Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017

Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων για τα νέα σχολικά βιβλία των αμόρφωτων του Σύριζα: «Ιδεοληπτική διδασκαλία της Iστορίας χωρίς επιστημονικά κριτήρια»

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων κατακεραυνώνει τα αντεθνικά σχέδια του Σύριζα για αποδόμηση της Παιδείας και για την επιβολή μαρξιστικού δηλητηρίου στις αθώες ψυχές των ελληνόπαιδων.

Όπως αναφέρει, λοιπόν, η Ένωση, καταρχάς έχουν μπροστά τους ένα συντεταγμένο σχέδιο για την διδασκαλία της Ιστορίας, το οποίο από ό,τι φαίνεται είναι «απόρρητο», αφού σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γαβρόγλου αρνήθηκε την ύπαρξή του. Πέραν, όμως, αυτής της πρωτοφανούς ψευδολογίας, η οποία ήταν αναμενόμενη αφού μιλάμε για μαρξιστές, άρα παθολογικούς ψεύτες, η ΠΕΦ αποκαλύπτει ότι πρόκειται για ένα σχέδιο «το οποίο μεταβάλλει ριζικά...
τον χαρακτήρα του μαθήματος της Ιστορίας εκτρέποντάς το προς κατευθύνσεις που δεν πληρούν τους επιστημονικούς και παιδαγωγικούς του στόχους».

Όπως σημειώνει η ΠΕΦ (και είχε αντιληφθεί ακόμα και ο τελευταίος ανυποψίαστος Έλληνας), ο στόχος του νέου προγράμματος έχει ως πρωταρχικό στόχο μία «πλουραλιστική και ανεκτική εθνική ταυτότητα», για την οποία η Ένωση σημειώνει δηκτικά ότι «η δημοκρατική συνείδηση δεν αναιρεί την καλλιέργεια της ελληνικής συνείδησης». Βέβαια, η ΠΕΦ αγνοεί ότι σύμφωνα με τα κελεύσματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων «δημοκρατία» σημαίνει αντεθνισμός.

Για να αντιληφθείτε, το τι μεγέθους αντεθνική απρέπεια και δηλητήριο απεργάζονται στα εργαστήρια του αντεθνισμού, σας παραθέτουμε απόσπασμα από την ανακοίνωση της ΠΕΦ, που αναφέρεται στο περιεχόμενο του προγράμματος:

«Ειδικότερα, στη Δ' Δημοτικού αντικαθίσταται η Αρχαία Ελληνική Ιστορία από την οικογενειακή και την τοπική ιστορία, στην Ε' Δημοτικού αντικαθίσταται η Βυζαντινή Ιστορία από τη συρρικνωμένη συνεξέταση της Αρχαίας Ελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, στην ΣΤ' Δημοτικού προβλέπεται η διδασκαλία μιας μεγάλης χρονικής περιόδου που αρχίζει από τον 15ο αιώνα και τελειώνει στη σύγχρονη εποχή. Έτσι το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στην ίδρυση του Ελληνικού κράτους και στους δύο παγκόσμιους πολέμους ενώ θεωρούνται ήσσονος σημασίας η τουρκοκρατία και η ελληνική επανάσταση

Η Ένωση τελειώνει την ανακοίνωσή της λέγοντας ότι «πρόκειται για μια χρηστική, ιδεοληπτική ιστορία σύμφωνα με την οποία τα επιστημονικά κριτήρια δεν θεωρούνται αναγκαία». Εμείς θα συμπληρώναμε ότι πρόκειται για μία «ιστορία» κατάπτυστη και αντεθνική, που επιπλέον μιας και συχνά στο στόμα των συριζαίων είναι η «δημοκρατία» καταπατά βάναυσα της περί παιδείας διατάξεις του Συντάγματος.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών