Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Μαρτίου 21, 2017

ΤΟ 30% ΤΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΑ!

Ενώ η συγκυβέρνηση των αθλίων λακέδων της Μέρκελ ετοιμάζει νέα αύξηση στις τιμές των τσιγάρων (κατά 0,30 ευρώ, το αργότερο μέχρι το Πάσχα), με πρόσχημα την αύξηση των δημοσίων εσόδων, το δίκτυο καπνοπωλών υπολογίζει πως το λαθρεμπόριο τσιγάρων κατά πρώτο τρίμηνο του 2017 μπορεί να αγγίζει ακόμη και το 30% επί της νόμιμης αγοράς!

Οι τελευταίες επίσημες εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών μιλούσαν για πάνω από 22% μερίδιο του λαθρεμπορίου τσιγάρου τον Οκτώβριο του 2016 στο σύνολο της αγοράς, ενώ στα τέλη του 2015 το αντίστοιχο ποσοστό έφτανε το 19,8%.

Τα τσιγάρα αποτελούν πλέον το πιο φορολογημένο προϊόν στη χώρα –ξεπερνώντας ακόμη και τη βενζίνη– καθώς ο φόρος φθάνει στο...
84% της λιανικής τιμής σήμερα και το 90% από την 1η Ιανουαρίου 2017, ενώ η φοροδοτική ικανότητα του κλάδου των καπνοπωλών έχει εξαντληθεί. Με την εφαρμογή της 9ης κατά σειρά αύξησης φόρου στα τσιγάρα από το 2010 (η 8η έγινε τον Ιούνιο του 2016 με την αύξηση του ΦΠΑ) θα οδηγήσει στον δρόμο περισσότερες από 60.000 οικογένειες που απασχολούνται στην καπνική αλυσίδα και θα κλείσουν τουλάχιστον 3.000 περίπτερα από τα 6.000 που έχουν απομείνει, καθώς πριν από το 2010 οι περιπτερούχοι διέθεταν 11.000 καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα.
 
Κι εδώ, προκύπτει το γνωστό ερώτημα: αφού χάνουν γιατί το κάνουν (τις συνεχείς αυξήσεις); Είναι προφανές: στην πραγματικότητα θέλουν να «στεγνώσουν» το δημόσιο ταμείο και να δυστυχήσουν ακόμα περισσότερο τον ελληνικό λαό, για να τα ξεπουλήσουν «μπιρ παρά» τον εθνικό πλούτο της χώρας στα μεγάλα αφεντικά τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών