Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιουνίου 22, 2010

E.E: Εκτός θετικών ρυθμών ανάπτυξης η Ελλάδα

Την εκτίμηση ότι το 2011 όλες οι χώρες-μέλη της ΕΕ, με εξαίρεση την Ελλάδα, αναμένεται να επιστρέψουν σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, διατυπώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη μηνιαία έκθεσή της με θέμα την κατάσταση της απασχόλησης και τις ευρύτερες προοπτικές στον κοινωνικό τομέα, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Επιτροπή, η ανάπτυξη στη διάρκεια των τριών πρώτων τριμήνων του 2010 θα παραμείνει χαμηλή στην ΕΕ με τα πρώτα σημάδια «κάλυψης του χαμένου εδάφους» να εμφανίζονται περί τα τέλη του έτους και την ανάπτυξη να φτάνει το +1% για το 2010.
Για το 2011, η Επιτροπή εκτιμά ότι η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα-μέλος της ΕΕ που θα εξακολουθήσει να έχει αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος συνολικά στην ΕΕ αναμένεται να φτάσει το +1,7%.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην απασχόληση στην ΕΕ, η Επιτροπή αναφέρει στην έκθεσή της ότι «παρά τα προφανή σημάδια σταθεροποίησης, η κατάσταση της αγοράς εργασίας θα παραμείνει αδύναμη για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμη», με την απασχόληση να μειώνεται κατά 0,9% το 2010 για να αυξηθεί κατά 0,3% το 2011.
Με βάση τις εκτιμήσεις της, η Επιτροπή υποστηρίζει ότι φέτος στην ΕΕ θα σημειωθεί περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, η οποία αναμένεται να φτάσει στο 9,8% το 2010 για να μειωθεί οριακά στο 9,7% το 2011. Σύμφωνα με την Επιτροπή, «η ανεργία αναμένεται να παραμείνει υψηλή για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμη κυρίως στην Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, τη Σλοβακία και την Ισπανία».
Τέλος, σε ό,τι αφορά γενικότερα την οικονομική κατάσταση στην ΕΕ, η Επιτροπή αναφέρει ότι η οικονομική δραστηριότητα έχει αυξηθεί σε σχέση με το 2009 σε μια σειρά από κράτη-μέλη όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Πολωνία.
Ωστόσο, επισημαίνει ότι οι βαλτικές χώρες, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Ελλάδα και η Ρουμανία εξακολουθούν να καταγράφουν μειώσεις (που κυμαίνονται από το 2,3% στο 5,1%), αν και, όπως επισημαίνει, πρόκειται για επιδόσεις που έχουν βελτιωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών