Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015

11 Σεπτεμβρίου 2001: Η μέρα που άλλαξε τον κόσμο


11 Σεπτεμβρίου 2001: Η μέρα που άλλαξε τον κόσμο

Σαν σήμερα πριν 14 χρόνια δύο πολιτικά αεροσκάφη προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στο κέντρο της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ. Η πτήση 11 της American Airlines με 81 επιβάτες συνετρίβη στον Βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στις 8:46:40 π.μ. τοπική ώρα. Η πτήση 175 της United Airlines με 56 επιβάτες συνετρίβη στον Νότιο Πύργο στις 9:02:59 π.μ. τοπική ώρα και μεταδόθηκε ζωντανά από τα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα ανά τον κόσμο, που μόλις είχαν διακόψει το πρόγραμμά τους για να ενημερώσουν για την προηγούμενη πρόσκρουση.
Αποτέλεσμα αυτών των δύο προσκρούσεων ήταν να καταρρεύσει ο Νότιος Πύργος στις 9:59 π.μ. και ο Βόρειος Πύργος στις 10:28 π.μ. Ο συνολικός αριθμός των....
νεκρών εκείνης της ημέρας ανέρχεται κοντά στους 3.000 κάνοντάς την μία από τις πιο αιματηρές – αν όχι η πιο αιματηρή – τρομοκρατική επίθεση που έγινε ποτέ.
Παραλλήλως με τα παραπάνω η 11η Σεπτεμβρίου του 2001 είναι επίσης η μέρα που άλλαξε τον κόσμο, αφού είναι η επίσημη έναρξη του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας». Δεν θα υπεισέλθουμε σε διάφορες θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί σχετικά με εκείνη την ημέρα, αφού πλέον δεν έχουν καμία απολύτως σημασία, πέραν της πιθανής αποκαλύψεως κάποιων καθεστωτικών μύθων σχετικά με εκείνη την ημέρα. Όμως, δεν έχουν καμία σημασία γιατί ακόμα και η επιβεβαίωση τους δεν μπορεί να αλλάξει την πορεία της διεθνούς πολιτικής.
Οι άμεσες συνέπειες του γεγονότος ήταν καταρχάς η αύξηση των μέτρων «εσωτερικής ασφάλειας» σε ολόκληρο τον λεγόμενο «δυτικό κόσμο», γεγονός που αποτελεί την είσοδο των μυστικών υπηρεσιών σε κάθε σπίτι στον κόσμο, την διαρκή παρακολούθηση των πάντων μέσω του λεγόμενου “Patriot Act” που ψηφίστηκε στις ΗΠΑ στις 26 Οκτωβρίου του 2001, λίγες μέρες μετά την τραγωδία. Κατά δεύτερον εξαπολύθηκαν δύο άμεσες πολεμικές εκστρατείες των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν, με σκοπό τον εντοπισμό και την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν και την ανατροπή του μπααθικού καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν με την πρόφαση ότι κατείχε όπλα μαζικής καταστροφής.
Εν τέλει αυτό που αποδείχτηκε στην συνέχεια ήταν ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν δεν κατείχε όπλα μαζικής καταστροφής και ότι η Αλ Κάιντα του Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν μία τρομοκρατική οργάνωση που στο παρελθόν, αλλά και στο μέλλον, ήταν χρηματοδοτούμενη από τις ΗΠΑ, προκειμένου να τους κάνει «βρώμικο» γεωπολιτικό παιχνίδι. Όμως αυτές οι αποδείξεις δεν σταμάτησαν τις ΗΠΑ, οι οποίες πλέον είχαν γεμίσει την Ασία με τις στρατιωτικές τους βάσεις, σε ένα σχέδιο περικύκλωσης του Ιράν, το οποίο αναμενόμενα θα καταλήξει σε έναν πόλεμο, οι προπαρασκευαστικές ενέργειες του οποίου κρατάνε μέχρι σήμερα.

Και εδώ είναι που έρχεται η γεωπολιτική θεωρία να ρίξει φως στα τεκταινόμενα, αποκαλύπτοντας το αδιάψευστο γεγονός ότι η 11η Σεπτεμβρίου υπήρξε μία θαυμάσια ευκαιρία για τις ΗΠΑ, προκειμένου να επεκταθούν γεωστρατηγικώς σε μία πολύ ευαίσθητη περιοχή. Αντιγράφουμε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Μπρεζίνσκι, "The Grand Chessboard", που εκδόθηκε το 1998: «Με βάση την γεωγραφία το Καζακστάν είναι η ασπίδα και το Ουζμπεκιστάν η ψυχή για τις πολυποίκιλες εθνικές αφυπνίσεις της περιοχής», ενώ στα συμπεράσματα του βιβλίου, θέτει τον σκοπό, λέγοντας: «Συνεπάγεται ότι η πολιτική και οικονομική υποστήριξη για αυτές τις σημαντικές, πρόσφατα ανεξαρτητοποιημένες χώρες είναι ένα σημαντικό μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την Ευρασία. Η εδραίωση μίας κυρίαρχης Ουκρανίας, η οποία στο μεταξύ επαναπροσδιορίζει τον εαυτό της ως μία κεντροευρωπαϊκή χώρα και προχωρά σε μια εντονότερη συγχώνευση με την Κεντρική Ευρώπη, είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό συστατικό μίας τέτοιας πολιτικής, όπως εξίσου σημαντική είναι και η εγκαθίδρυση στενότερων σχέσεων με κράτη στρατηγικώς αξονικά, όπως το Αζερμπαϊτζάν και το Ουζμπεκιστάν, επιπροσθέτως της πιο γενικευμένης προσπάθειας να “ανοίξει” η κεντρική Ασία στην παγκόσμια οικονομία, παρά τα ρωσικά εμπόδια».

Και μετά από αυτά αξίζει να παραθέσουμε την κριτική θεωρία του καθηγητή Spykman, καθηγητή του τμήματος διεθνών σχέσεων του Yale, ο οποίος χάραξε την παρακάτω παρατεθείσα περιοχή στον παγκόσμιο χάρτη, ως το «κλειδί» της δημιουργίας μίας παντοκρατορίας. Πάσα ομοιότητα των δύο χαρτών προφανώς δεν είναι συμπτωματική και  έχει απόλυτη συνάφεια με το απόσπασμα από το νέο βιβλίο του Κίσινγκερ που γράφει: «Το ιδανικό μίας ενωμένης Ευρώπης υπό μία μοναδική θεία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί. Οι ΗΠΑ παρείχαν το μέρος για να σχηματιστεί αυτή σε μακρινές ακτές».
Βλέπουμε, λοιπόν, μία ευθεία γραμμή που ξεκινά από την θεωρία του Spykman στις αρχές της δεκαετίας του 50, φτάνει στην 11η Σεπτεμβρίου και επεκτείνεται στους πολέμους στην Μέση Ανατολή και την Ασία, μέχρι σήμερα στις ταραχές της Ουκρανίας και τον συριακό "εμφύλιο" πόλεμο και την δημιουργία του Ισλαμικού Χαλιφάτου της ISIS. Η 11η Σεπτεμβρίου υπήρξε μία πολύνεκρη τραγωδία, την οποία όμως εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι αμερικανοί για να πραγματώσουν γεωπολιτικά σχέδια δεκαετιών.
του Κώστα Αλεξανδράκη, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής

1 σχόλιο:

  1. πεστε την αληθεια.οι αμερικανοι σκοτωσαν τους δικους τους για να πεισουν την κοινη γνωμη οτι ιρακ και αβγανισταν ειναι τρομοκρατες ωστε να πανε εκει να παρουν τα πετρελαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών