Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Ιουλίου 15, 2017

Το Ισραήλ έχει αποκλεισμένους 2.000.000 Παλαιστινίους στην Γάζα χωρίς νερό και ρεύμα στη Λωρίδα της Γάζας

Μια αργή και έμμεση γενοκτονία επιτελείται σε καθημερινή βάση στο ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ, αλλά οι «αντιρατσιστές» και οι λοιποί «ανθρωπιστές» φαίνεται ότι είναι αρκετά επιλεκτικοί τόσο ως προς τις ευαισθησίες τους όσο και ως προς τις αντιδράσεις τους.

Με μόλις δύο ώρες ηλεκτρικό ρεύμα την ημέρα και με το πόσιμο νερό να είναι «είδος πολυτελείας», καθώς το 95% των διαθέσιμων ποσοτήτων...
είναι μολυσμένο, οι περίπου 2.000.000 Παλαιστίνιοι που μένουν στην Λωρίδα της Γάζας δίνουν καθημερινά τον αγώνα της επιβίωσης. Το δράμα των κατοίκων της αποκλεισμένης από το Ισραήλ στενής λωρίδας γης περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα η νέα έκθεση του ΟΗΕ, με αφορμή την επέτειο των δέκα ετών από τότε που τον έλεγχο της Γάζας ανέλαβε η οργάνωση Χαμάς, εκτοπίζοντας τον Ιούνιο του 2007 την αντίπαλη Φατάχ.

Ο Ρόμπερτ Πάιπερ, συντονιστής Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ για τις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές προειδοποιεί ότι η κατάσταση για τους κατοίκους είναι ήδη «μη βιώσιμη». Όλοι οι βασικοί δείκτες που είχαν αναφερθεί στην προηγούμενη έκθεση του οργανισμού το 2012, όπως η υγειονομική περίθαλψη, η ύδρευση, η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, τα εισοδήματα και η εκπαίδευση, έχουν επιδεινωθεί δραματικά.

Οι συνθήκες διαβίωσης για τους Παλαιστίνιους επιδεινώνονται πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι είχε υπολογιστεί, καθώς η μόνη πηγή πόσιμου νερού στην περιοχή προβλέπεται να έχει στερέψει εντελώς έως το 2020, αν δεν αναληφθεί αμέσως δράση. Ο Πάιπερ υπογράμμισε επίσης την αδυναμία της Γάζας να προμηθευθεί τρόφιμα εξαιτίας του διαρκούς αποκλεισμού από το Ισραήλ.

Όλοι αυτοί που είχαν κάνει κάποτε σημαία «αντιρατσισμού» την ύπαρξη του Απαρτχάιντ στην Νότιο Αφρική, σιωπούν τώρα επιδεικτικά στις προσπάθειες διαχωρισμού και αποκλεισμού που κάνει το κράτος του Ισραήλ στους Παλαιστίνιους, οι οποίοι στερούνται ακόμη και το απολύτως απαραίτητο για την ζωή τους αγαθό του νερού.

Το Ισραήλ, με πρόσχημα την επικράτηση της Χαμάς, έχει προβεί σε έναν διαρκή αποκλεισμό της Γάζας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την μοίρα των κατοίκων της. Οι διάφοροι Μούιζνιεκς δεν πρόκειται να κουνήσουν στο ελάχιστο το δαχτυλάκι τους για να κάνουν επικριτικές δηλώσεις και να καταδικάσουν το κράτος του Ισραήλ. Το γιατί είναι πασιφανές…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών