Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Απριλίου 25, 2017

Ομολογία αντιστασιακού: Τρεις κι ο κούκος αυτοί που αντιστάθηκαν στη «Χούντα»!

Μας τα’ πρηξαν τις προηγούμενες ημέρες οι διάφοροι καθεστωτικοί με την δήθεν «παλαϊκή αντίσταση» στο καθεστώς της 21ης Απριλίου – όπως και κάθε χρόνο, άλλωστε.

Ωστόσο, βρέθηκε κι ένας πραγματικός αντιστασιακός, ο κομμουνιστής Περικλής Κοροβέσης (πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος έβαλε το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις. Ιδού πόσοι ήταν οι αντιστασιακοί: 

«Μετά τη μεταπολίτευση, έγινε πολύς λόγος για την ηρωική αντίσταση του ελληνικού λαού απέναντι στο φασιστικό καθεστώς της χούντας. Και όλα τα κόμματα διεκδικούσαν τη μερίδα του λέοντος. Αλλά κάποιοι που έζησαν κάθε μέρα και κάθε στιγμή εκείνης της περιόδου...
και ήταν ενεργοί εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος έχουν διαφορετική εικόνα: μετριούνταν κι έβγαιναν τρεις κι ο κούκος. Τελικά πόσοι άνθρωποι αντιστάθηκαν με την όποια μορφή εναντίον της χούντας; […] Κάναμε έναν πρόχειρο απολογισμό για το περίπου πόσοι ήταν αυτοί που πήραν ενεργό μέρος. Υπολογίσαμε πως το μάξιμουμ ήταν δυόμισι-τρεις χιλιάδες. Μαζί με αυτούς που άκουγαν κρυφά τα ξένα ραδιόφωνα στα βραχέα, αυτούς που πιάστηκαν την πρώτη μέρα της δικτατορίας χωρίς να προλάβουν να κάνουν τίποτα, ακόμα και αυτούς που αναγκάστηκαν να διαφύγουν στο εξωτερικό, ίσως βγουν αρκετές χιλιάδες. […] Η μεγάλη πλειονότητα αυτού του λαού ανέχτηκε τους συνταγματάρχες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών