Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2017

Κατάληψη Ελλήνων μαθητών με Εθνικά αιτήματα στο 2ο Λύκειο Συκεών στην Θεσσαλονίκη

Πανικόβλητο είναι το ρεπορτάζ της φυλλάδας των εθνομηδενιστών, των τρομοκρατών, του φωτομοντάζ και της υπεράσπισης κατηγορούμενου για παιδεραστία αναφορικά με κατάληψη μαθητών στο 2ο ΓΕΛ ΣΥΚΕΩΝ, η οποία περιλαμβάνει εθνικά αιτήματα και συγκεκριμένα την απόσυρση της προδοτικής τουρκοτροπολογίας.

Υπό τον τίτλο «Σχολική κατάληψη με… χρυσαυγίτικο σκονάκι» διαβάζουμε, ανάμεσα σ’ άλλα, και τα εξής:

Μπορεί να καταγραφεί και ως η πρώτη επίσημη κατάληψη Λυκείου από Χρυσαυγίτες μαθητές. Έγινε πριν από δύο μέρες στο 2ο ΓΕΛ του Δήμου Νεάπολης Συκεών. Η χειρόγραφη ανακοίνωση...
των «αιτημάτων» που παρουσιάζει σήμερα η «Εφ.Συν» καταδεικνύει αφενός τον υποβολέα, αφετέρου ακόμη και την αδυναμία του. […] Την ολιγωρία που οδήγησε σε αυτή την ιδιόμορφη κατάληψη σχολείου από 10-ίσως και λιγότερους- μαθητές, με αίτημα δήθεν εθνικό θέμα και για ξεκάρφωμα μια φράση για έλλειψη μαθητών σχολίασαν στην εφημερίδα μας μαθητές του ίδιου σχολείου, γονείς και εκπαιδευτικοί. Ο Δήμος Νεάπολης Συκεών έχει, εξάλλου, ανεξίτηλη ιστορία λαϊκών, αντιφασιστικών και δημοκρατικών αγώνων, με δρόμους βαμμένους ακόμη και με το αίμα αγωνιστών. Ένας δήμος που είχε υποδεχτεί τα προσφυγόπουλα την περίοδο που βρίσκονταν σε έξαρση τα αντιπροσφυγικά πάθη, ένα σχολείο που διαθέτει δημοκρατική παράδοση όσο και παρόν, αλλά όλοι βρέθηκαν σε αμηχανία προ της εκπλήξεως. […]

«Είχαμε να κάνουμε με παιδιά καθοδηγούμενα», μας είπε ένας καθηγητής, «στα οποία προφανώς δόθηκε η σχετική ανακοίνωση. Είχαν και ένα πανό που δεν αναρτήθηκε τελικά μετά τις παρατηρήσεις, που έλεγε “Kemal was gay”. Αυτή η ομάδα είναι γνωστή, αλλά εμείς τα αντιμετωπίζουμε σαν παιδιά και μαθητές μας. Είναι μεν λυπηρό, αλλά θα ψάξουμε και θα βρούμε τρόπους να βγάλουμε από την ψυχή αυτών των παιδιών το μίσος».

«Δεν υπάρχει απόφαση του δεκαπενταμελούς γι’ αυτή την ανακοίνωση. Τη βγάλανε πέντε άτομα», μας είπε μαθητής του ΓΕΛ, προσθέτοντας ότι και οι ίδιοι οι μαθητές «αιφνιδιαστήκαμε και απλώς απείχαμε από την κατάληψη». Και μια μητέρα μαθητή διευκρινίζει: «Εδώ είναι Συκιές, έχουμε ιστορία, μπορεί να εκπλαγήκαμε, αλλά δεν θα περάσει έτσι. Δεν θα κάνουν κουμάντο πέντε Χρυσαυγίτες στη γειτονιά και στο σχολείο».”



Οι λόγοι κατάληψης του 2ου ΓΕΛ Συκεών έχουν να κάνουν με δύο θέματα: Το πρώτο αφορά την διαμαρτυρία των μαθητών για την επί της ουσίας νομιμοποίηση από το Κοινοβούλιο της "τουρκικής Ένωσης Ξάνθης", ενώ το δεύτερο την έλλειψη καθηγητών στην Α’ και Β’ Λυκείου. Το πρώτο θέμα είναι, βεβαίως, που «πονάει» την ανθελληνική φυλλάδα, η οποία χρησιμοποιεί και την ιδιότητα καθηγητών(;) και γονέων(;) για να δείξει ότι δήθεν η πλειοψηφία των μαθητών δεν επιθυμεί την κατάληψη.

Τώρα το πώς είναι δυνατόν μια κατάληψη να στηρίζεται «από 10 -ίσως και λιγότερους- μαθητές» ή «πέντε Χρυσαυγίτες στη γειτονιά και στο σχολείο», αυτό μόνο η φυλλάδα μπορεί να το γνωρίζει. Όσο για τις ξεκάθαρες απειλές από «μητέρα μαθητή» αυτή ότι «δεν θα περάσει έτσι», τι ακριβώς εννοεί; Μήπως την γνωστού είδους και περιεχομένου μετέπειτα «παρέμβαση» των παρακρατικών «αντιφασιστών» κουκουλοφόρων, που θα αναλάβουν να… νουθετήσουν τους Έλληνες μαθητές που τόλμησαν το αυτονόητο για όποιον διαθέτει Εθνική Συνείδηση;

Δεν γνωρίζουμε περισσότερα για το όλο θέμα, αλλά το περιεχόμενό των αιτημάτων καθιστά την συγκεκριμένη κινητοποίηση ελπιδοφόρα. Από την άλλη, οποιαδήποτε ενδεχόμενη βίαια ενέργεια από οποιουσδήποτε εναντίον αυτών των νέων παιδιών θα έχει εκτός από φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, των οποίων η ταυτότητα δεν είναι καθόλου δύσκολο να γίνει γνωστή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών