Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Απριλίου 07, 2017

Τρίτη δύναμη με ενισχυμένα ποσοστά η Χρυσή Αυγή ακόμα και στην δημοσκόπηση της Pulse


Τρίτη δύναμη με ενισχυμένα ποσοστά η Χρυσή Αυγή ακόμα και στην δημοσκόπηση της Pulse

Νέα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά από την εταιρεία Pulse για τον σταθμό Action24 είδε το φως της δημοσιότητας και επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι η Χρυσή Αυγή είναι Τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου, με αυξημένα ποσοστά.
Το πραγματικά ενδιαφέρον στοιχείο που παρέχει αυτή η δημοσκόπηση είναι ο τρόπος που μαγειρεύονται τα ποσοστά, τον οποίο και θα....
σας παρουσιάσουμε.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την δημοσκόπηση, τα ποσοστά που δίνει η δημοσκόπηση άνευ αναγωγής στα κόμματα, πρώτη έρχεται η ΝΔ με 29%, δεύτερος ο Σύριζα με 17% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7%, καταγράφοντας άνοδο μισής ποσοστιαίας μονάδας.
Τέταρτο έρχεται το ΠαΣοΚ με 6,5% και πέμπτο το ΚΚΕ με 5,5%. Αυτά, από τα κόμματα που θα εισέλθουν στη Βουλή, γιατί όλοι οι άλλοι μένουν απ’ έξω. Το συνολικό ποσοστό της μη έγκυρης ψήφου ανάγεται στο 21,5%.

Με την κατάλληλη αναγωγή, το ποσοστό της Χρυσής Αυγής θα έφτανε στο 8,9%. Όμως η εταιρεία αποφασίζει να προβεί στην πρώτη παρατυπία - πρωτοτυπία, αφήνοντας εκτός αναγωγής τους αναποφάσιστους, λες και εν τέλει η ψήφος τους δεν θα είναι έγκυρη.
Η «πρωτοτυπία» αυτή, διορθώνεται αν κοιτάξει κανείς τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, που ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος εισπράττει θετική ψήφο από το 10% των πολιτών, δηλαδή λίγο παραπάνω από όσο θα έδινε η δημοσκόπηση στη Χρυσή Αυγή με την σωστή αναγωγή.

Ένα άλλο στοιχείο που χρήζει σχολιασμού (και ας μην βγουν να διαψεύσουν οι της Pulse) είναι ο τρόπος που γίνεται η ερώτηση για το ποιο κόμμα θα ψηφίσει ο πολίτης.
Ερωτάται πρώτα αν θα ψηφίσει ΝΔ ή Σύριζα ή «κάτι άλλο» και αν έχει την ψυχραιμία να πει «κάτι άλλο», τότε μόνο του δίνεται η δυνατότητα να επιλέξει άλλο κόμμα. Αυτή είναι μία πρακτική επηρεασμού του αποτελέσματος, αφού οδηγεί ένα ποσοστό των ψηφοφόρων να επιλέξουν τα δύο αυτά κόμματα.

1 σχόλιο:

  1. "Ανώτερα" μαθηματικά:
    Η "αναγωγή" δίνει στο 7% της ΧΑ 0,5% ακόμα, όσο και στο 1,5% των ανύπαρκτων.
    Το 7% αυξήθηκε κατά 7% (σε 7,5), το 1,5% αυξήθηκε κατά... 33% (σε 2,0).
    Το 7,9 στρογγυλεύτηκε σε 7,5 και το 1,7 σε 2,0.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών