Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Μαΐου 14, 2015

Τραγέλαφος του Σύριζα: Ανέθεσε στον πρώην εκτελεστικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ρουμελιώτη να διερευνήσει την συμμετοχή μας στους BRICS!


Τραγέλαφος του Σύριζα: Ανέθεσε στον πρώην εκτελεστικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ρουμελιώτη να διερευνήσει την συμμετοχή μας στους BRICS!

σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι σε αγαστή συνεργασία με το παγκόσμιο σιωνιστικό κατεστημένο και αποτελεί το χείριστο ανθελληνικό τσιράκι των παγκόσμιων τοκογλύφων. Ο Έλληνας πότε θα ξυπνήσει άραγε;!

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης με τον Στρος Καν στην Βουλή των Ελλήνων

Έπεσε «βαριά» στα παπαγαλάκια η ηχηρή διάψευση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο οποίος δήλωσε αναφανδόν ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα προσφυγής στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS. Οι διάφοροι προπαγανδιστές του χιλιάρικου των Τσιπροκαμμένων έχουν χτίσει μία ολόκληρη προπαγανδιστική γραμμή επάνω στην αλλαγή της γεωπολιτικής ρότας της πατρίδας μας και έτσι ο Σακελλαρίδης τους έκανε ζημιά.
Έπρεπε, λοιπόν, η δήλωση αυτή, που απευθυνόταν στους διεθνείς τοκογλύφους, να λάβει ένα αντίβαρο, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν την προπαγάνδα τους. Όμως αυτό το....
αντίβαρο θα έπρεπε να είναι εντελώς γελοία, για να μην προκαλέσει την αντίδραση των αμερικανοσιωνιστών αφεντών της συγκυβερνήσεως. Ακριβές αντίστοιχο μπορεί να δει κανείς στην συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν, η οποία έγινε αμέσως μετά τις υποσχέσεις Καμμένου στους Αμερικανούς για το 70% του Αιγαίου.
Έτσι, λοιπόν, η διερεύνηση της πιθανότητας συμμετοχής της χώρας μας στους BRICS, ανατέθηκε από τον Δραγασάκη στον Παναγιώτη Ρουμελιώτη. Ας παραθέσουμε ένα σύντομο βιογραφικό του εν λόγω προσώπου, ώστε να καταλάβει ακόμα και ο πιο αδαής ότι πρόκειται για ένα προπαγανδιστικό τρικ της συγκυβερνήσεως, που έχει ως σκοπούμε την περαιτέρω πρόσδεση της χώρας μας στο ΔΝΤ και την απομάκρυνση της όποιας πιθανότητας βοήθειας από τους BRICS.
Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης είναι οικονομολόγος, πανεπιστημιακός, τραπεζίτης και πολιτικός. Υπήρξε οικονομικός σύμβουλος, συνεργάτης και υπουργός του Ανδρέα Παπανδρέου, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και καθηγητής σε διάφορα πανεπιστήμια. Από το 2011 μέχρι σήμερα είναι αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.
Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης από το 1978 συμμετείχε στο οικονομικό επιτελείο του Ανδρέα Παπανδρέου μαζί με τους Γεράσιμο Αρσένη, Απόστολο Λάζαρη, Κώστα Σημίτη κ.α. Με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Συντονισμού (Οκτώβριος - Δεκέμβριος 1981), υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο (Δεκέμβριος 1981 – Ιούλιος 1982), υφυπουργός Οικονομικών (Ιούλιος 1982 – Σεπτέμβριος 1983) και υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας (Απρίλιος 1984 – Φεβρουάριος 1987).
Στις 5 Φεβρουαρίου 1987 έγινε υπουργός Εμπορίου, ενώ στο τέλος του ίδιου χρόνου (27 Νοεμβρίου 1987) και μέχρι το πέρας της κυβερνητικής θητείας (2 Ιουλίου 1989), διετέλεσε υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Παρ' ότι υπήρξε μέλος στα υπουργικά συμβούλια του ΠΑΣΟΚ, ουδέποτε διεκδίκησε κοινοβουλευτική έδρα.
Στις 18 Ιουνίου 1989 ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης εκλέχθηκε ευρωβουλευτής (Ευρωεκλογές 1989) τοποθετούμενος στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα για την εκλογή του αυτή παραιτήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Διετέλεσε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως την λήξη της θητείας του, το 1994.
Στις 18 Ιουλίου 1989, έναν μήνα μετά την εκλογή του ως ευρωβουλευτή, η Βουλή τον παρέπεμψε (με 170 ψήφους) για δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο που δίκασε το Σκάνδαλο Κοσκωτά, με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί ευθύνης υπουργών (για την ιδιότητά του ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας). Τελικά ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τέσσερις παραπεμφθέντες (Ανδρέα Παπανδρέου, Μένιο Κουτσόγιωργα, Δημήτρη Τσοβόλα και Γιώργο Πέτσο), δεν δικάστηκε καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινουβούλιο αρνήθηκε να άρει την ασυλία του, κάτι που ήταν απαραίτητο ώστε να τεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών