Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Μαΐου 11, 2015

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - "Καρότος": "Ποιοί BRICS... Μόνο Τρόϊκα και Μνημόνια συζητάμε" - ΒΙΝΤΕΟ


Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Ποιοι BRICS; Μονόδρομος η τρόικα και τα μνημόνια - ΒΙΝΤΕΟ

σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: "Πρώτη φορά Αριστερά" και με Μνημόνιο... Μαστίγιο και... καρότο λοιπόν για τους ΣΑΝΕΛ.
 
Σήμερα το πρωί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μία συνέντευξη του Ρώσου Υφυπουργού Οικονομικών, Σεργκέι Στορτσακ, έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις των αντι – ατλαντιστών, που συσπειρώνονται σε μία συμμαχία γύρω από την Ρωσία.
Όπως δήλωσε σχετικώς ο Ρώσος Υφυπουργός Οικονομικών, η οικονομική συμμαχία BRICS προτίθεται να βοηθήσει την Ελλάδα, εντάσσοντάς την στους κόλπους της ως μέλος. Αυτό θα άνοιγε μία εναλλακτική μορφή χρηματοδότησης της χώρας, ανταγωνιστικής προς το ΔΝΤ, η οποία αν μη τι άλλο θα μπορούσε να χρησιμεύσει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Το άκουσμα της ομολογουμένως πρωτότυπης είδησης έδωσε το έναυσμα στα απανταχού ροζ και ψεκασμένα παπαγαλάκια να.....
θριαμβολογήσουν για τον «νέο δρόμο» που ανοίγουν οι ρώσοι στην κυβέρνηση. Μάλιστα η συγκεκριμένη είδηση είχε εξαιρετική σημασία, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε ημέρα Eurogroup, γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορούσε να γίνει χρήση της ασχέτως της τελικής κατάληξής της.
Κοινώς, οι συριζαίοι θα μπορούσαν να πάνε στο Eurogroup έχοντας ως διαπραγματευτικό εργαλείο μία αντιπρόταση από τους ρώσους. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, γεωπολιτικά και οικονομικά, θα ήταν αρκετό για να προκαλέσει ρίγη στις αντίπαλες διαπραγματευτικές αποστολές. Μάλιστα, από πλευράς κυβέρνησης αυτό θα ήταν και ελαχίστως απαιτητικό πολιτικά, αφού χρειαζόταν απλώς η ακινησία των κυβερνώντων και ιδιαιτέρως του εκπροσώπου Tύπου τους.
Παρόλα αυτά, οι συριζαίοι, προσπαθώντας να αποδείξουν στην Μέρκελ και τον Σόιμπλε ότι είναι «καλά παιδάκια» και ότι δεν προτίθενται να πράξουν το ο,τιδήποτε μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση τους διεθνείς τοκογλύφους, έσπευσαν να δηλώσουν ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να προβούν σε μία τέτοια κίνηση.
Σας παραθέτουμε αυτολεξεί την σχετική απάντηση του Σακελλαρίδη: "Δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή κάποια τέτοια κίνηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης... Θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα έτσι ώστε να υπάρχει χρηματοδότηση της αναπτυξιακής διαδικασίας στην ελληνική οικονομία. Δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση κάτι δεδομένο και κάτι το οποίο να έχει υποβληθεί ως αίτημα".
Έτσι «έκαψαν» το ρωσικό δώρο πριν τις διαπραγματεύσεις και τώρα θα πάνε στο Eurogroup «γυμνοί».
Με βάση αυτό το διαπραγματευτικό «όπλο» που οικειοθελώς εγκατέλειψαν, μπορεί να καταλάβει εύκολα κανείς ότι η εκλογολογία και οι κορώνες περί «δημοψηφίσματος» είναι μία κακοστημένη μπλόφα που δεν πρόκειται να λάβουν καν υπόψη τους οι διεθνείς τοκογλύφοι. Η κυβέρνηση προβαίνει σε συνεχή επικοινωνιακά παιχνίδια για να καλύψει τα νώτα της, την ίδια ώρα που ετοιμάζεται να υπογράψει ένα νέο απεχθές μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών