Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 01, 2016

Σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα των μαχητών του Εθνικού Στρατού

Με την ευκαιρία της λήξης της ξενοκίνητης ανταρσίας 1946-49 δημοσιεύουμε μερικές ανέκδοτες φωτογραφίες της περιόδου εκείνης. Πρόκειται για ανέκδοτες φωτογραφίες και ένα έγγραφο από τα προσωπικά αρχεία μαχητών του Εθνικού Στρατού και της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής.

Η λήθη δεν μπόρεσε να σκεπάσει τις μνήμες. Σε πείσμα των καιρών, σε πείσμα όλων όσων θέλουν να παραχαραχτεί και να διαγραφεί η ιστορία εμείς επιμένουμε. Επιμένουμε και συνεχίζουμε, τιμώντας τους αφανείς και άγνωστους μαχητές, καθώς και τους άγνωστους ήρωες, πού έπεσαν μαχόμενοι στις κορυφογραμμές όλης της Ελλάδας, πολεμώντας για μια μεγάλη και ελεύθερη Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...
Άνδρες του Μεταβατικού Αποσπάσματος Χωροφυλακής Ξάνθης φωτογραφίζονται με τον οπλισμό του. Μαζί τους και λίγοι στρατιώτες.Οι άνδρες του Σταθμού Χωροφυλακής Φαναρίου Καρδίτσας φωτογραφίζονται λίγο μετά την απόκρουση επίθεσης των συμμοριτών εναντίον τους.30 Ιανουαρίου 1947 - Στρατιώτες του Εθνικού Στρατού φρουρούν την κρίσιμη διάβαση των Τεμπών. Οι συμμορίτες πολλές φορές προσπάθησαν να προξενήσουν δολιοφθορές στην διάβαση αυτή χωρίς επιτυχία.Αιχμάλωτες συμμορίτισσες του συγκροτήματος Κανελλοπούλου, οι οποίες φέρουν ομοιόμορφη στολή.Υπαξιωματικοί και στρατιώτες σε μια ανάπαυλα των μαχών κατά την διάρκεια των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων στα Άγραφα. Άνδρες του Εθνικού Στρατού μπροστά από οπλισμό συμμοριτών που λαφυραγωγήθηκε μετά από μάχη.Δείγμα οχύρωσης των συμμοριτών στον Γράμμο - Η φωτογραφία έχει ληφθεί λίγη ώρα μετά την κατάληψή του.Το χιούμορ δεν λείπει από τους άνδρες του Εθνικού Στρατού. Ένα μουλάρι των συμμοριτών που κατασχέθηκε από τους στρατιώτες ελέγχεται στα.. δόντια.Καταυλισμός του Εθνικού Στρατού στα Γιάννενα το 1948.Σήμα που εστάλη λίγο μετά την νικηφόρα μάχη ενός Τάγματος Πεζικού με υπέρτερες δυνάμεις συμμοριτών. Αξιοσημείωτη η τελευταία παράγραφος του σήματος: "Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει"!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών