνο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Καβάλας αλλά και την ίδια την εικόνα της πόλης διεθνώς. Κατά συνέπεια πρέπει να ανακληθεί άμεσα».

(ΥΓ): Τι καλά που θα ’τανε να έδειχναν τέτοιο ζήλο και για τα προβλήματα της χώρας και του λαού της!

σ.σ. ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Τα αφεντικά πάνω από όλα!

1 σχόλιο:

  1. Αυτο δεν ειναι αστρο αλλα η σκατομουρη του μπαχομετ ,καλα θα κανει η δημαρχος να προσεχει τι τρωει τι πινει και πως κινειται ,αυτοι σταυρωσαν το γιο του θεου στους ανθρωπους θα κολλησουν; ειναι γνωστο οτι οποιος τους παει κοντρα τον αξαφανιζουν με διαφορα τερτιπια.υστερογραφο τα γκουντις εχουν αλλαξει ιδιοκτητη εμεινε μονο η επωνυμια , και μαντεψτε ποιοι το αγορασαν μα φυσικα οι οβριοι φαινεται αλλωστε απ' τις χαρτοπετσετες που εχουν το αστρο [βλεπ] μπαχομετ ] και τη μαυριλα στην διακοσμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών