Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιουνίου 07, 2016

Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα σχεδιάζουν οι Συριζαίοι - Ψαλίδι και στον κατώτατο μισθό!


Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα σχεδιάζουν οι Συριζαίοι - Ψαλίδι και στον κατώτατο μισθό!

Δεν έχει πάτο το βαρέλι της αναλγησίας των συνεχόμενων Μνημονίων, καθώς δεν έχει τελειωμό η αφαίμαξη του λαϊκού μόχθου. Δύο εφιαλτικά σενάρια μείωσης του κατώτατου μισθού (ο οποίος από το 2012 διαμορφώνεται στα 586 ευρώ) επεξεργάζονται την περίοδο αυτή τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών με υπηρεσιακά στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.
Τα σενάρια αυτά προβλέπουν τα εξής:
1. Ευθεία μείωσή του, με απόφαση της κυβέρνησης, βάσει του γενικού θεσμικού πλαισίου που ήδη παρέχει η νομοθεσία του 2013. Ο νόμος προβλέπει ότι.....
«το ύψος του νομοθετημένου κατώτατου μισθού και νομοθετημένου ημερομισθίου θα πρέπει να καθορίζεται λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της για ανάπτυξη από την άποψη της παραγωγικότητας, των τιμών και της ανταγωνιστικότητας, της απασχόλησης, του ποσοστού της ανεργίας, των εισοδημάτων και μισθών».
2. «Διευκόλυνση» της μείωσής του μέσω της ενσωμάτωσης του 13ου και του 14ου μισθού στους 12 μηνιαίους μισθούς. Το δεύτερο σενάριο αντιστοιχεί σε παλιότερη πρόταση του ΔΝΤ, που είχε κατατεθεί σχεδόν ταυτόχρονα με την πλήρη κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο το 2012.
Ο χρονικός ορίζοντας αυτών των προτάσεων διαφαίνεται στο Φθινόπωρο του 2016, γεγονός το οποίο δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το μέλλον της κυβέρνησης και την πιθανή δημιουργία ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων. Βεβαίως, η μέχρι τώρα πορεία των 153 βουλευτών της κυβέρνησης έχει δείξει ότι αυτοί είναι «μπετοναρισμένοι», ψηφίζοντας σαν πρόβατα το ένα μετά το άλλο τα νομοσχέδια που προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο υπερψηφίστηκε απ’ όλες τις πτέρυγες του «συνταγματικού τόξου» το καλοκαίρι του 2015.
Μένουν ελάχιστοι μήνες για να διαπιστώσουμε τόσο την επαλήθευση ή μη των νέων εφιαλτικών σεναρίων εφαρμογής των μνημονιακών απαιτήσεων και διαταγών, όσο και το αν για μια ακόμη φορά οι κυβερνητικοί βουλευτές θα έχουν συμπεριφορά μαντριού, για να συνεχίσουν να γεύονται το «μέλι» της εξουσίας.
                
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών