Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016

Το θράσος του Πρετεντέρη και ο πανικός του συστήματος για την άνοδο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Το θράσος του Πρετεντέρη και ο πανικός του συστήματος για την άνοδο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Η συνεχής άνοδος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ οδηγεί τους διαφόρους ψευτοδημοκράτες του «συνταγματικού τόξου» στην αποκάλυψη του πραγματικού τους εαυτού. Μετά το παραλήρημα του εθνομηδενιστή Χριστόπουλου στην «Καθημερινή» είχαμε μια σχετικά ανάλογη «αλά καρτ» ευαισθησία, από τον γνωστό εκσυγχρονιστή (και λαομίσητο) οπαδό των Μνημονίων, δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη. Γράφοντας στα «Νέα» σχετικά με τον νέο εκλογικό νόμο λέει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει σανίδα σωτηρίας και πλην Λεβέντη ή Μιχαλολιάκου δεν κυκλοφορούν πολλοί υποψήφιοι σωτήρες του. Ο κυνισμός τους άλλωστε περισσεύει. Ο Βούτσης, ας πούμε, δήλωσε για τη Χρυσή Αυγή ότι δεν υπάρχουν «μη ευπρόσδεκτοι ψήφοι» - να υπενθυμίσω απλώς ότι το 2014 ο Σταύρος Δήμας δήλωνε ότι...
δεν θα δεχθεί να εκλεγεί πρόεδρος με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Είναι προφανώς η διαφορά ανάμεσα σε ένα αίσθημα δημοκρατικής αξιοπρέπειας και σε μια ξεδιάντροπη αντίληψη της πολιτικής. Και είναι τόσο θρασείς στον κυνισμό τους ώστε κατηγορούν δημοσίως κι επισήμως τα δημοκρατικά κόμματα επειδή δεν ψηφίζουν την απλή αναλογική προκειμένου να αποτραπεί “η παλινόρθωση του καθεστώτος”».
Μέσα σε λίγες μόλις γραμμές κρύβεται ο κυνισμός, η ξεδιαντροπιά και το θράσος του Πρετεντέρη και των ομοίων του, για να χρησιμοποιήσουμε τους ίδιους ακριβώς χαρακτηρισμούς που έχει στο άρθρο του και ο υπάλληλος του ΔΟΛ. Πολύ επιλεκτική άποψη για την Δημοκρατία έχει ο «πολύς» Πρετεντέρης. Η Τρίτη Πολιτική Δύναμη του Τόπου, με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους, αντιμετωπίζεται (επομένως και οι ψηφοφόροι της) με τον πλέον αντιδημοκρατικό τρόπο.
Όσο για τον Σταύρο Δήμα, η απαράδεκτη και ελεεινή δήλωσή του, τον Δεκέμβριο του 2014, δείχνει γιατί κάποτε κάποια εφημερίδα είχε αμφισβητήσει ευθέως την ευφυία του… Θα έπρεπε, όμως, ο υβριστής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Πρετεντέρης, να γνωρίζει ότι «ξεδιάντροπη αντίληψη της πολιτικής» και έλλειψη στο «αίσθημα δημοκρατικής αξιοπρέπειας» σημαίνει η απαξίωση και η περιφρόνηση μιας Λαοφιλούς πολιτικής δύναμης, μόνο και μόνο επειδή αυτή δεν συνάδει πολιτικά με τα υπόλοιπα κόμματα και επειδή δεν προσκυνά τους «νταβατζήδες» των καθεστωτικών ΜΜΕ, τα οποία αν και καταχρεωμένα επιθυμούν να ελέγχουν τα πάντα στον Τόπο.
Μιας, λοιπόν, και χρησιμοποιεί τον τίτλο «Πανικός» στον τίτλο του κειμένου του ο Πρετεντέρης, αυτός ο τίτλος είναι αναμφίβολα ο πλέον κατάλληλος για να περιγράψει το αίσθημα πανικού που διακατέχει όλες τις πλευρές του «συνταγματικού τόξου» απέναντι στην συνεχόμενη και ασταμάτητη άνοδο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών