Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017

«ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ. ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ»!

Συνέντευξη από τον «Γαλλοαλγερινό» (δηλαδή Αλγερινό που διαμένει στην Γαλλία) Καρίμ Αμελάλ, συγγραφέα του βιβλίου «Μπλε Άσπρο Μαύρο», που περιγράφει τι θα συμβεί αν κερδίσει η Λεπέν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, δόθηκε στη φυλλάδα των Ιών.

Ο «προοδευτικός» συγγραφέας είναι πολύ… απαισιόδοξος και πιστεύει ότι μια νίκη της Λεπέν είναι εφικτή, γιατί οι αντίπαλοί της είναι βουτηγμένοι στην διαφθορά και δεν μπορούν να εμπνεύσουν τις λαϊκές μάζες. Ιδού πως περιγράφει την κατάσταση στην Γαλλία και την Ευρώπη, αλλά και τις συνέπειες μιας τέτοιας νίκης – με ολίγη από Χρυσή Αυγή: 

«Μια νίκη του Εθνικού Μετώπου συνιστά ιστορική καμπή: για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο...
ένα ακροδεξιό κόμμα θα ηγείται μιας μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας…

Όσο για την καμπάνα, αυτή χτυπάει για όσους πιστεύουν ακόμη πως η Μαρίν Λεπέν δεν μπορεί να κερδίσει την προεδρία, ακριβώς γιατί υπάρχουν φράγματα ικανά που προστατεύουν τη δημοκρατία.
Δεν ονειροβατώ. Ξέρω πως οι ακροδεξιές ιδέες έχουν υπερνικήσει τις παραδοσιακές πολιτικές, ιδεολογικές και ηθικές τομές. Η Λεπέν έχει ήδη κερδίσει την ιδεολογική μάχη. Τα προτάγματά της έχουν παρεισφρήσει σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.

Το αστείο είναι πως, παρά την εκλογή Τραμπ, το Brexit, την παρ’ ολίγον ακροδεξιά κυβέρνηση στην Αυστρία, το τι συμβαίνει στην Ουγγαρία, παραλίγο και στην Ολλανδία, υπάρχει ακόμη μια «ελίτ» που πιστεύει πως ακόμη κι αν βγει στον δεύτερο γύρο η Λεπέν, δεν θα μπορέσει να έχει την ικανή πλειοψηφία ώστε να πάρει την εξουσία. Κάνουν λάθος!

Πράγματι, δεν είμαστε στο 2002. Όλα έχουν αλλάξει ριζικά. Το πολιτικό περιεχόμενο της ίδιας της Ευρώπης έχει αλλάξει. Τρομοκρατία – Τραμπ – προσφυγική κρίση – ανεργία – φτώχεια. Για όλα αυτά η Ακροδεξιά προβάλλει ως λύση τη βία και το μίσος.

Κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή ή το Εθνικό Μέτωπο ή τα αντίστοιχα σε Αυστρία, Ουγγαρία και Ολλανδία επιτίθενται λεκτικά στους μουσουλμάνους και τους μετανάστες και θεωρούν εαυτούς «θεματοφύλακες του έθνους». Παρόμοια ζητήματα θέτουν σε προτεραιότητα και ελάχιστα λένε για την κοινωνική ή οικονομική πολιτική. Και οι υπόλοιποι είναι ανίκανοι να αντιπαραβάλουν το οτιδήποτε.

Τα παραδοσιακά κόμματα είναι ως επί το πλείστον βουτηγμένα στη διαφθορά. Είναι ανίκανα να αλλάξουν τα ίδια, πόσω μάλλον να αλλάξουν την κοινωνία. Κάπως έτσι, η Λεπέν φαντάζει ως η μόνη λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών