Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Μαρτίου 24, 2016

Χάος στην Ειδομένη: Οι “πρόσφυγες” συμπλέκονται μεταξύ τους


Χάος στην Ειδομένη: Οι “πρόσφυγες” συμπλέκονται μεταξύ τους

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η κατάσταση στην Ειδομένη, καθώς μόνο η λέξη χάος μπορεί να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”, η οποία υπό τον τίτλο “Ειδομένη: Συμπλοκές προσφύγων για λίγο ψωμί!” και υπότιτλο “Ανεξέλεγκτη πλέον η κατάσταση στον καταυλισμό. Καθημερινά είναι τα βίαια επεισόδια. Αναχώρησαν λόγω φόβου οι ΜΚΟ. Τρόμος και στους κατοίκους” αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
“Με ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί μοιάζει η κατάσταση στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη. Ομάδες προσφύγων προπηλακίζονται μεταξύ τους, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις φοβούνται για τη...
σωματική ακεραιότητα των μελών τους σαν να είναι σε εμπόλεμη ζώνη και οι κάτοικοι της περιοχής ζουν με τον τρόμο ότι οι εξαγριωμένοι κι εξαθλιωμένοι πρόσφυγες θα ορμήσουν στα σπίτια τους.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, στην Ειδομένη ζουν σήμερα περίπου 13.000 πρόσφυγες. Πρόκειται δηλαδή για μια πόλη σαν την Καστοριά ή το Ναύπλιο, σε μια περιοχή όπου οι Έλληνες είναι περίπου 14.000. Ο δήμαρχος της περιοχής Χρήστος Γκουντενούδης δηλώνει ανήσυχος και τονίζει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση στην Ειδομένη.«Οι πρόσφυγες κάνουν ό,τι θέλουν και οι αστυνομικοί κάθονται και τους κοιτάζουν. Και μπορεί μέχρι τώρα κάποιοι πρόσφυγες να έκλεβαν μόνο ξύλα για να ζεσταθούν, όμως η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί και εύχομαι να μη γίνει κάτι ακραίο» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παιονίας. Ομάδα προσφύγων έκλεισε χθες την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κιλκίς στο ύψος του Πολυκάστρου, ενώ άλλοι 150 πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν 300 μέτρα από το τελωνείο των Ευζώνων. Οι βιαιοπραγίες μεταξύ τους είναι πλέον καθημερινές, γι' αυτό και τα μέλη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) αλλά και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν προκειμένου να προστατευθούν από τους εξαγριωμένους πρόσφυγες. «Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο και είναι λογικό, καθώς 13.000 άνθρωποι ζουν κάτω από φριχτές συνθήκες» είπε στη «δημοκρατία» μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης. Τα προχτεσινά επεισόδια ξεκίνησαν όταν Σύροι πρόσφυγες ενεπλάκησαν με Αφγανούς, στη συνέχεια ομάδα προσφύγων προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του καταυλισμού και να εμποδίσει τους υπόλοιπους να πάρουν φαγητό και να επισκεφτούν τους γιατρούς”.
Τα πράγματα, όπως περιγράφονται στο δημοσίευμα, είναι ξεκάθαρα: οι κάτοικοι της Ειδομένης είναι όμηροι μιας κατάστασης, την οποία δεν δημιούργησαν οι ίδιοι, αλλά ούτε έχουν και την παραμικρή ευθύνη γι' αυτήν. Οι “πρόσφυγες” κάνουν ό,τι τους γουστάρει, ενώ η αστυνομία δεν επεμβαίνει έστω και στον ελάχιστο βαθμό, παρότι η συμπεριφορά των “προσφύγων” βάζει σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια.
Όσο για τα μέλη των ΜΚΟ και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ φρόντισαν πολύ γρήγορα να “γδυθούν” από το “σινιέ” ρούχο της “αλληλεγγύης” και να φύγουν από την περιοχή, προκειμένου να μην γευθούν την “ευγνωμοσύνη” και τις “φιλοφρονήσεις” των προστατευομένων τους “προσφύγων”. Φρόντισαν, δηλαδή, να προστατέψουν την σωματική τους ακεραιότητα, αφήνοντας στην τύχη τους τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, τους οποίους φυσικά και δεν ρώτησε κανείς αν επιθυμούν να μετατραπεί η περιοχή τους σε μαι τεράστια αποθήκη ψυχών, και οι ίδιοι ως μειοψηφία στον Τόπο τους να τρέμουν σε καθημερινή βάση για το τι πρόκειται να τους συμβεί.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι οι “αλληλέγγυοι” πουλάνε τον “ανθρωπισμό” τους εκ του ασφαλούς, καθώς όταν τα πράγματα σκουραίνουν οι ίδιοι φροντίζουν “να την κάνουν” προς ασφαλείς τοποθεσίες, αφήνοντας τους Έλληνες της περιοχής έρμαιο στις διαθέσεις απελπισμένων ανθρώπων τους οποίους η ανέχεια μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες πράξεις.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών