Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιουνίου 22, 2010

ΝΔ: Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να υποχωρήσει


Η Κυβέρνηση υποχρεώθηκε να υποχωρήσει κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης και της κοινής γνώμης. Τέτοιου είδους νομοθετήματα και τέτοιου είδους παρεμβάσεις, με τις οποίες αλλάζουν όλα στην Ελλάδα, ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις όπως είχαν διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, πρέπει να πάνε και να συζητηθούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων προ ολίγου ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε:

Το κρυφτούλι της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τα επικοινωνιακά της παιχνίδια γύρω από το Εργασιακό και το Ασφαλιστικό πρέπει να σταματήσουν. Ο κ. Παπανδρέου υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την απαράδεκτη διαδικασία με το Προεδρικό Διάταγμα για το Εργασιακό, μετά τις ισχυρότατες αντιδράσεις και καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας, των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης και των κοινωνικών φορέων.
Το αν ένα τόσο κρίσιμο θέμα, όπως η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα, ένα θέμα που αφορά τη ζωή, την καθημερινότητα, την επιβίωση των συμπολιτών μας, το αν θα συζητηθεί στον κορυφαίο θεσμό της Δημοκρατίας, που είναι το Κοινοβούλιο, αυτό το ζήτημα είναι ζήτημα πολιτικό. Είναι ζήτημα ποιότητας της Δημοκρατίας. Δεν είναι θέμα τεχνοκρατικό ή διαδικαστικό.
Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τις εργασιακές σχέσεις.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαράς έχει θέσει το γενικό πλαίσιο αρχών της Νέας Δημοκρατίας, τόσο για το Εργασιακό, όσο και για το Ασφαλιστικό. Για το Εργασιακό ο Α. Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί, θεωρεί χρήσιμο για την οικονομία και τον Τόπο, να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα συνδυάζεται με εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Και, ταυτόχρονα, με μια πολιτική υπέρ της ανάπτυξης, υπέρ της τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας. Μεγαλύτερη κινητικότητα στην Αγορά εργασίας, που δεν συνδυάζεται με την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και με μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης μπορεί να οδηγήσει σε δραματικά αδιέξοδα.
Η Νέα Δημοκρατία θα περιμένει την επίσημη ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό τον κ. Λοβέρδο. Ζητάει από την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει, επιτέλους, τις θέσεις της, διότι ο κ. Λοβέρδος μία λέει το ένα στο ένα κανάλι, μία λέει το άλλο στο άλλο κανάλι. Και μόλις η Κυβέρνηση ξεκαθαρίσει τις θέσεις της και καταλήξει στο τι προτίθεται να κάνει για τα εργασιακά, η Νέα Δημοκρατία θα πάρει, με υπεύθυνο τρόπο, τη δική της θέση.

Η θέση της Νέας Δημοκρατία για το Ασφαλιστικό.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι στο Ασφαλιστικό, σε αυτό το τόσο κρίσιμο θέμα -και για την παρούσα, αλλά και για τις επόμενες και μεθεπόμενες γενιές- πρέπει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές.
Αυτό που περιμένουμε να δούμε, μετά τα περίεργα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης και τις αντιφάσεις και τα “ήξεις-αφήξεις” είναι, αν τελικά η κυβέρνηση θα κάνει τις σωστές προτάσεις για το Ασφαλιστικό, οι οποίες θα ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις, που θα θέσει η Ν.Δ. Ένα πρώτο τέτοιο κριτήριο είναι, αν οι προτάσεις της κυβέρνησης εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης στην Ελλάδα.
Η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, καλεί την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει τις προτάσεις για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, για να διασφαλίσουμε το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης στην Ελλάδα και, ταυτόχρονα, να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε και τις δημοσιονομικές ανάγκες της δύσκολης εποχής που περνάμε.
Γι΄ αυτό, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα θέσει συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις στην κυβέρνηση. Αν οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης ανταποκρίνονται στα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θα καταγράψει και θα αναδείξει εξ΄ αντικειμένου η Νέα Δημοκρατία, προϋποθέσεις και κριτήρια για να έχουμε ένα πραγματικά βιώσιμο και λειτουργικό και αποτελεσματικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, τότε η Νέα Δημοκρατία θα προσδιορίσει επακριβώς τη στάση της. Αν η κυβέρνηση εξακολουθήσει να δολιχοδρομεί, να μην καταλήγει ή να προχωρεί στην κατάθεση στο Κοινοβούλιο ενός σχεδίου νόμου, το οποίο περιέχει πελώριες αντιφάσεις και δεν ανταποκρίνεται στα βασικά κριτήρια βιωσιμότητας, τότε η Νέα Δημοκρατία θα ακολουθήσει μια διαφορετική στάση.
Εάν, λοιπόν, θα ψηφιστούν από την Αξιωματική Αντιπολίτευση οι διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης στην Ελλάδα, είναι κάτι που εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα καταρτίσει τις τελικές της προτάσεις για τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.
Αν τις κάνει σωστά, η Νέα Δημοκρατία θα είναι δίπλα. Αν τις κάνει με λανθασμένο τρόπο και δεν ανταποκρίνονται οι προτάσεις αυτές στις μεγάλες ανάγκες του παρόντος και του μέλλοντος χρόνου, η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί απέναντι. 
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών