Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2016

Ηλίας Παναγιώταρος και Γιάννης Λαγός στο “Εμπρός”: Στην Θράκη υπάρχουν Ακρίτες που φυλάνε Θερμοπύλες


Ηλίας Παναγιώταρος και Γιάννης Λαγός στο “Εμπρός”: Στην Θράκη υπάρχουν Ακρίτες που φυλάνε Θερμοπύλες

Συνέντευξη στον Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ για την εφημερίδα "Εμπρός"

Τον Νομό του Ακριτικού Έβρου επισκέφθηκαν οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός και Ηλίας Παναγιώταρος. Οι δύο Βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου, μετά τις ομιλίες τους σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο, έφτασαν μέχρι και την βορειότερη περιοχή της Ελλάδος, στο ακριτικό Ορμένιο που βρίσκεται δίπλα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψη, αλλά και την περιοδεία τους στο βορειότερο τμήμα της Ελλάδος, μας μεταφέρουν σε μια «κοινή» συνέντευξη που έδωσαν στο «ΕΜΠΡΟΣ».
- Θα ήθελα να μου πείτε πως είναι γενικά η κατάσταση στην περιοχή του Έβρου;
Ι.Λαγός: Η κατάσταση στον Νομό Έβρου είναι πάρα πολύ δύσκολη, όπως είναι εξάλλου και σε...
όλη την Ελλάδα. Τα ίδια περίπου μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν αυτή την στιγμή παντού οι Έλληνες, όμως θα σας πω ότι πραγματικά έμεινα συγκινημένος με αυτά που είδα. Είδα άνδρες και γυναίκες, πραγματικά Έλληνες με την πλήρη έννοια του όρου, ανθρώπους που φυλάνε Θερμοπύλες εκεί πάνω. Όταν βλέπεις αυτούς τους ανθρώπους να σε αγκαλιάζουν, να σε φυλάνε και να δακρύζουν λέγοντας, «εσείς, η Χρυσή Αυγή είστε η μόνη Ελπίδα μας», αυτό από μόνο του πραγματικά για εμάς σημαίνει τα πάντα. Υπάρχουν Εξαιρετικοί Έλληνες εκεί. Πραγματικοί Ακρίτες!
Η.Παναγιώταρος: Η κατάσταση στον Έβρο είναι απλά τραγική. Η ειδοποιός διαφορά του Νομού Έβρου, είναι ότι εκεί υπάρχει ο ποταμός, υπάρχουν επομένως πολλά σημεία διάβασης των λαθρομεταναστών. Δεν υπάρχουν πια συνοριοφύλακες, επομένως δεν μπορεί να συλληφθεί επί της ουσίας κανένας παράνομος. Δεν υπάρχει καν νομικό πλαίσιο. Υπάρχουν οικονομικά ζητήματα και δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και σε άλλες πόλεις του Νομού, αν δεν υπήρχε ο τουρισμός από την Τουρκία θα υπήρχε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Αυτό θα έπρεπε να έχει βαρέσει ένα «καμπανάκι» στους υπευθύνους προκειμένου να λάβουν τα μέτρα τους. Καλός είναι ο τουρισμός από όπου και να προέρχεται, αλλά το να βλέπεις εκατοντάδες πινακίδες στα τούρκικα δείχνει υποτέλεια και ανάγκη εκτουρκισμού.
- Τι προβλήματα αντιμετωπίζει ο Νομός με τους μουσουλμάνους, αλλά και με την είσοδο των λαθρομεταναστών;
Ι.Λαγός: Υπάρχουν τεράστια προβλήματα, όχι τόσο με τους λαθρομετανάστες, όσο με τους Τούρκους που μπαίνουν και αυτοί είναι που ουσιαστικά κουμαντάρουν το λαθρομεταναστευτικό χάος σε όλον τον Έβρο. Όσο αφορά το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες, αυτή την στιγμή διάφορες ΜΚΟ προσπαθούν να βρουν σπίτια σε διάφορες περιοχές του Έβρου για να στεγάσουν τους λαθρομετανάστες. Θα είναι τεράστιο το πρόβλημα εάν ένας μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων εγκατασταθεί μόνιμα εκεί. Και συγκεκριμένα, όχι απλά μουσουλμάνων, αλλά Τούρκων, οι οποίοι δεν διστάζουν να δηλώνουν ακόμα και δημόσια ότι είναι ανθέλληνες και αντιευρωπαίοι. Στο Ορμένιο συμβαίνουν συνταρακτικά πράγματα. Πάνε οι κάτοικοι από μόνοι τους στα περάσματα που περνάνε οι λαθρομετανάστες, και με κίνδυνο της ζωής τους, τους «συλλαμβάνουν» αυτοί. Μετά καλούν τις ομάδες τις αστυνομίας ή του στρατού για να έρθουν να τους παραλάβουν.
H.Παναγιώταρος: Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα. Στο Διδυμότειχο για παράδειγμα, υπάρχει το μεγαλύτερο τζαμί των Βαλκανίων, στο οποίο γίνονται τώρα και εργασίες αναστύλωσης. Ενώ στο Διδυμότειχο υπάρχουν ελάχιστοι μουσουλμάνοι, έχουν βάλει Ιμάμη και έτσι είναι υποχρεωμένη όλη η πόλη να ακούει τον μουεζίνη, λες και είναι ακόμη υπό τουρκοκρατία. Θα έπρεπε να έχουν ανασταλεί οι οποιεσδήποτε εργασίες αναστηλώσεων οθωμανικών και μουσουλμανικών μνημείων. Διατίθενται τεράστια κονδύλια πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την αναστύλωση αυτών των μνημείων, ενώ δεν δίνεται τίποτα για τα Ελληνικά μνημεία. Είδαμε οδικά έργα, ειδικά στο Βόρειο τμήμα του Έβρου, τα οποία έχουν σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια. Τα ίδια ισχύουν και για κάποιους κάθετους οδικούς άξονες, οι οποίοι χρησιμεύουν μεταξύ άλλων και στην μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μιλάμε δηλαδή για καταστάσεις εγκατάλειψης, πραγματικά τραγικές.
- Υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα, όχι απλά με τους τούρκους, αλλά γενικά με τους μουσουλμάνους στον Έβρο;
Ι.Λαγός: Εδώ πρέπει να τονίσω ότι οι Πομάκοι είναι εξαιρετικοί Έλληνες. Όχι μόνον δε θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα, αλλά απεναντίας κρατάνε ψηλά την σημαία της Ελλάδος και την υπερασπίζονται. Ήταν συγκλονιστικό αυτό που είδαμε εκεί πέρα. Όμως το διεφθαρμένο Ελληνικό κράτος, και το τωρινό, και το προηγούμενο, ωθεί τους Πομάκους στον νεοτουρκισμό. Το ίδιο το κράτος αναγκάζει τους Πομάκους να δηλώσουν από ένα σημείο και μετά, "Τούρκοι". Και εδώ πρέπει να τονίσω τον πολύ βρώμικο ρόλο που παίζει το τούρκικο προξενείο. Ο ρόλος του και η ζημιά που κάνει το τουρκικό προξενείο στην Θράκη είναι δεδομένη. Εκτουρκίζει τους μουσουλμάνους της Θράκης, με τον καλό, ή με τον κακό τρόπο.
Η.Παναγιώταρος: Γενικά στην Θράκη η εικόνα είναι τραγική. Όσον αφορά τους Πομάκους, είναι Έλληνες με όλη την σημασία της λέξεως. Το κράτος, -και δεν μιλάω μόνον για αυτή την κυβέρνηση, αλλά για όλες τις κυβερνήσεις εδώ και 40 χρόνια-, δεν έλαβε κανένα μέτρο ώστε οι Πομάκοι που είναι Ελληνικό φύλο εξισλαμισμένο, να διαφοροποιηθούν πλήρως και ολοκληρωτικά. Θα έπρεπε τα Πομακικά χωριά να είναι αναχώματα στον τουρκικό επεκτατισμό. Επίσης, θα έπρεπε πάση θυσία οι Ελληνικές αρχές, η Εκκλησία και οι Μητροπολίτες των κατά τόπους περιοχών να ενισχύσουν οικονομικά την γέννηση νέων Χριστιανών. Δεν έχει γίνει όμως απολύτως τίποτα, με αποτέλεσμα οι τούρκοι συνεχώς να αποθρασύνονται και να πιστεύουν ότι οι περιοχές της Θράκης είναι ήδη τσιφλίκι τους.
- Τι θα έπρεπε να γίνει για τα προβλήματα της Θράκης και του Έβρου;
Ι.Λαγός: Πρώτα από όλα, θα πρέπει να υπάρχει διάθεση να λυθούν. Και αυτή την στιγμή εκ μέρους των «υπευθύνων» της κυβέρνησης δεν υπάρχει διάθεση. Όταν θα έρθει λοιπόν μια Εθνική Κυβέρνηση, η οποία θα θελήσει να λύσει τα προβλήματα, αυτά λύνονται. Πρώτη κίνηση, το τουρκικό προξενείο φεύγει. Δεν υπάρχουν τουρκικά προξενεία. Υπάρχει μόνον η τουρκική πρεσβεία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχει τουρκικό προξενείο που είναι μόνον πηγή κινδύνων. Θα αναπτυχθεί και πάλι ο πρωτογενής τομέας που είναι ο βασικός πυλώνας της Ελληνικής οικονομίας, αγρότες και κτηνοτρόφοι, καθώς η γη της Θράκης μπορεί να παράγει τα πάντα. Αλλά επιμένω και το ξαναλέω ότι πάνω από όλα είναι η διάθεση από το Ελληνικό κράτος, η οποία αυτή την στιγμή είναι ανύπαρκτη.
Η.Παναγιώταρος: Έχουν γίνει, και συνεχίζουν να γίνονται τραγικά λάθη. Έπρεπε καταρχήν οι Πόντιοι που ερχόντουσαν και έρχονται από τις Σοβιετικές Δημοκρατίες να εγκαθίστανται όλοι εκεί και όχι να πηγαίνουν στον Ασπρόπυργο, στην Καλλιθέα και οπουδήποτε αλλού. Για να γίνει αυτό, το κράτος θα έπρεπε να τους δώσει φυσικά κάποια κίνητρα, όπως ευεργετήματα, γη κ.λπ. Υπάρχει μια πόλη που αυτή την στιγμή είναι «κουφάρι», η οποία επρόκειτο να γίνει μια Ποντιακή πόλη, αλλά δεν έγινε ποτέ. Θα σας πω τα θετικά ευεργετήματα της παρουσίας των Ποντίων. Ανάμεσα στην Ελύτη και στο Ξινό Νερό που οι σκοπιανοί αλωνίζουν μαζί με την προπαγάνδα τους, στην Ελύτη είναι αμιγώς Πόντιοι και βαστάνε Θερμοπύλες. Κρατάνε κυριολεκτικά τις ισορροπίες και την Ελλάδα στην περιοχή όρθια. Δυστυχώς, η Θράκη χάνεται καθώς προχωρούν στην Κοσοβοποίηση της και αν δεν ληφθούν μέτρα θα βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων, χωρίς να πέσει ούτε μια τουφεκιά.

1 σχόλιο:

  1. Φαίνεται οτί για την Θράκη μας νοιάζεται μόνο η ΧΑ με τα πρωτοπαλίκαρα της βέβαια(Παναγιώταρο-Λαγό κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών