Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 12, 2016

Βασικός στόχος του Τραμπ η καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης - Το κλίμα στις ΗΠΑ έχει αλλάξει, εδώ τι γίνεται;

Μια ιδιαίτερα προβεβλημένη προεκλογική υπόσχεση της καμπάνιας του Ντόναλντ Τράμπ είναι η δημιουργία ενός τείχους κατά του μήκους της συνοριακής γραμμή ΗΠΑ-Μεξικού σε περίπτωση που εκλεγεί τον Νοέμβριο του 2016. Ο κύριος στόχος είναι η καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης από το Μεξικό στις ΗΠΑ που στερεί θέσεις εργασίας σε Αμερικανούς ενώ παράλληλα οι μη νόμιμα αλλοδαποί εργαζόμενοι εξάγουν αφορολόγητο συνάλλαγμα στο Μεξικό. 

Επίσης είναι πασίγνωστο ότι οι παράνομοι αλλοδαποί που έρχονται από το Μεξικό ενισχύουν τον δείκτη εγκληματικότητας στις ΗΠΑ. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα...
είναι η άνθηση του εμπορίου ναρκωτικών σε οποιαδήποτε ανοικτά σύνορα.

Οι έντονες συζητήσεις που έχουν ανακύψει σχετικά με το θέμα της ανέγερσης αυτού του κωλύματος επικεντρώνονται στο κόστος του που εμφανίζει ένα αρχικό προϋπολογισμό της τάξεως των πέντε (5) δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ενώ ένας πιο ρεαλιστικός προϋπολογισμός ανεβάζει το κόστος της κατασκευής στο επίπεδο των δέκα (10) δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ένα τέτοιο δυσθεώρητο έξοδο ως προεκλογική υπόσχεση αρχικά είναι δύσκολο να υιοθετηθεί από το αμερικανικό εκλογικό σώμα. Όμως ο Τράμπ έχει ένα διπλωματικό άσσο στο μανίκι του που σε περίπτωση που εκλεγεί θα μπορέσει να κατεβάσει ένα καρέ του άσσου εναντίον της λαθρομετανάστευσης από το Μεξικό.Το πρώτο καλό χαρτί που έχει ο Τράμπ είναι η επίσημη υποστήριξη που έλαβε ήδη από τον προηγούμενο Μάρτιο του 2016 από το National Border Patrol Council (NBPC), δηλαδή το σωματείο  των πρακτόρων Φύλαξης Εθνικών Συνόρων (US Border Patrol Agents). Το NBPC σε δημόσια ανακοίνωση του δήλωσε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη πραγματική και οικονομική απειλή για τις ΗΠΑ από τα ανοικτά σύνορα.

Ο δεύτερος άσσος του είναι η υπόσχεση της ενίσχυσης των ήδη υπαρχόντων κωλυμάτων κατά μήκος της συνοριακής γραμμής που αποτελούνται αυτή τη στιγμή μόνο από χαλύβδινους φράχτες, πλάκες σκυροδέματος και άλλες περιφράξεις ομοίου τύπου με το υποσχόμενο τείχος. Αυτά τα κωλύματα πρώτον καλύπτουν μόνο  τα χίλια περίπου χιλιόμετρα της συνοριογραμμής και δεύτερον δεν συνιστούν σημαντικό εμπόδιο παράνομης εισόδου.

Ο τρίτος άσσος του Τράμπ είναι ότι χιλιάδες οικογένειες στο Μεξικό εξαρτώνται από τα χρήματα που τους στέλνουν οι παράνομα εργαζόμενοι στις ΗΠΑ ομοεθνείς τους. Δηλαδή πλήττοντας με αυτό τον τρόπο την αμερικανική οικονομία μεσοπρόθεσμα (μείωση θέσεων εργασίας για νόμιμα δικαιούχους αμερικανούς) αλλά και μακροπρόθεσμα (μη καταβολή εισφορών σε ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή λιγότερη οικονομική ενίσχυση για το αμερικανικό σύστημα υγείας, καταβολής συντάξεων και εφάπαξ). Ο τρόπος αποστολής αυτών των χρημάτων είναι μέσω ειδικών εταιριών που δεν εμπίπτουν πλήρως στους τραπεζικούς κανόνες, όπως η Western Union.

Δηλαδή ο αποστολέας και ο παραλήπτης δεν χρειάζεται να είναι ταυτοποιημένα πρόσωπα από τον τραπεζικό οργανισμό που εκτελεί την μεταφορά των χρημάτων. Άρα σε περίπτωση πάντοτε εκλογής ο Τράμπ υπόσχεται να διεξάγει στενότερους εργασιακούς ελέγχους, να κατάσχει χρήματα από παράνομα μισθία, να υπερφορολογήσει όλες ανεξαιρέτως τις εισαγωγές από το Μεξικό και να αυξήσει το κόστους όλων των ταξιδιωτικών εγγράφων από ιδιώτες αλλά και αξιωματούχους που θελήσουν να εισέλθουν στις ΗΠΑ από το Μεξικό.Ο προαναφερόμενος τέταρτος άσσος είναι η δήλωση του Τράμπ ότι θα αναγκάσει το Μεξικό με την διπλωματική οδό να συνεισφέρει οικονομικά για αυτόν τον φράκτη με μια πληρωμή της τάξεως των 5 έως 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Δηλαδή δηλώνει στο Μεξικό ότι και θα ενισχύσει τις περιπολίες στα σύνορα, και θα υψώσει κανονικό τείχος αλλά και θα στερέψουν οικονομικά πολλές οικογένειες στο Μεξικό εάν συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση της λαθρομετανάστευσης. Ενώ εάν το Μεξικό συνεργαστεί τότε και οι δυο χώρες θα ωφεληθούν ισότιμα και όχι η μια εις βάρος της άλλης.

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο Τράμπ στην προεκλογική του εκστρατεία προωθεί δυναμικά την δύναμη της διπλωματίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.

Άραγε εμείς στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να ωφεληθούμε από τη δύναμη της διπλωματίας για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης; Ναι αλλά μόνο με εθνική πολιτική ηγεσία που μόνο ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή μπορεί να προσφέρει στην πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών