Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Μαΐου 12, 2015

Η απάτη των «πρωτογενών πλεονασμάτων» από τον Σαμαρά στον Τσίπρα

Οι τελευταίες δύο μνημονιακές κυβερνήσεις, δηλαδή η χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά και η συγκυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ, επιχειρούν να παρουσιάσουν «πρωτογενή πλεονάσματα» στις ειδήσεις, προκειμένου να πείσουν τους χαχόλους ότι δήθεν η Ελληνική Οικονομία «ανακάμπτει» υπό τους χειρισμούς τους. Βεβαίως, η αλήθεια είναι ότι η Ελληνική Οικονομία υποφέρει κάτω από τη μέγγενη του μνημονίου και η οικονομία καταστρέφεται μέσα από τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζουν οι κυβερνώντες.
Έχει αξία να δούμε, όμως, το πώς ακριβώς συντελείται η κοροϊδία εις βάρος του Ελληνικού Λαού και πως παραποιούνται τα στοιχεία από τις φυλλάδες της διαπλοκής, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κυβερνώντες. Διαβάζουμε, λοιπόν, ότι την ίδια ώρα που τόσο η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, όσο και η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου διαφημίζουν «πρωτογενή πλεονάσματα», μικρότερα ή....
μεγαλύτερα, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου προς ιδιώτες ανέρχονται στα 4,5 δισ. ευρώ.
Τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης δείχνουν ότι μέχρι τέλος Μαρτίου είχαν καταστεί ήδη ληξιπρόθεσμες οι οφειλές ύψους 3,8 δισ. ευρώ προς ιδιώτες που εκκρεμούσαν από Δεκέμβριο και πριν, ενώ άλλα 680 εκατομμύρια χρωστούσε το δημόσιο για επιστροφές φόρου που δεν έδινε στους φορολογουμένους που τις δικαιούνται.
Κατά τα άλλα οι συριζαίοι και παλιότερα οι νεοδημοκράτες, διαπραγματεύονται το ύψος του «πρωτογενούς πλεονάσματος», την ίδια ώρα που στραγγίζουν την αγορά, αλλά και τον μέσο Έλληνα πολίτη από ρευστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών