Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Δεκεμβρίου 29, 2009

ΣΕ ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΚΛΟΙΟ Η ΤΕΧΕΡΑΝΗ


Περισσότεροι από δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Δευτέρα στην Τεχεράνη, στις συγκρούσεις ανάμεσα σε οπαδούς της αντιπολίτευσης και στις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας.
Η ιρανική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει πλήθος υποστηρικτών του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του ανηψιού του κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης.
"Ομάδα υποστηρικτών του Μουσαβί συγκεντρώθηκε μπροστά από το νοσοκομείο Εμπνε Σινά όπου έχει μεταφερθεί η σορός (του ανηψιού του). Η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα για να τους διαλύσει", σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης Norooz.
Παράλληλα, οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν δύο στενούς συνεργάτες του πρώην προέδρου του Ιράν, του μεταρρυθμιστή Μοχάμαντ Χαταμί, καθώς και τρεις στενούς συνεργάτες του ηγέτη της ιρανικής αντιπολίτευσης Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί, ανακοίνωσε η ιστοσελίδα του βουλευτών της αντιπολίτευσης Parlemannews.ir.
Οι ιρανικές υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν επίσης τρεις συμβούλους του πρώην πρωθυπουργού Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί. Πρόκειται για τους Αλί Ρεζά Μπεχεστί, Γορμπάν Μπεχζαντιάν-Νετζάντ και Μοχάμαντ Μπαγεριάν, αναφέρεται στο Parlemannews.ir.
Ο Μέχντι Καρουμπί, ένας από τους υποψηφίους στις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου και εν συνεχεία στέλεχος της ιρανικής αντιπολίτευσης, δέχθηκε επίθεση ενώ εξερχόταν από τέμενος στην ανατολική Τεχεράνη, μεταδίδει η ιστοσελίδα του κόμματός του.
"Ο Μέχντι Καρουμπί, ο οποίος παρευρισκόταν μαζί με την οικογένειά του σε τελετή πένθους σε τέμενος στην ανατολική Τεχεράνη, δέχθηκε επίθεση από κακοποιούς", τονίζεται στην ιστοσελίδα Sahamnews.org.
"Το όχημά του δέχθηκε επίθεση και το παρμπρίζ του θρυμματίσθηκε. Οι δράστες διέφυγαν όταν επενέβη ο κόσμος", τονίζει η ιστοσελίδα, χωρίς να διευκρινίζει εάν ο Καρουμπί τραυματίσθηκε.
Νωρίτερα, ο Καρουμπί είχε καταγγείλει το καθεστώς, που "έστειλε μία ομάδα αγρίων να καταστείλει τον κόσμο", αναφερόμενος στην βίαια κατάπνιξη των διαδηλώσεων την Κυριακή από τις δυνάμεις ασφαλείας του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.
Επιπλέον, η αστυνομία ερεύνησε τα γραφεία του γυναικείου περιοδικού Ιραντόχτ, που διευθύνει η σύζυγος του Καρουμπί, και κατέσχεσαν τους υπολογιστές του, τονίζεται στην ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης Advarnews.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών