Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017

Ατύχησαν οι σεισμοπαθείς της Λέσβου: Δεν είναι “πρόσφυγες” για να τους βοηθήσει το κράτος

Με ακόμη μια τρομερή δοκιμασία ήρθαν αντιμέτωποι οι κάτοικοι του πολύπαθου νησιού της Λέσβου καθώς εχθές το μεσημέρι σημειώθηκε στο νησί ισχυρή σεισμική δόνηση της τάξης των 6,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Οι ζημιές που προκλήθηκαν σε όλο το νησί είναι ανυπολόγστες καθώς σπίτια, ναοί και διάφορα κτίρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές ενώ ένα ολόκληρο χωριό καταστράφηκε εντελώς και εκκενώθηκε άμεσα.

Σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή  η κυβέρνηση έδειξε για άλλη μια φορά την αδυναμία της να χειριστεί μια περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Την στιγμή που σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ξεφυτρώνουν σε χρόνο ρεκόρ κέντρα εγκατάστασης λαθρομεταναστών, οι κάτοικοι του νησιού, που είδαν την περιουσία τους να γκρεμίζεται μπροστά στα μάτια τους, αναγκάστηκαν να διαμείνουν...
στον χώρο του γηπέδου ενός χωριού ο οποίος είχε εξοπλισθεί με υπνόσακους, σκηνές και είδη πρώτης ανάγκης. Φυσικά αν στην θέση των κατοίκων της Λέσβου βρισκόντουσαν λαθρομετανάστες οποιασδήποτε εθνικότητας, οι αρχές θα είχαν φέρει τον κόσμο ανάποδα για να βρεθεί την ίδια κιόλας στιγμή στέγη και βοήθεια.

Στις δηλώσεις των πολιτών αντικατοπτρίζεται πλήρως η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα προς τους κυβερνητικούς παράγοντες και την δυνατότητα του να χειριστούν το θέμα. Παρακάτω σας παραθέτω τις δηλώσεις που έκαναν δύο κάτοικοι του νησιού σε τοπικά μέσα.

«Στο χωριό μας το Ακράσι η εκκλησία, το σπίτι μου και αρκετά άλλα σπίτια έπαθαν μεγάλες ζημιές.Ευτυχώς κανένας άνθρωπος δεν έπαθε τίποτα! Και μη χειρότερα…Μέχρι το βράδυ χθες, ημέρα Δευτέρα, κανένα κλιμάκιο του Δήμου και της Περιφέρειας δεν φάνηκε στο χωριό μας, αν και έχουν ειδοποιηθεί από την Πρόεδρο του χωριού μας... Να δούμε σήμερα…»

«Σπίτι; δεν υπάρχει πια σπίτι. Δεν υπάρχει μέλλον εδώ, θα φύγουμε», δηλώνει ένας κάτοικος του χωριού και προσθέτει: «δεν έχουμε καμιά άλλη επιλογή, θα γίνουμε πρόσφυγες στον τόπο μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να μας βοηθήσουν, θα μας υποσχεθούν, αλλά όπως πάντα θα είναι μόνο υποσχέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών