Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Ιουνίου 20, 2010

Μάχη εθνικής κυριαρχίας

H δήλωση του κ. πρωθυπουργού περί "απώλειας μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας", λόγω της οικονομικής κρίσης, εξέπληξε μόνον όσους δεν είχαν παρακολουθήσει τα διαδραματισθέντα κατά την εκλογή του κ. Κ. Παπούλια ως Προέδρου της Δημοκρατίας, το 2005.
Τότε που η Πρόεδρος της Βουλής κ. Άννα Μπενάκη "ενημέρωσε" το νέο Πρόεδρο ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του θα μειωθούν τα εθνικά σύνορά μας, αλλά και η εθνική μας κυριαρχία - χάριν της ευημερίας των λαών - απορήσαμε και επιχειρούσαμε να διαγνώσουμε τι εννοούσε.
Το βλέμμα του Προέδρου έδειχνε απορία, ιδιαίτερα μάλιστα επειδή ο λόγος της κ. Μπενάκη ήταν γραπτός και όχι προφορικός, που θα δικαιολογούσε ίσως κάποιο λάθος στη διατύπωση.
Φαίνεται, τώρα, ότι τα λόγια της κ. Μπενάκη δεν ήσαν "έπεα πτερόεντα", αλλά ουσίας και συνιστούσαν προειδοποίηση. Άλλωστε, η εν λόγω κυρία δεν έκρυψε ποτέ τη "συμπάθειά" της στην ισοπεδωτική παγκοσμιοποίηση.
Ως συνέχεια αυτών ο κ. πρωθυπουργός ήρθε να επιβεβαιώσει ότι οι ένθερμοι οπαδοί της Νέας Τάξης έχουν ενστερνισθεί πλήρως τη θεωρία της πολυπολιτισμικότητας, της συνύπαρξης δηλαδή ομάδων με διαφορετικές πολιτιστικές ταυτότητες, συνήθως εχθρικές μεταξύ τους. Τις δε αντιθέσεις θα "ισορροπεί" η παγκόσμια διακυβέρνηση, για την οποία με τόση γλυκύτητα ομιλεί τακτικά ο κ. Γ. Παπανδρέου, μη κρύβοντας την ανησυχία του για την καθυστέρηση και της τυπικής εμφάνισής της.
Όλα αυτά, με αφορμή την προαναφερθείσα δήλωση του κ. Γ. Παπανδρέου ότι «έτσι όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά μας, αφαιρείται και ένα κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας μας».
Ο Στάθης, στην "Ελευθεροτυπία", παρατηρεί: «Η ευκολία και η συχνότητα με την οποίαν ομιλεί για απώλεια μέρους της εθνικής κυριαρχίας ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου είναι άκρως ανησυχητική». Και αναρρωτιέται μήπως: «Ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να μας εκπαιδεύσει, να μας εθίσει στην ιδέα ότι η εθνική κυριαρχία είναι κάτι που “χάνεται κατά μέρος”, ή κατά τομείς (!) σήμερα, ας πούμε, στην οικονομία, αύριο στα σύνορα ή τα εδάφη ή εις, ό,τι άλλο μας κληρώσει;»
Πιο σαφής ήταν στο "Έθνος", ο ανταποκριτής του στην Ουάσινγκτον κ. Μ. Ιγνατίου, κατά τον οποίον η φράση του πρωθυπουργού «δεν ήταν τυχαία, ούτε του ξέφυγε», αλλά είχε σχέση με την εξέλιξη των θεμάτων που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής μας. Έγραψε ο κ. Μ. Ιγνατίου: «Η δήθεν ανάγκη να συμβιβαστεί η Ελλάδα στο Σκοπιανό, στο Κυπριακό και στα άλλα ζητήματα που την απασχολούν έχει εμφανιστεί σε δηλώσεις και άρθρα αναλυτών στις ΗΠΑ. ΄Ενας εξ αυτών, ο Marc Chandler, συνεργάτης της Real Money λίγο-πολύ αυτό απαιτούσε... Να βοηθηθεί η Ελλάδα, αλλά να προβεί σε υποχωρήσεις σε σχέση με το Σκοπιανό και το Κυπριακό».
Και ενώ η κυβέρνηση εμφανίζεται να ανησυχεί για τη διαφαινόμενη απώλεια κυριαρχίας, όχι μόνον δεν πράττει τι να αποτρέψει τέτοια προοπτική, αλλά καλεί για συζητήσεις τον κ. Ερντογάν και εν μέσω διακηρυγμένης υπ’ αυτής αδυναμίας να προστατεύσει επαρκώς τα εθνικά συμφέροντα, αναγγέλλει δια του Ανανιστή αναπλ. υπουργού των εξωτερικών ότι το Αιγαίο θα καταστεί θάλασσα ειρήνης, ό εστί μεθερμηνευόμενο ότι οι Τούρκοι και κάποια αμερικανική εταιρία πετρελαίου πάτησαν γερά το πόδι τους στο Αιγαίο.
Στο δε Σκοπιανό, ο κ. Δρούτσας ανήγγειλε ότι παραχωρείται το όνομα "Μακεδονία" στους Σλάβους. Η προσθήκη "Βόρεια" δεν αλλάζει τα πράγματα ούτε στο ελάχιστο.
Υπάρχουν και χειρότερα από το Δ.Ν.Τ.
συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών